URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Aprilie 2012, 17:29

Ionescu cere judecătorilor să anuleze regulamentul de alegeri al Universităţii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
După o victorie, reîncepe lupta. Cam aşa s-ar putea descrie situaţia liderului sindical al Universităţii, Gheorghe Ionescu, totodată candidat la funcţia de rector. După ce ministerul Educaţiei i-a dat dreptate, indirect, prin faptul că nu l-a confirmat pe funcţie de rector pe Cornel Antal, Ionescu susţinând încă de când s-au depus candidaturile că are un contracandidat ilegal, Ionescu a găsit probleme şi la alegerile reluate.

Conform unui comunicat de presă remis marţi, Ionescu contestă faptul că Senatul Universităţii a modificat, luni, regulamentul de alegeri, eliminând criteriul conform căruia doar profesorii universitari pot candida pentru funcţia de rector, nu şi cadrele didactice cu grad mai mic. Această modificare s-a făcut la solicitarea Ministerului Educaţiei, însă Ionescu spune că regulile jocului nu trebuiau modificate în timpul meciului. "Într-un stat de drept şi într-o universitate care se respectă, ar fi absolut normal ca orice modificare, operată în Cartă sau Regulament, să producă efecte abia peste 4 ani, la viitoarele alegeri sau la eventuale alegeri parţiale", a spus Ionescu, adăugând că, prin neconfirmarea lui Antal, alegerile nu s-au încheiat, ci doar s-au suspendat.

În plus, Ionescu susţine că modificarea regulamentului acum produce discriminări, dat fiind că la alegerile pentru şefia departamentele - care au avut loc la finele anului trecut - şi pentru preşedinţia Senatului, criteriile de grad didactic au existat. "Întrebarea mea legitimă este, oare cum se simt domnii studenţi, membrii ai senatului cărora li s-a interzis acest drept (de a-şi depune candidatura) la momentul alegerii Preşedintelui Senatului?", mai spune liderul sindical.

Astfel, Ionescu anunţă că nu se lasă şi că deja a introdus o acţiune în instanţă, prin care cere suspendarea executării hotărârii Senatului prin care s-a modificat regulamentul. Liderul sindical a depus o plângere şi la Senat, cu acelaşi motiv, plângere ce va fi analizată de o comisie formată din senatori. Cu toate acestea, preşedintele Senatului universitar, Sorin Curilă, afirmă că regulamentul este unul legal, dat fiind că a primit avizul Ministerului Educaţiei.

În acelaşi timp, Ionescu anunţă că îşi depune candidatura la noile alegeri, care vor avea loc pe 23 aprilie. Candidaturile pot fi depuse în această săptămână, până vineri la ora 16. În afară de Ionescu, singurul care a declarat răspicat că va candida este actualul ordonator de credite al Universităţii, Constantin Bungău.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
COARNELE LUI CORNEL 2
Ai si tu dreptate Georgele. Esti bine informat, ca deh... Bodog ala cu coarnele nu e Florin ci frate-su. Eu nu i-am pronuntat prenumele ca poate iti vine acidul la stomac dobitocule!
Postat 05 Aprilie 2012, 14:10 de BODOG
@Bodoc
Bodoc nu e Florin ci retardatul de Ionescu. Mars afara javra ordinara!
Postat 05 Aprilie 2012, 09:43 de George
COARNELE LUI CORNEL
Cel care semneaza George nu este nimeni altul decat Antal. Si-a reluat numele conspirativ, din obisnuinta. El sa nu pomeneasca de coarne ca daca se uita in oglinda, pana si el poate vedea ce de coarne i-a pus nevasta. Eu nu cred nici ca e frumos domnul Ionescu, dar nici urat, atata timp cat nu minte ca porcul de Antal. In orice caz, chiar Elvis sa fii, daca minti ca Antal esti urat rau, nesimtitule!
Postat 04 Aprilie 2012, 19:50 de BODOG
SA TRIUMFE ADEVARUL
E foarte grav daca in tara asta oricine vine cu dovezile clare ale imposturii si este luat de nebun. Tot ceea ce sustine si a sustinut vreodata domnul Ionescu s-a dovedit in final a fi cat se poate de real, adevarat si sustenabil. Minciunile lui Antal, si ai lui lingai, nu au fost niciodata infaptuite de nimeni pentru ca erau fantezii ale unor bolnavi mintali. Sa dea dumnezeu sa iasa adevarul la lumina si mincinosii sa piara in focurile Iadului, ca numai puterea divina mai poate face ceva in universitatea asta plantata de familia Maghiar cu semidocti si corupti.
Postat 04 Aprilie 2012, 13:35 de UNIVERSITAR
frumosul
Vai ce urat e, macalar mama-sa. La asta daca ii pui coarne, impunge.
Postat 04 Aprilie 2012, 13:33 de George
omul asta e nebun, de-a dreptul
Sa ii spuna cineva ca mai trebuie sa se nasca o data ca sa iasa rector al UOradea. Dupa ce isi atrage antipatia universitarilor, chiar crede ca il va mai vota cineva? A innebunit.
Postat 04 Aprilie 2012, 13:10 de omu
cine plateste?
Cine plateste costurile refacerii alegerilor? Firesc ar fi ca ele sa fie suportate de fostul rector, de Biroul juridica si de Senatul de paie, format in marea majoritate din carieristi,
Postat 04 Aprilie 2012, 11:58 de maria fruntelata
o fi paranoia?
Si totusi Ionescu asta e chiar profesor? Pai e tampit de-a binelea, de ce naiba nu il sfatuiesre cineva sa se caute la mansarda, sigur e populata cu fel de fel de licurici si alte chestii, poate gaseste vreun medicament bun... Sansa lui, si are sansa asta, este sa dea peste un judecator pe mintea lui, ca e plin de tampiti si prin tribunale!
Postat 03 Aprilie 2012, 22:37 de student emininke
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON