URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Octombrie 2010, 08:55

Studenţii de la Informatică învaţă dintr-o carte scrisă de un coleg de-al lor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Rectorul Cornel Antal l-a prezentat jurnaliştilor, miercuri, pe studentul orădean Vlad Sebastian Ionescu, din anul II la specializarea Informatică din cadrul Facultăţii din Ştiinţe. "Pe mine m-a impresionat", a spus Antal, explicând şi despre ce e vorba: tânărul este coautorul cărţii "Algoritmică C++", un volum după care se va preda studenţilor de la Informatică.

Ineditul volumului constă în faptul că reuneşte nenumăraţi algoritmi. "Este o mândrie pentru mine, ca student, să fiu coautor al unei cărţi foarte vaste", a spus Vlad. Tânărul a muncit la scrierea cărţii pe vremea când era încă student în primul an la Informatică.

Vlad Ionescu a semnat cartea împreună cu un profesor de-al său, asistentul universitar Eugen Laszlo. "Am conceput această carte pentru că nicio altă carte nu face legătura între cadrul didactic şi student", a explicat Laszlo.

Laszlo a mai spus că, împreună cu Vlad, lucrează la a doua parte a cărţii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
penibil
Mai bine nu se lauda rectorul cu aceasta carte. De acel cpil nu stiu nimic, deci poate sa fie el foarte bun, chiar daca are parinti universitari de mana a doua.
Postat 16 Octombrie 2010, 15:31 de Stev3
raspuns INUTIL
UNUI om CU STUDII SUPERIOARE, CARE MODELEAZA CARACTERUL SI EDUCATIA STUDENTILOR, ORICE I-AI RASPUNDE AR FI INUTIL. NU E NICI O CINSTE PENTRU CEI CARE AU PROMOVAT ASTFEL DE CARACTERE MARUNTE INTR-UN MEDIU UNIVERSITAR. POATE SUNT SEFI SI S-AU PROMOVAT SINGURI! DACA AVETI COPII, Jr, MI-E MILA DE EI: POATE CA NU AVETI MOTIVE SA FITI MANDRI DE EI, DAR EI SIGUR NU VOR AVEA NICIODATA MOTIVE SA SE MANDREASCA CU DVS.. NU STIU CUM AU REUSIT ACESTI TINERI AUTORI SA RAZBATA PRINTRE ATATEA "NOROIURI". Aaaa, mi-am dat seama: "Numai inlacuri cu noroi in fund cresc nuferi!", versul lui Lucian Blaga.FELICITARI, DRAGI TINERI AUTORI SI NU FITI TRISTI ... neica-nimeni gen "Jr" va sporesc VALOAREA!
Postat 14 Octombrie 2010, 21:32 de o mama
raspuns asa-zisului universitar
Vai de mama ta, daca si tu esti universitar. Se vede ca habar nu ai cum se scrie o carte si asta deoarece nu ai citit la viata ta nici macar cartile de joc. Se vede invidia si ura din scrisul tau infantil. Daca e adevarat ca toata familia aceea scrie carti e un lucru benefic, inseamna ca stiu si altceva decat sa critice pe altii. Eu sunt un adevarat universitar, la sfarsit de cariera e adevarat, dar ma simt mandru ca avem asemenea studenti. Ei trebuie stimulati si nu improscati cu noroi. un universitar veritabil
Postat 14 Octombrie 2010, 21:05 de universitar adevarat
transportinoradea.ro
@Universitar: k bine zici tu :P
Postat 14 Octombrie 2010, 14:02 de transportinoradea.rO
Jr
Da da, o carte exceptionala, ca daca n-ar fi, nu s-ar povesti... faptul ca autorul este fiul sindicalistului sef Ionescu e doar o intimplare; in familie toata lumea scrie, si fratiorul mai mare care a ajuns tot universitar si scrie carti de rupe, alaturi de tata si, natural, de mama... Iata ce exemple ilustre va da rectorul! Luati exemplu! Natural, cartea se va folosi la predat, deja a fost cumparata de studentii care imediat ce au vazut-o s-au si repezit cu banii sa o cumpere, insetati fiind de stiinta izvorita din aceasta nemaivazuta carte P.S. Daca au ajuns studentii de la Info sa invete dintr-o carte scrisa de un coleg, fie el si bun, e mai rau decit groaznic... si pentru ei si pentru catedra si pentru facultate.
Postat 14 Octombrie 2010, 13:48 de Universitar
transportinoradea.ro
Cel mai tare profesor de la faculta de informactica :) desi nu e inca 'Profesor' cu titlu, ca si valoare depaseste pe multi dintre ei :)
Postat 14 Octombrie 2010, 13:27 de transportinoradea.rO
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON