URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Decembrie 2011, 18:04

Cornel Antal: Universitatea nu începe şi nu se sfârşeşte cu mine

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce miercuri la Universitatea din Oradea a ajuns o adresă a secretarului de stat din Ministerul Educaţiei, Cătălin Baba, care spune că nu pot candida pentru funcţia de rector cei care au acumulat deja mai mult de 4 ani pe această funcţie, întrucât dacă ar câştiga un nou mandat ar ajunge să depăşească perioada maximă permisă de lege pentru un rector, adică 8 ani, rectorul orădean Cornel Antal, vizat de această prevedere, a anunţat ce are de gând să facă.

Într-o conferinţă de presă susţinută joi, Antal a spus, aşa cum declarase miercuri pentru BIHOREANUL, că va cere ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu, să lămurească exact situaţia sa. Asta pentru că Antal a mai fost rector interimar din august 2007 până în martie 2008, când a fost ales pe funcţie.

Intitulându-se "rector de sacrificiu", întrucât a fost pus pe această funcţie după demisia lui Doru Maghiar, pe care DNA începea atunci să-l cerceteze, Antal zice că mandatul său de interimar nu poate fi considerat unul legitim, întrucât şi atunci legea prevedea că un mandat de rector ţine 4 ani, în timp ce el fusese numit prin ordin de ministru doar pentru 7 luni. Însă Antal a zis că nu vrea acum să interpreteze nici legea, nici adresa lui Baba, astfel că va aştepta lămuririle lui Funeriu.

Cert este că rectorul a încercat să arate că, dacă nu va fi lăsat să candideze, nu va fi extrem de afectat. "Universitatea nici nu începe, nici nu se sfârşeşte cu mine, şi sper că nu existe nicio persoană despre care să se spună că s-a sfârşit Universitatea cu acea persoană. Eu ţin foarte mult la Universitatea din Oradea, este singurul meu loc de muncă, nu am alte afaceri, firme, averi, case de vacanţă", a declarat Antal.

Totodată, rectorul a spus că, fie că va rămâne la cârma Universităţii, fie că nu, îşi doreşte ca Universitatea "să meargă în continuare pe drumul ascendent".

Pe de altă parte, Antal s-a arătat sceptic privind alte candidaturi. "Am colegi capabil, problema e că nu mulţi doresc să-şi asume răspunderea", a mai zis rectorul.

Citeşte pe această temă şi articolul "Antal cere ministrului Educaţiei să-i spună concret dacă mai poate candida pentru un nou mandat"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
Minte!
In 2007 interimar a fost Leuca, de la demisia lui Doru Maghiar, pana la alegerea lui Antal. Chiar daca a avut un mandat partial de 7 luni, tot madat este. Asa ca poate sa-l intrebe pe ministru ce vrea, rasunsul va fi... PA! Ce nu spune Antal e ca in 2007 s-a facut luntre-punte ca sa obtina acel mandat, chiar de 7 luni, convins fiind de faptul ca daca nu-l obtinea, in veci nu ajungea rector.
Postat 27 Decembrie 2011, 12:02 de lili
”Management de Sorbonica”. Ep. Marea Ciolaniadă. Oare?
I. 1. Faptul că este vorba de: a) o rocadă gen: Putin-Medvedev, b) pregătirea terenului pentru restaurarea vreunei dinastii model ”Kim ... ”, c) o altă fumigenă pentru ”victima inocentă” cu nume de cod ”George”, d) de o reală ”Ciolaniadă” (portocalie), se va şti în curând. 2. Problema majoră este alta: Pe când U.O. va avea un Rector model Spiru Haret? II. ”Cimitirele sunt pline de oameni de neinlocuit.” Bonaparte, Napoleon. 1. Cornele: Oare de ce ”Sorbonicile” patriei, nu sunt pline cu oameni de neînlocuit? III. Pentru votanţii viitorului Rector, care au ceva ”coloană vertebrală”: 1. Alegeţivă cu atenţie Conducătorul! Absolvenţii de ”Sorbonica” care au intrat (la admitere) ”tăuraşi” şi au ieşit (la absolvire) ”boi”, ştiu cel mai BINE de ce! IV. Pentru cei din Sistemul/Reţeaua: “PCR&Secu&sons” BINE restaurat şi pe la ”Sorbonica” de Oradea: 1. Când aţi citit ultima dată Scrisorile I şi III, ale lui Mihai Eminescu? V. "Universitatea nici nu începe, nici nu se sfârşeşte cu mine, ...” - Cornel Antal. 1. De unii ca ”George” şi, mai ales, mentorii lui, a fost, este şi va fi nevoie prin ”Sorbonicile” patriei. Din păcate pentru tinerii din România! O întrebare firească: Până când? 2. Pe când U.O. = ”Sorbona” de Oradea? VI. ”Totodată, rectorul a spus că, fie că va rămâne la cârma Universităţii, fie că nu, îşi doreşte ca Universitatea "să meargă în continuare pe drumul ascendent". 1. Tovarăşii care i-au ”faultat” pe dnii profesori Mang (2004) şi Drecin (2007) în cursa pentru ocuparea unui post de conducere, tot binele Universităţii Oradea l-au urmărit? P.S. ”Crăciun fericit!”
Postat 24 Decembrie 2011, 09:21 de stefan
CUTUS!vrem lamuriri!
Gata cu concediul,ai lipsit destul.Ar fi cazul sa reintri in scene,Lazare!Multe enigme,nimeni nu lamureste.Soar tu o poti face. Asadar,te rugam sa ne spui tu ce se intampla si ce se va intampla.Poate tu stii si unde era acea adresa pe care Cornelus numa' n-o gasea.
Postat 23 Decembrie 2011, 20:40 de Cititor
istoria se repeta
Gura nebunului adevarat graieste ! 1. Cornele ai fost Lacom! Trebuia sa mai lasi si "poporului" ceva de ciugulit, nu sa iei tu totul. 2.Degeaba esti sarac, nu esti deloc cinstit: ai luat lunar un sac de gologani de la Universitate! Treaba ta ca i-ai praduit pe toti. 3.Te-ai inconjurat de lachei corupti care acuma simt momentul potrivit pentru tradare! Aduti aminte ce tradatori au fost in jurul lui Unchiu' (tu esti primul) si de ce nu, (suntem in decembrie!) in jurul lui Ceausescu! 4. Deja se fac jocurile in spatele tau si tradatorii tai de profesie nu vor avea timp sa bea de Craciun din cauza complotului privind scaunul de rector! 5. Vei fi un actor trist din luna februarie 2012 Cornele! Asa si meriti !
Postat 23 Decembrie 2011, 14:59 de stefan
.
Adevar graieste mos Craciun Antal! De inceput sigur n-a inceput cu el si de sfarsit, noroc cu legea asta ca altfel ar fi avut toate sansele! S-a straduit, s-a opintit noroc ca l-au mai oprit. Nu duca el grija succesorului ca nu o fi singurul capabil de pe malul Petei.
Postat 23 Decembrie 2011, 13:24 de .
ionele, pazea vine georgel!
Halal merit: sarac si cinstit! De asta s-o fi pus primul pe listele de salarii de merit. Dar de ce i-o fi pus si pe toti prorectorii si decanii plus muierile respectiv barbatii lor, ca aia nici macar acest merit nu-l au?
Postat 23 Decembrie 2011, 11:17 de gigi
Dosarele chix
Nici urma de politizare la domnul Antal ! El a dat "dreptul" la minister si cand era condus de PNL si cand era PSD si cand era la PD (ar fi dat cu drag si daca era UDMR !). Dar cand e sa n-ai noroc, n-ai! Poate de acolo i se trage ca se lauda cu "onestitatea" lui (auzi: "nu am casa de vacanta, nu am firme, nu am averi, nu am afaceri"). Pai toti "protejatii" lui din Universitate le au pe astea ! Si toti "protectorii" lui din Minister le au pe toate astea! Atunci cum vii tu si arati cu degetul catre cei care "s-au aranjat" si continua sa adune ?! Ca sa nu mai vorbim ca nimeni nu-l crede ca ar fi un om cinstit ! "Prietenii" au dosar cu el nu numai pentru perioada cand se numea George !!!
Postat 23 Decembrie 2011, 10:12 de Maldar si Sculy
Recunostinta
Toata stima si consideratia pentru integritatea, verticalitatea si profesionalismul de care a dat dovata Domnul Rector in tot mandatul sau. Daca era de la PD, in mod sigur legea se aplica altfel... se urmareste clar PDlizarea universitatilor, pentru a asigura si acest front pentru urmatoarele alegeri comasate.
Postat 23 Decembrie 2011, 10:03 de Montesquieu
hai pa
Ce vrea sa inseamne ca interimatul sau n-a fost legitim? Ca nu a emis decizii, n-a condus sorbonica, n-a luat spor de conducere? La buzunar si CV da bine si interimatul dar cand sa-si asume acest lucru nu mai e bine?
Postat 23 Decembrie 2011, 07:12 de lilica
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON