URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Iunie 2015, 15:33

Coolest Projects: Orădenii de la CoderDojo s-au remarcat la un concurs internaţional din Dublin (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Echipa CoderDojo Oradea a primit premiul "Runners Up", adică locul al doilea al categoriei Web Technologies, la concursul internaţional Coolest Projects, desfăşurat în Dublin, între "dojo-uri" din toată lumea.

Concursul, desfăşurat pe 13 iunie, a avut 5 categorii: Scratch, Evolution, Mobile, Web technologies si Games, iar CoderDojo Oradea s-a înscris cu patru proiecte: Virtual Dog Simulator (Mario Şandru -  la Scratch), Candy Maze (Andreea Brad - tehnologia Unity), Virtual Tourist (Andrei Chiană şi Borza Tamaş - tehnologii Web) şi ISU Project (Adrian Maduţă şi Balla David - tehnologii Web).

Orădeni în top

Orădenii s-au remarcat cu proiectul Virtual Tourist, dezvoltat de echipa formată din Andrei Chiană şi Borza Tamaş. Este vorba de un site interactiv în care, dacă introduci coordonatele, cu ajutorul unor hărţi interactive de la Google, poţi afla traseul spre un medic, spre cinema sau spre alte obiective din oraş.

Deşi nu au primit vreun premiu, şi celelalte proiecte au fost apreciate de juriu. Virtual Dog Simulator este un joc în care utilizatorul trebuie să îngrijească şi să hrănească un câine, iar Candy Maze e un labirint pe care jucătorii trebuie să îl parcurgă şi să culeagă toate bomboanele.

ISU Project are aplicabilitate şi în viaţa reală. Cu ajutorul unei aplicaţii menite să asigure comunicarea între serviciile de urgenţă şi apelant, victima trimite automat coordonatele locului în care se află către salvatori, iar cei din urmă primesc inclusiv indicaţii legate de de traseul de urmat, ca să ajungă cât mai repede.

"Coolest Projects" a reunit participaţi din toată Europa, alături de echipa din Oradea fiind prezente în concurs şi echipele CoderDojo din Timişoara, Dumbrăviţa şi Bucureşti.

După concurs, orădenii au făcut şi o vizită la sediul Google, în care au discutat cu specialişti despre proiectele lor.

Copii programatori

Conform mentorului Andrei Munteanu, reprezentantul CoderDojo Oradea, pe lângă orădeni, şi echipele din Dumbrăviţa şi Timişoara s-au remarcat la această ediţie a concursului, obţinând fiecare câte un premiu. "Competiţia a fost strânsă din cauza numărului mare de participanţi, lucru care ne face să ne bucurăm că trei proiecte din România au reuşit să urce pe podium. Aşteptăm cu nerăbdare ediţia de anul viitor", a spus Andrei.

CoderDojo Oradea face parte dintr-o mişcare globală, prin care copii cu vârste cuprinse între 7 şi 17 ani au posibilitatea să înveţe practic programarea, într-un mediu informal şi gratuit.

CoderDojo Oradea a luat naştere în 18 Ianuarie 2014, iar de atunci au trecut pragul peste 200 de copii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON