URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Februarie 2011, 16:08

Studenţii orădeni nu protestează fiindcă profii lor se tem de ARACIS

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Murături şi slănină pentru Funeriu

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România a declanşat, luni, grevă. Potrivit presei centrale, circa 25.000 de tineri din mai multe centre universitare poartă pe braţe banderole albe cu inscripţia "protestatar", nemulţumiţi că Legea Educaţiei le exclude reprezentanţii din forurile decizionale şi aşteptând de la ministrul Educaţiei propuneri de rezolvare.

Studenţii vor continua acţiunile marţi, când vor scoate cearşafuri pe geam, în semn de protest, dar şi pentru a-şi arăta solidaritatea, iar miercuri vor pune cearşafuri pe universităţi, pe cămine sau pe cantine, cu mesajele "Vrem 25%, drepturile studenţilor nu sunt negociabile" şi "Eşti incapabil să votezi! Semnat Ministru".

Joi, studenţii vor trimite un colet la Ministerul Educaţiei în care vor pune zacuscă, murături, slănină şi salam, pentru a arăta condiţia socială a studentului român şi cum este să primeşti pachet cu mâncare de la părinţi, ştiut fiind că ministrul Daniel Funeriu a urmat o facultate în străinătate, nefiind - deci - dependent de pacheţelul cu merinde de acasă.

Cuminţi pentru ARACIS

Ca de multe alte ori, studenţii orădeni nu s-au alăturat, însă, nici acestui protest. "Susţinem protestul de la nivel naţional, dar nu declanşăm nicio formă de protest, din cauza vizitei pe care o comisie ARACIS (n.r. - Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior) o va face în această săptămână la Universitate", a declarat pentru BIHOREANUL Alecsandru Gaita, vicepreşedintele studenţilor orădeni în Senatul Universităţii.

De asemenea, preşedintele studenţilor orădeni, Răducu Şerbănescu, a confirmat că momentan la Oradea protestul e cel mult pe gură. "După ce trece vizita comisiei, vom trece şi la fapte", a spus Şerbănescu, precizând totodată că profesorii universitari nu au avut nicio legătură cu decizia studenţilor. "Nu vrem să primim un punct în minus de la comisie din acest motiv", a declarat liderul studenţilor orădeni.

Vizita ARACIS va începe joi, 3 martie, şi vizează evaluarea a 20% din programele instituţiei. La finalul acesteia, Agenţia va da Universităţii un calificativ: "încredere ridicată", "încredere", "încredere limitată" sau "lipsă de încredere".

Ultima vizită instituţională a ARACIS la Oradea a avut loc în 2007, când Universitatea a primit calificativul "încredere limitată". Atunci, rector era Doru Maghiar, iar unul din obiectivele lui Cornel Antal când a fost ales rector a devenit acela de a creşte gradul de încredere în Universitatea orădeană.

"Am convingerea că ne vom îmbunătăţi calificativul. A existat o vizită intermediară anul trecut şi în proporţie de 90% toate sarcinile asumate au fost îndeplinite", a declarat Antal la o conferinţă de presă luna trecută.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Completare la articol
Ceea ce apare in acest articolo ca fiind declaratia mea, este doar o frantura si o interpretare la ceea ce am spus, si exprima doar parerea celui care a scris articolul. In concluzie aceasta frantura de declaratie nu are sens si nici inteles fara restul afirmatiilor mele. Sper ca pe viitor ziaristii sa nu mai fragmenteze, "traduca" si interpreteze declaratiile pe care le fac.
Postat 10 Martie 2011, 19:22 de Alecsandru Gaita
ARACIS DESCHIDE OCHII!
Obiectivele rezolvate: 100% din conducerea executiva (rector si prorectori), 90% din decani si secretarele lor si-au tras gradatia de merit. Acum poate sa vina si sa plece Aracisul ca ei si neamurile lor au 25% din salar pentru urmatorii 5 ani asigurati. Familii intregi! Asta sa vada ARACISUL!
Postat 28 Februarie 2011, 19:06 de EU
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON