URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Noiembrie 2016, 12:39

Liceele din Bihor pot obţine finanţări de până la 10.000 de euro, dacă le ţin elevilor cursuri de educaţie financiară

Liceele din Bihor pot obţine finanţări de până la 10.000 de euro, dacă le ţin elevilor cursuri de educaţie financiară sursa foto: fm.cnbc.com
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

ONG-ul Junior Achievement oferă finanţare de până la 10.000 de euro pentru orice liceu din ţară care va ţine cursuri online gratuite de educaţie financiară şi e-commerce pentru elevi.

Trainingul se alege pe site-ul www.banipentruscoalata.ro şi se adresează elevilor care au minim 15 ani, dar şi absolvenţilor, profesorilor, părinţilor ori altor susţinători ai unităţii de învăţământ. Cursurile trebuie urmate în perioada 5 noiembrie şi 17 decembrie, iar şcolile vor trebui să atragă cât mai mulţi cursanţi.

"Instituţia de învăţământ cu cel mai mare număr de cursanţi va beneficia de un premiu constând într-o sumă în euro egală cu numărul acestora, în limita a 10.000 de euro. Premiul va fi folosit exclusiv pentru modernizarea şcolii prin dotarea laboratoarelor, a claselor, achiziţia de echipamente şi resurse educaţionale", se arată în comunicatul JA România.

În total, se vor acorda patru premii: unul pentru şcolile mari, în limita a 10.000 de euro, şi trei pentru şcolile medii sau mici care vor atrage primii 1.000 susţinători fiecare. Instituţiile câştigătoare vor fi anunţate în luna februarie a anului viitor.

Competiţia "Bani pentru şcoala ta!" este organizată de JA România şi face parte din programele de educaţie financiară şi e-commerce BaniIQ şi Banii pe net, programe de educaţie financiară realizate împreună cu Visa şi băncile partenere, ce au ca scop formarea abilităţilor de a administra eficient resurse financiare şi de a lua decizii responsabile. Anul trecut, peste 25.000 de elevi, profesori, părinţi şi alţi susţinători au intrat în competiţie, unde au avut acces la informaţii esenţiale despre bugetul personal, venituri, cheltuieli, investiţii şi relaţia cu banca (trainingul BaniIQ), dar şi despre eCommerce, drepturile celor care cumpără online, securitatea în mediul online, taxe şi impozite (trainingul Baniipenet).

În ediţiile precedente, două şcoli din Bihor au câştigat finanţare de la JA: Colegiul Tehnic Alexandru Roman Aleşd din Bihor şi Colegiul Naţional Avram Iancu Ştei din Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON