URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Februarie 2017, 16:59

ABA Crişuri învaţă 100 de familii din Oradea cum să reducă risipa de apă

ABA Crişuri învaţă 100 de familii din Oradea cum să reducă risipa de apă Proiectul ABA Crişuri a fost lansat miercuri la Liceul Greco-Catolic Iuliu Maniu, unde elevii au primit primele sfaturi pentru a reduce risipa de apă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O sută de familii orădene vor învăţa, timp de o lună, de la Administraţia Bazinală de Apă Crişuri, cum să risipească apa cât mai puţin. Sfaturile le vor primi copiii din aceste familii, care le vor spune apoi şi părinţilor, ba chiar vor ţine un Jurnal de familie, în care vor povesti câtă apă curge în casele lor.

Intitulat tot "Jurnal de familie", proiectul lansat miercuri de ABA Crişuri este menit să-i înveţe pe orădeni cât de importantă este apa şi ce trebuie să facă pentru a proteja această resursă a naturii. "Anul acesta, tema mondială pentru Ziua Apei o reprezintă apele uzate, iar sloganul "De ce să irosim apa?" are doi piloni principali: reducerea cantităţii de ape uzate şi reutilizarea acestora. Obiectivul de Dezvoltare Durabilă ne solicită tuturor ca până în 2030 să îmbunătăţim calitatea apelor reducând gradul de poluare, încetând să mai aruncăm gunoaiele la întâmplare. Prin urmare, ar trebui să privim apele uzate ca pe o posibilă resursă, şi nu ca pe o povară de care trebuie ne descotorosim", a declarat Dorel Dume, director ABA Crişuri, citat într-un comunicat al instituţiei transmis miercuri.

Astfel, timp de o lună, 100 de elevi din Oradea vor primi periodic, de la specialiştii ABA Crişuri, materiale informative şi sfaturi practice, pe care vor fi îndemnaţi să le spună şi familiei. De pildă, vor afla că, în medie, o familie deschide robinetul de 70 de ori pe zi, dar numai 3% din apa consumată în gospodărie este folosită pentru băut.

Pe 22 martie, adică de Ziua Mondială a Apei, vor fi evaluate jurnalele scrise de elevi, iar familiile care vor dovedi că au respectat cât mai multe dintre sfaturile primite, vor fi premiate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
!!!
Lasa frate...ca n-ai ce sa-i inveti...apa-i luata zilnic...
Postat 22 Februarie 2017, 18:01 de Tinas
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON