URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Februarie 2012, 17:28

Contestaţia lui Ionescu privind candidatura lui Antal, respinsă

Senatul Universităţii din Oradea a aprobat, marţi, raportul comisiei care a stabilit ca fiind nefondată contestaţia lui Gheorghe Ionescu vizavi de candidatura lui Cornel Antal la funcţia de rector. Antal a candidat şi a fost ales de universitarii orădeni pentru un mandat de trei ani şi patru luni, lucru contestat de Ionescu, care a candidat pentru un mandat de patru ani.

Comisia a respins, însă, contestaţia, motivând, aşa cum susţinea şi Antal, de altfel, că legea nu reglementează, deci nici nu interzice mandatul parţial. Cei cinci membri ai comisiei de analiză, Tudor Mitran, Sorin Curilă, Marcel Boloş, Lavinia Onica-Chipea, Adrian-Claudiu Popoviciu, au votat în unanimitate respingerea contestaţiei.

"Legiuitorul nu reglementează în mod expres mandatele parţiale pentru funcţia de rector, dar instituie regula duratei de 4 ani pentru mandatele complete. În interiorul acestei durate orice candidat la funcţia de rector poate candida, fie dacă solicită în mod expres ca mandatul să fie limitat pentru o perioadă de timp, prin formularul de candidatură (aceasta este şi situaţia d-lui prof.univ.dr. Antal Crăciun), fie dacă mandatul este întrerupt din cauzele menţionate mai sus", se arată în raportul comisiei, care precizează drept cauze instituite de lege pentru mandate parţiale ca fiind alegerea rectorului într-o funcţie de demnitate publică ori incompatibilitatea.

Practic, comisia spune că, din cauza faptului că există mai multe motive pentru care un mandat poate fi întrerupt, mandatul parţial este acceptat de lege, chiar dacă nu reglementat ca atare.

Ba chiar mai mult, doi membri ai comisiei, Lavinia Onica-Chipea (fata fostei decane de la Ştiinţe Socio-Umane, Floare Chipea) şi Adrian Popoviciu (soţul purtătoarei de cuvânt a Universităţii, Olimpia Popoviciu) consideră că Antal avea tot drept să candideze pentru un mandat de 4 ani. Asta pentru că, spun ei, nicio lege nu se aplică retroactiv.

Deci, pentru a respecta prevederea legislativă că nicio persoană nu trebuie să fie rector mai mult de opt ani, indiferent de întreruperile mandatelor, ar trebui să se ţină cont doar de actualul mandat al lui Antal. Mai precis, de cel în exerciţiu la data apariţiei legii, care are o durată de patru ani, nu şi de cel anterior, în durată de 7 luni.

Drept urmare, comisia a propus Senatului, iar acesta a fost de acord să respingă contestaţia lui Ionescu şi să constate că Antal avea dreptul să candideze.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
18 Comentarii
@mititica
Cretini sunt cei 206 retardati care au votat cu proxenetul si oligofrenul de ionescu.
Postat 18 Februarie 2012, 12:16 de sorbonica
CHESTORUL
Se vede clar ca toti cretinii universitatii, a se citi cei care-l sustin pe antal, se semneaza cu "sorbonel", "sorbonica 1,2..." Pentru a fi convingatori, ei scriu acelasi lucru la toate articolele ca retardatii. De fapt sunt niste catei pusi de antal sa-l legitimeze ca el nu mai are nici buletin cu care sa se legitimeze. L-a uitat la Ingolstadt. Cred totusi ca ceva, ceva tot mai este de furat la universitate de se tine georgel asa de batos.
Postat 17 Februarie 2012, 00:56 de MITITICA
”Management de Sorbonica”. Ep. Încă o şansă ratată (IV).
for: ”David”. Mare dreptate aveţi/ai! Ce s-ar fi făcut însă Cornel&co, dacă ar fi avut de a face cu contracandidaţi de talia celor eliminaţi ”tovărăşeşte” de sistem, în alegerile din 2004 şi 2007? Ar mai fi asistat media la numărătoarea voturilor?
Postat 17 Februarie 2012, 00:19 de stefan
afara
Afara cu Ionescu din tara!
Postat 16 Februarie 2012, 21:50 de sorbonica2
sa vina doctorul
Sa vina doctorul sa-i faca o injectie lui Ionescu ca e nebun!!!
Postat 16 Februarie 2012, 21:17 de sorbonica
PROSTULE
Esti la fel de prost ca ionescu. Uraaaaaaaa.............. ca a iesit Antal.
Postat 16 Februarie 2012, 14:31 de sorbonel
prostie
problema se pune absolut gresit. Se bucura toti ca prostii ca Antal a obtinut nu stiu cate voturi fara sa vada ca de fapt au fost voturi ANTI Ionescu nu PRO Antal. Caraghiosii acestia din comisia senatului arata din nou cine/ce este senatul! Care e competenta lor in materie? Inca nu s-a hotarat de catre legiuitor dar ei, hop si noi, cu dreptul la Sorbonica, stim mai bine decat toti! Si o imagine mai proasta asupra Sorbonicii decat o face insusi Georgel nici macar Maghiar cu voturile si cu diplomele lui false nu putea reusi! Cel putin ala a ctitorit-o (vorba care-i place lui)
Postat 15 Februarie 2012, 23:45 de David
Sa fim discreti, daca se poate!
Raman la convingerea ca Ionescu trebuie sa consulte, de urgenta, un psihiatru. Felicitari membrilor Senatului si rectorului Antal!
Postat 15 Februarie 2012, 15:53 de SAFE
membru ex-comisie
Oh Luminata Comisie de analiza..BINECUVANTATA fie ziua numirii "Sfantului" popa bolos ioan marcel in ea.. Sigur Preasfintia Sa a analizat riguros si evlavios contestatia lui ionescu dupa care, cu mana dreapta (nu cred ca mai are par in palma) a semnat respingerea acesteia. Norocul lui ionescu ca nu trebuie sa dea mana cu popa :)
Postat 15 Februarie 2012, 11:52 de iszodor
!
Citesc motivarea onor comisiei....citesc si alcatuirea onor comisiei si incep sa inteleg ,,verdictul''. Totusi, cum se face ca peste tot unde e rost de luat bani degeaba hop ! si leprele, turnatorii si cei ce exceleaza prin mediocritate, adica prin nimic ?! Si-si zic ,,universitari''....
Postat 15 Februarie 2012, 06:35 de .
@votant
vad ca ai ramas fara medicamente... macar sterge spuma de pe gura :) mai bine pleci de la universitate, ca nu meriti sa te numim universitar... lista lui antal este o lista de onare... lista rusinii este lista celor care nu apar acolo.. adica cei care stau cu degetul in fund afra sa faca ceva... daca acei colegi aveau ISI sau carti ar fi fost pe lista... vad ca nici n-ai habar... nu esti numai de rusine dar esti si prost... ionescule!
Postat 15 Februarie 2012, 00:07 de sorbonel
Nu sunt ce par a fi!
Nu sunt Ionescu, ciumpalacule cu creieras modelat dupa gargaunii lui georgelus (daca nu esti chiar el dar nu ma intereseaza "componenta" hardaului din care va adapati cu atata nesat!). Daca iti spun ca stiu cine a scris "Cantec soptit", crezi ca ma recunosti mai bine? Eu sunt sigur ca nu, pt. ca habar n-ai nici de poezie, nici de autor ... Ai trecut prin scoala precum gasca prin apa, asa ca ... imbata-te ca esti pe "lista rusinii", fii mandru, fii barbat, fii impaunat ca esti un "sorbonel" de kkt!
Postat 14 Februarie 2012, 23:46 de ????
@votant
ionescule tu esti votantul!!! Dar tu nu esti pe lista celor care au contribuit prin activitatea lor didactica si de cerecetare la clasificarea universitatii, caci nu ai ce raporta, deoarece nu ai ISI, contracte de cercetare si celelalte ...
Postat 14 Februarie 2012, 23:06 de unul de pe lista
Pacat
Da, sunt pe "lista rusinii" si nu ma mindresc cu asta, pentru ca am colegi care au ISI (eu nu), chiar 5 ISI, si carti mai multe ca mine, si brevete de inventii, si contracte cu parteneri straini si nu se regasesc pe "lista rusinii". Asta-i "etalonul" tau pt. aprecierea lui Antal? Te pup cu drag pe frunte si poti sa te lauzi tuturor ca un votant al lui Ionescu te-a pupat in cur, sorbonel-georgel!
Postat 14 Februarie 2012, 22:31 de Votant
@votant
munca cinstita si ionescu? sic! stai linistit domnule ca sustinatorii lui antal (adica mai bine zis: anti-ionescu) sunt exclusiv cei care au muncit si muncesc in continuare... numai ionescu a reusit sa adune 206 de ciumeti... niste retardati incapabili.. oare cati dintre cei 206 au contributii la/pt universitate? oricand putem estima... zero... apropo omule.. esti pe lista celor cu contributii la ierarhizare????
Postat 14 Februarie 2012, 20:27 de sorbonel
Oare?
Sorbonel, oare tu esti unul dintre cei \"normali\"? Sa inteleg ca te-ai vindut \"pe gratis\" si de aia ti se pare ca esti \"normal\"? Mie mi se pare ca tocmai de asta esti unul dintre cei mai \"bolnavi\". Am inteles de mult ca nu vreti sa munciti cinstit, ca va plac numai smenorelile si sforarelile, va simtiti in largul vostru numai pe linga lege, de aia nu il vreti pe Ionescu, dar asta nu va da dreptul sa ne faceti pe noi, cei 206, retardati, iar pe voi ... \"normali\". Se vede ca ai investit mult * in cresterea mintii tale! Mai ia un pumn de boabe si linisteste-te: s-a pierdut o batalie, dar razboiul nu-i gata!
Postat 14 Februarie 2012, 18:56 de Votant
@cetatean
nu cred ca toti sunt datori... dar nu exista om normal care ar vrea pe ionescu ca rector... cert ca sunt 206 de retardati care au votat cu el... dar nu cei normali
Postat 14 Februarie 2012, 18:23 de sorbonel
Rusine!
Eu credeam ca prostia e ereditara dar se pare ca la UO e molipsitoare. Cu ce trebuie sa-i fii dator cuiva, ca sa ii accepti toate porcariile? Nu pot sa cred ca Senatul e o adunatura de prosti sau pupincuristi! Chiar toti ii sint datori lui Antal? Cu ce? E putin spus ca mi-e rusine de ce se intimpla la UO! Sper ca lucrurile sa se indrepte si toti cei vinovati de neaplicarea cu rea credinta a legii sa fie pedepsiti. Sa dea Dumnezeu sa plateasca toti pentru nimicnicia lor de a-si vinde sufletul pentru 30 de creitari!
Postat 14 Februarie 2012, 18:14 de Cetatean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON