URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Martie 2016, 17:02

Be $mart: 750 de liceeni bihoreni vor face cursuri de educaţie financiară

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Liceenii din zece şcoli bihorene vor participa la cursuri gratuite de educaţie financiară, în cadrul unui proiect iniţiat de Asociaţia Good Life Performers şi finanţat prin programul "Bursa Talentelor" al Fundaţiei Comunitare Oradea.

Intitulat "Be $mart", proiectul, realizat în parteneriat cu Fundaţia Dreptul la Educaţie, este menit să-i înveţe pe elevi care este valoarea banilor şi modul în care resursele financiare pot lucra în sprijinul lor, astfel încât ei să aibă o atitudine financiară responsabilă.

Preşedintele fondator al Asociaţiei Good Life Performers, Mark Lukacs, fost preşedinte al Consiliului Elevilor din Bihor, în prezent student, spune că s-ar fi bucurat ca în liceu să fi avut cursuri de educaţie financiară. "Am realizat un sondaj mai extins în rândul elevilor bihoreni şi am ajuns la concluzia că merită şi e nevoie să investim în această direcţie şi să dezvoltăm programe de acest tip", a precizat Lukacs.

În total, organizatorii vor ţine 30 de cursuri interactive şi practice pe tema educaţiei financiare la care vor participa 750 de liceeni de la Liceul Don Orione, Colegiul Naţional Mihai Eminescu din Oradea, Liceul Pedagogic Nicolae Bolcaş, Colegiul Tehnic Ioan Ciordaş din Beiuş, Liceul Teoretic Nicolae Jiga din Tinca, Colegiul Naţional Teodor Neş şi Liceul Tehnologic nr. 1 din Salonta, Colegiul Naţional Octavian Goga, Liceul Horea din Marghita şi Colegiul Tehnic Alexandru Roman din Aleşd.

La cursuri, liceenii vor primi şi un mini-ghid educativ "Be $mart", realizat în parteneriat cu experţi în domeniul financiar. În această broşură, ei vor găsi 30 de sfaturi pentru a-şi economisi banii, recomandări de site-uri şi cărţi şi opt interviuri  cu profesionişti din domeniul antreprenorial şi financiar: Pantiş Octavian, Sava Alexandra, Lorand Soares Szasz, Daniel Zărnescu, Vlad Sarca, Sorin Constantin, Pera Novacovici şi Păsat Liviu.

"Tinerii au nevoie să înveţe care este valoarea banilor şi modul în care resursele financiare lucrează în sprijinul lor. Contextul economic şi studiile recente relevă un nivel de educaţie financiară sub medie, în România, ceea ce validează necesitatea dezvoltării educaţiei financiare a noii generaţii. Este o misiune pe care avem datoria să ne-o asumăm cu toţiia precizat preşedintele Fundaţiei Dreptul la Educaţie, László Diósi.

Cursurile se vor ţine gratuit în perioada 9 martie - 1 aprilie, iar închiderea proiectului va fi marcată pe 2 aprilie, printr-o festivitate ce va avea loc la Colegiul Naţional Mihai Eminescu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Financial education (în EN) ...
... înseamnă (în RO) că îi învaţă cum trebuie să evite evaziunea fiscală şi spălarea de bani !!!
Postat 08 Martie 2016, 18:17 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON