URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Februarie 2012, 09:03

Antal dă în judecată un jurnalist, pentru că l-a reclamat fără temei la Ministerul Educaţiei

Într-o conferinţă de presă ţinută joi, rectorul Cornel Antal a anunţat că va acţiona în instanţă un jurnalist, mai precis pe Nicolae Pop, redactor şef al site-ului de ştiri Informaţia de Bihor.

"Dânsul din păcate m-a atacat vehement în ultimii ani, prin tot felul de articole. Anul trecut a făcut un memoriu foarte lung, cu vreo 43 de capete de acuzare, fraude comise de mine, şi l-a înaintat la primul ministru, la DNA, la Ministerul Educaţiei", a declarat Antal. După sesizarea jurnalistului, Corpul de Control al ministrului a venit la Oradea, să cerceteze acuzele, iar în luna ianuarie a acestui an a remis Universităţii raportul.

"O săptămână şi ceva eu şi colegii mei n-am făcut aproape nimic în afară să răscolim arhive. Corpul de Control a plecat cu o valiză mare de documente doveditoare. Concluzia raportului este că niciun aspect din cele sesizate nu se justifică", a precizat rectorul.

Drept urmare, rectorul e decis să ceară despăgubiri în instanţă jurnalistului, despre care spune totodată - iar ziaristul nu neagă - că nu l-a contactat niciodată, deşi a scris zeci de articole cu acuze la adresa sa.

Antal a spus că este pentru prima oară când acţionează pe cineva în judecată, dar că acum se consideră extrem de nedreptăţit. "Ce mi-aţi făcut dumneavoastră mie este inuman", i-a spus Antal lui Pop, prezent şi el în conferinţa de presă.

În apărarea sa, ziaristul a invocat doar faptul că acuzele nu le-a făcut el, ci sunt informaţii pe care le-a primit prin surse neoficiale. Antal a replicat însă, că, de vreme ce la finalul memoriului trimis de Pop la Minister acesta a scris că îşi asumă şi susţine cele declarate, e direct implicat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
In sfarsit
Felicitari pentru initiativa, in sfarsit cineva a rupt aceasta spirala a tacerii. Sunt convinsa ca vor mai urma si alte procese, inclusiv impotriva maestrilor de la bihoreanul, un alt exemplu de profesionalism jurnalistic, de buna credinta si luptatori ai adevarului, explicat doar prin viziunea celui care decatreaza! Rusine voua care nu numai dezinformati prin nestiinta si neputinta, dar va vindeti sufletele si denigrati oameni nevinovati (sau vinovati pentru simplu fapt ca se impotrivesc puterii actuale) pentru niste parale,
Postat 11 Februarie 2012, 18:27 de Fly
cine ma?
mizeria de pop e jurnalist??? stiam ca e contrabandist, un josnic santajist, un betiv, un cersetor, un nespalat, un analfabet si multe altele!!! singurele doua apelative care sunt interzise a se folosi cind vine vorba de el sunt OM si JURNALIST! foarte bine a facut dl rector. ii urez mult succes.
Postat 11 Februarie 2012, 15:36 de jurnalist
Scuze,D-na Tic!
In comentariul meu anterior(Cu cantec...)scriam c-ar fi bine sa vedem actele...In subsolul articolului acestea sunt mentionate si merita lecturate...Imi cer scuze pentru omisiunea din \"prima vista\". Va fi un proces interesant daca dl.rector Antal se va tine de cuvant.Mai ales daca dl.Nicolae Pop nu va fi multumit de cele consemnate de Corpul de control.(in care cel putin hazlie imi pare mentionarea unei \"scrisori de multumire\"din partea Ambasadei Italiei}. Fostul rector ,printre altele,este membru intr-o gramada de academii-printre care si Academia de Cosmonautica \"K.A.Tiolkovski\"....Nu-i de mirare ca la Sorbonica se petrec lucruri extraterestre!!!
Postat 10 Februarie 2012, 20:59 de gyorgy tozser
un infractor depravat
pop nu e jurnalist, e un mercenar de presă oploșit pe lângă clanul Tărău, un individ pe care, oricum, cât de curând, îl așteaptă pușcăria, fiind judecat pentru contrabandă. Nenorocitul și-a vândut deja apartamentul de pe Moldovei și se pregătește să amușine prin SUA urma lui Cufurici, patronul lui, care și el a făcut în izmenel când a fost arestat.
Postat 10 Februarie 2012, 17:08 de aurora tarau
Cu cantec...
Jurnalistul ar face bine sa publice acuzele,rectorul ar face bine sa le demonteze public.Verificarile unui corp de control dintr-o institutie care are sarcini de control nu pot spune mare lucru,pot mirosi eventual a matrasire.Legea tacerii care a functionat pe vremea Unchiului poate sa functioneze si pe alte paliere,inclusiv la un minister. Daca ditamai sefa Secretariatului General al Guvernului Emil Boc si-a permis o serie de potlogarii,nu-i exclus ca si-n alte institutii sa se "munceasca" similar.Reflexele s-au cam mostenit,iar efectele cam ies la iveala. Cert e ca pe langa astfel de articole ar arata bine si niste DOCUMENTE.
Postat 10 Februarie 2012, 16:23 de gyorgy tozser
nu cred ca erau chiar inventii 2
@cipri: ....tot ceea ce am scris in plangere era neadevarat! atata timp cat eu am actionat cu buna credinta, chiar daca rezultatul final mi-a fost nefavorabil, nu inseamna ca ma incadrez la denunt calomnios! cu atat mai mult cu cat, repet, nu am nominalizat pe nimeni, lasand organelor de cercetare penala sa identifice persoana care in opinia mea se facea vinovata!
Postat 10 Februarie 2012, 09:55 de TDS
nu cred ca erau chiar inventii
@cipri: dreptul de petitionare este garantat de CONSTITUTIE! nu cred ca pop chiar a inventat niste chestii. daca detinea niste informatii trebuia sa le aduca la cunostinta unor organe de control sau a DNA! ca acestea au dat o solutie favorabila lui antal este o cu totul alta discutie. sa-ti dau un exemplu: madam andreescu( de la SGG) a fost data in gat de ziaristi cu niscaiva incompatibilitati. boc a demis-o. si ea sparge acum avioane, ca de ce a dat-o afara! amenintari din acestea am primit si eu de la o persoana importanta din Primarie pe care in fapt nici nu am acuzat-o de nimic. eu am acuzat un "autor necunoscut"angajat al PMO care in mod normal trebuia sa actioneze intr-un anumit fel in temeiul atributiunilor sale de serviciu. repet, fara sa nominalizez, pentru ca nu stiam exact in fisa postului carei persoane figurau acele atributiuni. nu intru in detaliile n.u.p.-ului. este clar ca Organele de cercetare penala au audiat mai multe persoane. dar chiar daca s-a dat n.u.p. pe motiv ca nu sunt intrunite elementele constitutive ale unei infractiuni nu inseamna ca eu am facut un denunt calomnios. denunt calomnios era daca in momentul redactarii plangerii penale eu as fi stiut ca ...
Postat 10 Februarie 2012, 09:52 de TDS
re
dar nici nu poti sa faci acuze, si pe care ti le si asumi, doar pe niste surse neoficiale. Cinstit ar fi ca ziaristul, sa plateasca costurile pe care le-au avut organele de control cu anchetarea sesizarilor lui, iar lui antal sa ii plateasca o cina si sa ii ceara scuze publice. adevarul e ca ziaristii la noi isi permit sa acuze, asa, precum gigi becali, fara nici un fel de dovezi, doar pentru ca ei sunt de la presa.
Postat 10 Februarie 2012, 09:39 de cipri
beutrura si femei
asta e pisat pe el in astoria zilnic. acolo-si traieste viata.
Postat 10 Februarie 2012, 09:35 de ioan si nu ion
nue chiar asa, zic!
in opinia mea situatia este mai complicata! ziaristul nu poate fi acuzat decat daca stia ca cele scrise de el in petitii nu era adevarat! daca ziaristul avea convingerea ferma ca lucrurile stau asa si a apelat la organele competente pentru justa solutionare inseamna ca in fapt el a actionat cu buna credinta!
Postat 10 Februarie 2012, 09:15 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON