URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Septembrie 2010, 16:39

Profesorii care nu fac cinste Universităţii ar putea merge cu mai puţini bani acasă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
În urmă cu trei luni, rectorul Universităţii din Oradea, Cornel Antal, anunţa că mai multe cadre didactice au obţinut sub nivelul minim de puncte la evaluarea individuală ce se face anual prin aplicarea unor grile. În acestea se menţionează informaţii privind activitatea didactică, cea de cercetare şi relaţia cu studenţii. Performanţa se stabileşte prin autoevaluare confirmată de şeful de catedră, dar şi prin evaluare din partea studenţilor. Procedura nu prevede un punctaj maxim, ci doar unul minim, de 100 de puncte, urmând ca aceia care obţin un punctaj între 100 şi 60 să primească recomandări sau să fie avertizaţi.

Cei care obţin sub 60 de puncte, însă, trebuie sancţionaţi, iar rectorul poate face o propunere de sancţiune. Ceea ce Antal a şi făcut: "Există 17 cadre didactice din mai multe facultăţi, de diverse grade didactice, care trag în jos toată Universitatea. Aceste cadre didactice nu ne fac deloc cinste, aşa că am propus sancţionarea lor, conform Codului Muncii şi Statutului Cadrului Didactic, prin diminuarea salariului de bază cu 15% pe o perioadă de şase luni".

Toate cele 17 situaţii vor fi cercetate de o comisie care va trimite sau nu spre Senat propunerea rectorului spre aprobare. Odată ajunsă în Senat, propunerea trebuie şi aprobată de membrii Senatului pentru a fi pusă în practică.

Antal a refuzat să facă publice deocamdată numele celor 17 cadre didactice, deoarece nu ştie încă deciziile comisiei. "Nu vreau să am surprize din partea comisiei", a explicat el. Totuşi, rectorul a garantat că dacă sancţiunile vor fi aplicate, numele acestor cadre didactice vor fi făcute cunoscute.

În acelaşi context, Antal a mai spus că pentru anul viitor vrea să se realizeze un top al tuturor cadrelor didactice ale Universităţii, pentru a se şti clar care sunt cele mai bune. Primele 20 de cadre didactice din top vor fi premiate cu sume de bani.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
la noi
Nu stiu cum e la alte facultati, dar la facultatea noastra fisele de autoevaluare s-au completat anul asta (anul trecut mai putin) 100% "pe bune" la cel putin 3 din catedrele facultatii (de la celelalte doua catedre nu am informatii de incredere), adica cu seful de catedra si secretarul stiintific verificand fata in fata cu cel autoevaluat corectitudinea informatiilor (xerox dupa articole, programele conferintelor, cursuri fizice sau electronice etc). inclusiv seful de catedra a fost verificat de secretar si loctiitor. Rezultatul? Foarte putini coeficienti peste 300. Pe de alta parte, sa obtii sub 60 de puncte mi se pare aproape tragic. Cu un efort minim ajungi relativ usor spre 100. Poate ar fi bine sa ne verificam inter-facultati, dar deja asta ar fi o exagerare si o pierdere de timp ridicola cand si asa pierdem enorm
Postat 16 Septembrie 2010, 22:46 de V.M.
link
uoradea.ro/romanian/topic/439/Rapoarte$de$cercetare.html
Postat 16 Septembrie 2010, 13:16 de medct
link la ic6
Nu stiu daca este versiunea finala sau nu -vad ca are cateva greseli-... Intrati pe wwwUO-->Cercetare-->Rapoarte de autoevaluare a rezultatelor cercetarii-->Rapoarte de cercetare (apar afisate 2006-2009). Sau linkul direct: $de$cercetare.html
Postat 16 Septembrie 2010, 13:15 de medct
pentru medct
Nu gasesc IC 6 Mi/l comunicati va rog ?
Postat 16 Septembrie 2010, 12:49 de ioan
corectitudine UO ????
medct are perfecta dreptate. Domnule Rector, cineva a verificat veridicitatea celor declarate in fise, in afara de seful de catedra care se dovedeste un las si accepta lucruri raportate care nu au nici o tangenta cu Universitatea ? Sunt cadre didactice - care nici macar nu ar trebui sa aiba privilegiul de a se numi asa - care nu respecta nici macar programul universitar, care nu-si tin orele, etc., fara sa mai vorbim de competentele pe care (nu) le au, nu si le pot dovedi - studentii confirma asta - si totusi ii tineti pe post, cu complicitatea sefului de catedra care nici el nu-si face treaba corect. Se face ca nu vede lipsa de la ore, baga capul in nisip ca strutul !!! Veti putea dormi linistit stiind ca dati afara oameni care-si fac treaba si veti tine pe posturi niste incompetenti ?
Postat 16 Septembrie 2010, 12:14 de medct2
iar cei care mint?
Ce facem cu cei care mint in fisele de autoevaluare? Ce facem daca seful de catedra tolereaza acest lucru? Ce facem daca seful de catedra -care verifica- minte si el? Daca ma uit la IC6 de pe uoradea.ro parca ar trebui sa fie mult mai multi de 17. Cu ei ce facem?
Postat 16 Septembrie 2010, 11:38 de medct
asa da!
asta da! pai asa ar trebui, sa zboare de acolo toti nepotii, nepoatele, doftoranzii si rubedeniile de vai de capul lor. o sleahta de incompetenti pe acolo, ce nu publica un articol cu anii, decat daca facultatea lor organizeaza o amarata de sesiune de comunicari pt. profesori. vedeti la cate conferinte nationale si internationale participa acei fripturisti, cate articole, nationale si internationale au.
Postat 15 Septembrie 2010, 17:33 de dan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON