URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Februarie 2012, 15:23

Sorin Curilă este noul preşedinte al Senatului Universităţii din Oradea

Senatul Universităţii din Oradea şi-a ales, miercuri, noul preşedinte. Conform Legii Educaţiei, în premieră preşedintele Senatului nu mai este rectorul, ci unul din senatori, ales prin vot secret şi direct de colegii săi.

Astfel, noul preşedinte al Senatului este Sorin Curilă, cel care în mandatul fostului Senat era secretar ştiinţific al acestuia. De asemenea, el este un apropiat al rectorului Cornel Antal.

Conform procesului verbal al comisiei de numărare a voturilor, postat pe site-ul Universităţii, Curilă a obţinut 54 de voturi, în timp ce contracandidatul său, Aurel Căuş, 14 voturi. Ca să câştige, Curilă avea nevoie de cel puţin 39 din voturi, adică 50% plus unu.

Din totalul de 76 de senatori, miercuri s-au prezentat la vot 70 de senatori. Din voturile acestora, două au fost anulate, fiind nule.

Potrivit legii şi Carte Universităţii din Oradea, preşedintele Senatului încheie, în numele şi pentru Senatul universitar, contractul managerial cu rectorul universităţii, după confirmarea acestuia prin ordin de ministru, controlează activitatea rectorului, a consiliului de administraţie şi a celorlalte funcţii şi structuri executive, prin intermediul comisiilor de specialitate, pe care le coordonează, reprezintă Senatul universitar în raporturile interinstituţionale naţionale şi internaţionale.

Tot miercuri, senatorii Universităţii din Oradea au decis componenţa comisiei care va actualiza Regulamentul de funcţionare a Senatului universitar. Din aceasta fac parte cadrele didactice Aurel Căuş, Dorin Coita, Sorin Curilă, Lia Pop şi studentul Răducu Şerbănescu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
cu iubirea de mosie
@Fost student: să înțelegem că Universitatea Oradea este moșia d-lui Curilă "care trimite la studii" în Franța? Eu încă sper că este vorba de o greșeală de exprimare și că în fapt cine a ajuns în Franța a ajuns prin propriile forțe, trimis de statul român!
Postat 05 Aprilie 2012, 08:55 de dante
Fost student
Cu ce am invatat de la profesorul Sorin Curila am plecat la studii in Franta (trimis tot de dansul) si apoi m-am angajat in domeniul telecomunicatiilor. Multi colegi au facut la fel.Sunt peste 30 pe care i-a trimislastudii in Franta. In Franta a lasat o usa deschisa tuturor care vin sa munceasca. Multumim domnule profesor!
Postat 05 Aprilie 2012, 08:47 de Fost student
adevarat
@TDS: Ai dreptate. Si sa stii ca nici eu nu inteleg cum de Bolojan il sustine pe bolos, mai ales ca popa (dupa vechiul obicei) daca poate il sapa la greu
Postat 05 Martie 2012, 09:25 de abab
once again
@(prietenului)abab: inca o data spun, cineva care isi ascunde trecutul se teme de ceva! nu stiu de ce anume dar asta e adevarul! ca a fost sustinut de filip si invers, nu mai am nici un dubiu! de ce insa il sustine in toate proiectele fantezite BOLOJAN, chiar nu pricep!
Postat 02 Martie 2012, 12:23 de TDS
degeaba
@TDS: Cum sa spuna popa bolos ce a facut in acea perioada cand nici nu stie cand a terminat facultatea?! Scrisese undeva "1996" cand de fapt multi isi amintesc de el din facultate terminata in 1997, el cazut de cine stie unde printre ceilalti. Iar in primarie a fost luat in brate de sala, filip si compania... Cat depsre contracte de cercetare, articole si carti publicate, daca cineva ar fi verificat de mult era la puscarie pt plagiat...
Postat 02 Martie 2012, 12:10 de abab
n-am dat nume...
eu nu am dat nume dar intuitia ta a functionat perfect! sugestia da este una foarte buna, sa vad...EU IN PRIMUL RAND RIDIC O CHESTIUNE DE MORALITATE PRONIND DE LA ACEL CV! DACA CINEVA TRECE SUB TACERE O ANUMITA PERIOADA DIN ACTIVITATEA SA INSEAMNA CA ARE DE ASCUNS CEVA SI CHIAR SE TEME SA NU SE AFLE. DE ACEEA EU VREAU SA AFLU!
Postat 02 Martie 2012, 10:02 de TDS
Pentru TDS
Decat sa ceri CV-ul lui Bolos,mai bine ai cere contractele lui asa zis de cercetare din CV, ca sunt la Fel de false ca a lu ionescu. Pe alea le-au vazut antal, felea si ai lor, dar pe-a lui bolos nu. Ca doar sunt din gasca, nu? Ma refer la contractele din 2002,2003 si 2004, adica pe vremea unchiului, ca dupa 2004 nu s.a mai putut chiar asa, nici chiar pentru bolos!
Postat 02 Martie 2012, 00:14 de Pentru TDS
Pentru TDS
Decat sa ceri CV-ul lui Bolos,mai bine ai cere contractele lui asa zis de cercetare din CV, ca sunt la Fel de false ca a lu ionescu. Pe alea le-au vazut antal, felea si ai lor, dar pe-a lui bolos nu. Ca doar sunt din gasca, nu?
Postat 01 Martie 2012, 23:51 de Pentru TDS
POTECA DE PADURE
"Drumul e bun" - care drum? "echipa de conducere propusă de rectorul Antal" - care echipa? Avem o echipa de conducere sublima, un senat magnific, dar, lipsesc cu desavarsire. Caragiale s-ar zgaraia pe ochi sa vada cum il plagiati. Penibililor! Parca ar fi concediu la Casa de nebuni si s-au cantonat in campusul universitar.
Postat 01 Martie 2012, 07:16 de SOCATUL
Drumul e bun
Prin alegerea d-lui Curilă, senatorii au validat încă o dată mandatul dat rectorului Antal pentru conducerea universităţii. 75% dintre electorii universităţii şi 75 % dintre senatori consideră că echipa de conducere propusă de rectorul Antal este câştigătoare. Indiferent ce zic cârcotaşii de pe margine, universitarii orădeni consideră că Universitatea din Oradea este angajată pe un drum bun şi îi validează pe conducători. Să vedem ce vor face de acum înainte conducătorii. Speranţele sunt mari.
Postat 01 Martie 2012, 07:04 de Universitar
CV
D-le CURILA, va adresez public rugamintea ca in aceasta calitate pe care o detineti sa fortati(in sensul legal al cuvantului) anumite cadre universitare sa-si completeze CV-ul postat pe site-ul U.O. cu perioada pe care au omis sa o treaca, respectiv 1986-1992(1993), ceea ce ma duce cu gandul CA AU CEVA DE ASCUNS! Stiti bine la cine ma refer! sunt doua cadre de la stiinte economice!
Postat 29 Februarie 2012, 20:16 de TDS
VERDICT PREVIZIBIL
Stim cam de cinci luni ca fraierul asta va fi presedintele senatului. Antal intotdeauna se semtea confortabil sa aiba pe cineva mai prost ca el ca si colaborator, asa ca asta a fost singurul criteriu. L-a gasit greu intr-adevar. Cineva mai prost ca el este o raritate. Acum urmeaza sa-si caute Curila un Rector, ca Antal a scapat tata.
Postat 29 Februarie 2012, 17:26 de Vladimir
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON