URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Octombrie 2010, 13:25

Pentru că nu e suficient de dedicat şi agresiv, preşedintele studenţilor orădeni în Senat şi-a dat demisia

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După doi ani şi jumătate de mandat, preşedintele studenţilor din Senatul Universităţii din Oradea, Adrian Dume, a anunţat luni printr-un comunicat de presă că şi-a dat demisia, atât din funcţia de preşedinte, cât şi din cea de student senator.

"Consider că a sosit momentul unei noi generaţii de lideri studenţeşti, o generaţie care să creeze noi proiecte, mai actuale şi mai apropiate de problemele colegilor mei, dar şi una mult mai radicală", a spus Dume.

Totodată, fostul preşedinte al studenţilor afirmă că în prezent consideră că studenţii şi Comunitatea Academică a Universităţii Oradea au nevoie de un lider "mult mai dedicat şi mai agresiv decât poate fi persoana mea în această perioadă". Asta pentru că, a explicat el pentru BIHOREANUL, e ocupat cu finalizarea tezei de doctorat.

Nu în ultimul rând, Dume precizează că pentru el a fost o onoare să reprezinte studenţii orădeni şi să aibă şansa de a se implica în rezolvarea problemelor tinerilor din această comunitate.

Potrivit Metodologiei de organizare şi desfăşurare a alegerilor pentru structurile şi funcţiile de conducere la Universitatea Oradea, preşedinte interimar va fi actualul vicepreşedinte al studenţilor orădeni în Senat, Răducu Şerbănescu.

Alegerea unui nou preşedinte al studenţilor va avea loc fie lunea viitoare în plenul Senatului, fie peste două săptămâni. Cei care îşi doresc această funcţie îşi vor depune candidatura, iar studenţii din Senat vor vota în anonimat.

Adrian Dume crede că Şerbănescu va fi şi candidatul pentru această funcţie. "Nu ştiu de alţi candidaţi. Cred că sunt puţini doritori, pentru că această funcţie presupune foarte multă muncă şi nimic la schimb, decât vizibilitate mai mare", a mai spus Dume.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
era si timpul
...era si timpul sa mai lase pe altii, mai sunt cativa presedentei de asociatii care ar putea sa-si dea demisia fiind de mult, si cam expirati, asa ca aloooooooooooo mai lasati si pe alti sa faca ceva daca voi tot nu faceti nimic, in afara de faptul ca va intitulati presedinti de asociatii si huooooo mai nou ati dato pe politica jos mafia jos banditi.
Postat 18 Octombrie 2010, 21:56 de studentel
E inca student...
La doctorat te inscrii dupa ce ai terminat o facultate. Pentru cei care nu stiu, cei care au termiant facultatea pe sistemul vechi, de 4-5 ani, se pot inscrie la doctorat inca inainte de a termian masteratul. Dume e inca student. A fi doctorand inseamna a fi student. Si inca ceva, din cate stiu eu e inca masterand. Asa ca, acum, la final de cariera cred ca mai degraba ar trebui sa ii multumim pentru toata munca pe care a depus-o in acesti ani in cadrul Universitatii din oradea si sa ii uram bafta la sustinere si in tot ceea ce isi propune in viata! Ar fi cel mai moral lucru pe care ar putea sa-l faca orice persoana cu un gram de minte si cu coloana vertebrala intr-un moment ca acesta. Bafta multa Adrian si multumim pentru tot ce ai facut ca si reprezentant al studentilor, ca si Presedinte al studentilor din Senatul UO si mai ales ca si coleg!
Postat 18 Octombrie 2010, 14:17 de Colega
Dr
Nu cumva isi da demisia fiindca nu mai e student? Pai cum isi termina el teza de doctorat si e si student in acelasi timp? Ca la doctorat te inscrii dupa ce ai terminat facultatea, sau la UO se poate si invers? - domnul sus mentionat fiind inscris la doctorat din 2007. De unde si accesul de onestitate... oare cum se face ca toti astia se aduna la UO?
Postat 18 Octombrie 2010, 14:04 de Coleg
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON