URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Iulie 2013, 18:51

Singura "zecistă" la Bac din Bihor a învăţat 12 ani pentru această performanţă: Oricine poate lua Bacalaureatul

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Din cei 5.898 de absolvenţi de liceu bihoreni care au susţinut săptămâna trecută examenul de Bacalaureat, doar Alexandra Georgiana Vid a reuşit să ia 10 la toate cele trei examene.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, Daniel Negrean, a adus-o pe tânără, marţi, în faţa jurnaliştilor, pentru ca fata să spună cât de mult s-a pregătit pentru această performanţă.

"M-am pregătit intens, încă din clasa I. Nu am renunţat niciun moment la învăţat, mi-a făcut plăcere să învăţ şi am mers cu plăcere la şcoală. E nevoie de multă muncă, de mult timp acordat învăţăturii", a spus Alexandra. Cu toate acestea, tânăra, absolventă a Colegiului Naţional Mihai Eminescu, profil filologie-bilingv, spune că a avut timp şi de distracţiile specifice adolescenţei.

Alexandra a recunoscut că se aştepta să ia note mari, dar nu chiar la punctajul maxim, care a fost pentru ea o supriză plăcută. Chiar dacă an de an un număr mare de elevi pică Bacalaureatul, tânăra spune că examenul maturităţii nu e atât de greu. "Pentru mine au fost uşoare, că m-am pregătit. Dar oricine poate să ia examenele", a spus ea.

Cât despre domeniul în care vrea să studieze mai departe, Alexandra a preferat să ascundă presei acest detaliu, la fel cum nu a spus nici unde va merge la facultate.

Citeşte mai multe despre notele elevilor bihoreni la Bac în articolul "63,21% dintre elevii bihoreni au luat Bac-ul. O singură elevă are 10 pe linie"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
34 Comentarii
FF Bine zici YEE
Ca bine zici yee, saracii se plictisesc acasa.. mai bine pune\\'ti\\'va pe carte si comentati dupa, cand o sa fiti la acelasi nivel cu elevii de 10 .ca momentan bate vantul prin capu vostru si imi e teama ca nici neuronii nu mai receptioneaza informatii..de fapt e un masacru al celulelor nervoase in SN al vostru.pacat. Condoleantele mele.
Postat 12 Iulie 2013, 16:30 de da da
bai ciudosule
fata, a facut un examen perfect. a invatat si a stiu totul. tu, gozborr ciudos, cu IQ>20, nu ai cum sa pricepi, esti intr-o ureche.
Postat 11 Iulie 2013, 20:27 de book
...
cred ca ar trebui sa se demonstreze mai mult realism, in primul rand din partea presei.Acest rezultat este o intamplare, pentru ca nu doresc sa incriminez, cu toate ca se cunosc multe lucruri.Nivelul elevei este usor deasupra mediei.Au fost in acel liceu mult mai multi elevi care o depasesc prin capacitati, sarguinta sau atitudine.Prin asta nu doresc sa spun nimic rau,doar ca laudati ar trebui sa fie multi alti elevi.Cea mai corecta apreciere a autenticitatii acelui 10 ramane sa o faca eleva, ea cunoaste conditiile de examinare si modul in care a lucrat si s-a comportat pe parcursul examenului.Pana la urma, presa te uita, oamenii la fel ,dar fiecare ne ducem constiinta ca pe o mica-mare ''valijoara''.Succes pe mai departe!
Postat 11 Iulie 2013, 15:38 de ea
gozborrul cretin@
cercopitecul, continua sa delireze facand spume la gura... CERCOPITECUL, gunoi ciudos, ii cauta inca pe hitler si pe horti.... Cercopitecul gozborr, crapa de ciuda cand vede succesele romanilor ! Cercopitecul gozborr, va sfarsi plangand pe patul de moarte, dupa hitleristi si hortisti.
Postat 11 Iulie 2013, 05:56 de gozborrul cretin@
Pentru Incultii De Azi
este posibil* (scuza\'ti ,emotiile,vine un aer de cretinitate )
Postat 10 Iulie 2013, 23:31 de Prostia e peste tot
Pentru Incultii De Azi
auzi, ala cu "cum a luat 10 ?" sau ala "siguri" Vreau sa va spun ca imi este mila de voi..din pacate nu am avut un Hitler care sa ii extermine si pe prosti..ca din cauza celor ca voi ,amarati, Romania ii in paragina. eu zic sa treceti la curatat buzile cu limba decat sa irositi vorbele murdare . Domnisoara din poza, mi'a fost colega 12 ani : si in 12 ani a dat dovada de o ambitie desavarsita, e o fata extraodinara si nu trage'ti concluzii cretine ca daca ia 10 ii un soarece de bibleoteca,dimpotriva Ea a vaut timp de invatat,de prieteni si de famile, si Din cate se poate observa posibil.
Postat 10 Iulie 2013, 23:28 de Prostia e peste tot
cercopitecul...
e gozborrul ciudos, frustrat care injura tot ceea ce e roman si romanesc.
Postat 10 Iulie 2013, 22:37 de art
****
Baga-mi-as *** in voi de ciudosi stricati! La sapa cu voi!
Postat 10 Iulie 2013, 20:58 de Him
****
Eu nu inteleg de ce toti rautaciosii dau cu gura pe aici.Vedeti-va fratilor de treaba daca n-aveti ceva bun de zis fiindca va pierdeti 5 minute din viata ca sa criticati o persoana pe care oricum o lasa rece cometariile voastre de 2 lei. In loc ca sa moara capra vecinului ar trebui sa va mai uitati si in curtea voastra fiindca e cam mult "*" in ea :) Felicitari Alexandra!!
Postat 10 Iulie 2013, 20:56 de Cineva
discriminari rasiste :))) nu e nici un UNGUR :)))
CERCOPITÉC, cercopiteci, s. m. Maimuță africană cu coada lungă (Cercopithecus). - Din fr. cercopithèque. Sursa: DEX '98 (1998) | Adăugată de valeriu | Semnalează o greșeală | Permalink
Postat 10 Iulie 2013, 20:16 de esti un dus !!
comentarii...
e de fapt un **** rapciogos plin de ura si de ciuda la adresa succeselor si realizarilor oricarui roman (romanca). Alexandra, nu-l baga in seama pe cercopitecul asta frustrat.
Postat 10 Iulie 2013, 18:18 de Valhalla-Asgard
putin exagerat
In primul rand doresc sa o felicit pe fata pentru performanta ei. In al doilea rand sa le spun celor care nu au numai comentarii negative, ca sunt niste frustrati si nescoliti. In al treilea rand doresc totusi sa atrag atentia ca o afrimatie de genul: invat din clasa I pentru un astfel de rezultat, adica 12 ani, este foarte exagerata. In clasa 1 nu stiam nici ce e ala BAC. Auzeam de el de la cei mai mari, dar stiam la fel de multe despre el, cam cat de multe stiam de incasi... Ce este BAC-ul am vazut cam prin clasa a X-a si cam din clasa a XI -a ne-am pus pe invatat si recapitulat. Am invatat si eu mereu, nici nu excelam dar nici nu eram ultimul. Am facut toate prostiile posibile si nu consider ca scoala a fost o corvoada sau o inchisoare. In conlcuzie dupa 12 ani de joaca, distractie, premii, mentiuni, cate o corigenta, o olimpiada samd, am luat 9.50 la BAC fara sa ma omor. Nu mi-am ratat viata sau cariera oricum, asa cum au facut-o multi care luau numai 10 la olimpiada sau care erau mereu pe corigenta. Trebuie sa fii decent, cumpatat si responsabil atunci cand vine vorba de ceva importanta in viata ta. Restul este numai distractie si voie buna, pana esti sanatos.
Postat 10 Iulie 2013, 11:29 de baba cloanta
@HERCULE razi tu razi dar pariu ca tu ai sa le faci pe toate
@HERCULE razi tu razi dar pariu ca tu ai sa le faci pe toate, le duci dorul dar la INCHISOARE, pentru o GURA de liberate manaci si pamant daca trebuie, ai vocatie de INFRACTOR, stapan de sclavi, vrei nu vrei esti sapat GENETIC :))) nu ai nici un strop de compasiune pentru cei care nu au luat, oare de ce D-zeu stie cu adevart, ZECE ;la BAC :))))))) AVEM in Oradea nu un ce mai multi cu ZECE dar asa e FILMUL sa nu le dam ZEVE la multi ca nu mai face nimeni PROFESIONALA :))).
Postat 10 Iulie 2013, 10:13 de @hercule
totusi ce varsta aveti cei care scrieti la COMANDA articole ?
care e balanta voastra pentru una sa sufere o suta :))))))))) ? TERMINA ti va cu COPILARIA voastra LA LOCUL DE MUNCA :)))) , totusi ce varsta aveti cei care scrieti la COMANDA articole ?
Postat 10 Iulie 2013, 10:10 de una sa sufere o suta
@ăla de mai jos
Întrebi agramat cine se face răspunzător de suferinţa celor care nu pot lua zece la Bac. Nimeni. Pentru că nimănui nu-i pasă de ei şi de ”suferinţa” lor. Mă piş pe ei, sunt adulţi, nu toţi rezistă. Ia-ţi medicamentele.
Postat 10 Iulie 2013, 10:00 de Icar
sunt care sufera, nu sunt maturi sa iasa din acesta CAPCANA :))
EU nu inteleg rostul articolului , felicitarile se dau in particular, si credeti ca ii intereseaza pe alti tineri NOTA ei, daca SUFERA acum cine se face RASPUNZATOR de suferinata celor care nu pot lua ZECE la BAC :)))?
Postat 10 Iulie 2013, 09:48 de este LEGAL ce faceti
Crapă rânza
Ăsta de faci multă gălăgie pe aici, aşa-i că n-ai luat BAC-ul nici anul ăsta? Aşa-i că te doare spatele de la aplecat după cules căpşuni? Că n-a mai plouat de mult iar şanţurile-s greu de săpat? Hai, una cu de toate, dar repede, că mă grăbesc.
Postat 10 Iulie 2013, 09:29 de Hercule
Ce oameni!
Bah da' ce oligofreni s-au trezit sa comenteze! Daca voi mancati parizer cu o mana si tastati cu alta, nu inseamna ca toata lumea e cu saliva in coltul gurii ca voi si singurul scop in viata e sa-si ia perdele cu rate de la Provident.. Daca te duce capul (de nota 10), poti reusi fara mari probleme si intr-un sistem bolnav. Daca esti un somer cu 8 clase si progenitura ta tocmai a picat bacul, e din cauza ca sunteti mai prosti ca o butelie goala, nu e de vina nici Ponta nici domnisoara din articol.
Postat 10 Iulie 2013, 09:27 de Pavel
@ăla de mai jos
Tu ăsta de mai jos eşti cam schizofrenic de felul tău, nu-i aşa?
Postat 10 Iulie 2013, 09:20 de Icar
NONCALITATE profesioanala, ce faceti voi discriminare cu UNA ?!!
mai CRETINILOR dar de ce nu i etalati pe toti din 89 cu ZECE pe lista , cine va OPRESTE JUSTITIA :)))) faceti TREABA de la a la Z , ce ne doare pe noi in X de cand sunt ca si ea MILIOANE si unde au ajuns , cati sunt CERSETORI care manaca din GUNOAIE ? DACA vreti sa respectati CALITATEA in PRESA nu va limitati la ZVONURI ci FAPTE DE VIATA :)))) sunteti NISTE LASI ORDINARI !!! NOI ROMANIA avem numai UNA cu zece la BAC ? LOCAL suntem saturati de favorizarea anumitor BRESLE , contrar CONSTITUTIEI, toti care au participat la BAC le dosrim FELICITARI si capul SUS , zece nu este un MERIT , este DOAR o NOTA pe HARTIE :))), atat! TOTI ne nastem cu CERTIFICAT, care e noutatea ?CAPACITATEA ei practica se va reflecta in CAMPUL MUNCII sau INCHISOARE :)))))
Postat 10 Iulie 2013, 08:42 de discriminare
stooop cretinismului !
niste cretini, care oricum sunt doar PRAF in ochii nostri, ce conteaza ce NOTA iti dau altii ca ORICUM nu ti dau sa manaci ?!! ASA cretini nu am mai POMENIT !! CARITASUL sistemului BIROCRATIC in ROMANIA !! MURIM cu NOTELE pe hartie contrar CONSTITUTIEI :)) !!! STTOOOP CRETINISMULUI, nu tine de foame nota !!
Postat 10 Iulie 2013, 08:30 de nu tine de foame noa
Cineva
frate... ce de ciudosi pe-aici pe la comentarii :))
Postat 10 Iulie 2013, 01:41 de Cineva
Sincere felicitări
Felicitări Alexandra. Citeşte comentariile de pe această pagină, ia aminte la ce-ţi scrie oligofrenul de mai jos şi gândeşte-te că examenul maturităţii te pregăteşte exact pentru oameni precum el. Vei da în viaţă pestre grobieni exact ca cel de mai jos - oameni pe care invidia îi modelează în bâlbâiţi incoerenţi ce nu vor în ruptul capului să accepte faptul că fieare chestie pe care o scot din degete sau pe gură îi face să fie şi mai penibili. Râzi de ei sau ignoră-i - e alegerea ta. Vor fi mulţi în viaţă şi n-ai cum să scapi de ei, la fel cum nici de crescutul unghiilor nu poţi scăpa. Vor acţiona mereu ca şi individul de mai jos: laş, sub protecţia anonimatului, tastând la un PC ieftin pe care încă-l plătesc în rate. Se vor agăţa de concepte simple precum munca, dragostea, averea - ceva uşor palpabil care-i linişteşte şi le dă un scop în viaţă. Pentru că la final de zi, când se vor aşeza în pat, tot cu părinţii vor locui şi tot la Billa se vor întoarce ca să treacă peste tejghea cumpărăturile tale. Vor urla în gura mare că învăţământul, cartea şi în general ceea ce nu pot înţelege sunt chestii lipsite de sens. E mai uşor aşa. Felicitări încă o dată.
Postat 10 Iulie 2013, 00:30 de Icar
inteligenta scolara
bravo ei ca a invatat dar nu e o garantie ca va reusi in viata; asta demonstreaza doar ca are o memorie foarte buna ceea ce in sistemul educational de invatamnt nu e egal cu inteligenta scolara [t ca asa e sistemul, gandit ca cine are noroc de memorie sa ia note amri, nu promoveaza abilitatile si inteligenta practica;...ar fi interesat de vazut und eva fi peste 10 ani...
Postat 10 Iulie 2013, 00:19 de of
eroine nu orice .....
Deşi au avut parte de o copilărie amară petrecută prin centrele de plasament, Alexandra este acum studentă la Facultatea de Limbi Străine din Bucureşti, iar Georgiana este elevă la cel mai bun liceu din Ialomița. Ştiri pe aceeaşi temă Fiscul anunţă încasări mai mari la bugetul general consolidat Plajele din Amara, supravegheate de jandarmi Copil rătăcit pe străzile Sloboziei, descoperit de jandarmii ialomiţen... Georgiana şi Alexandra şi-au petrecut primii ani din viaţă în Comarnic, localitatea de origine a tatălui lor. Georgiana avea numai trei ani şi jumătate, iar Alexandra abia împlinise cinci ani când, sătulă de bătăile pe care soţul alcoolic i le administra zilnic, mama lor a decis să îl părăsească. S-a întors în oraşul natal, Slobozia, însă aici a dat piept cu mari greutăţi financiare.În lipsa unui adăpost şi a unui loc de muncă stabil, mama s-a văzut nevoită să îşi lase fiicele în grija statului. De atunci dumurile celor două surori s-au despărţit. Alexandra şi-a petrecut copilăria în Centrul de Plasament Numărul 2 din Slobozia, iar Georgiana a fost plimbată de la un asistent maternal la altul. Premianta Alexandra Nu a avut parte nici de căldura căminului părintesc, dar nici de un mediu prietenos. În Centrul de Plasament Numărul 2 sunt instituţionalizaţi îndeosebi copiii cu deficienţe fizice sau mentale. Alexandra a trebuit să dea piept cu o realitate dură de care nu îi place să îşi amintească. A reuşit să se obişuiască cu ideea că aşa i-a fost scris şi să răzbată singură printre probleme. Citeste mai mult: adevarul.ro/locale/slobozia/alexandra-georgiana-surorile-si-au-invins-destinul-1_50accac07c42d5a66389f31a/index.html http://adevarul.ro/locale/slobozia/alexandra-georgiana-surorile-si-au-invins-destinul-1_50accac07c42d5a66389f31a/index.html
Postat 09 Iulie 2013, 22:36 de eroine adevarate
Frumos
ne bucuram de fiecare data cand vedem tineri seriosi.
Postat 09 Iulie 2013, 21:51 de book
Georgiana
Tocmai ai ajuns in lumea reala. Ai vazut individul care posteaza non-stop injurii ? El e un gozborr degenerat, bolnav de ura si invidie la adresa a tot ceea ce insemana succes si valoare romanesca. Nu te intrista. Astfel de ratati sunt totusi putine si nu iti pot influenta viata.
Postat 09 Iulie 2013, 21:48 de Sincere Felicitari !
felicitari
Felicitari Alexandra! Ne mandrim ca avem in oras/judet, asa o eleva silitoare.Dumnezeu sa te ajute sa te folosesti de stiinta ta si sa faci numai bine! Da, cred ca te ai pregatit 12 ani pentru asa o performanta, oamenii trebuie sa stie ca nu poti obtine nimic de la viata fara munca temeinica. Felicitari tuturor celor care au luat bac-ul, cu note mai mari sau mai mici, toti au muncit. Iar celor care nu au luat, le doresc spor la invatatura, sa nu renunte!
Postat 09 Iulie 2013, 21:42 de adriana
fata deja se vede la streaptease cu machiajul asta !!
ce inseamna parinti de noata zece, adica parinti care te au invatat ca munca dauneaza grav creieriului, fa ca tine s au curata multe la 30 de ani, nu noata de la bac e importanta ci cat rezisti la stres, MUCEEA asta de @ne deja are creierul prajit de la cata ura l au dopat parinti, FELICITARI celor care nu au luat BACU, ei vor SALVA ROMANIA restul o ingroapa ca niste PORCI COMUNISTI , felicitari si nu UITATI, MUNCA salveaza ROMANIA , restul MOR din cauza unor VISE care ii drogheaza, fata deja se vede la streaptease cu machiajul asta !!cum a luat zece ?
Postat 09 Iulie 2013, 21:22 de cum a luat zece ?
sunteti siguri ca a luat zece !!
ce fata are , extraordinar, sunteti siguri ca a luat zece , nu de alta dar cred ca profu a luat masa ca i a dat zece asa din buric !!! are o fata de 40 de ani nu 18-19, cei cu rujul de mouline rouge pe ea ? Dupa minte si cum se machiaja ma indoiesc de zece, e o opinie sincera !! Si udrea s a ales ministru, si eva si toate cu ROSU mult si strident , oare asa o fi ?
Postat 09 Iulie 2013, 21:17 de siguri ?
felicitari
Felicitari din inima ,se pare ca ai si niste parinti de nota 10.
Postat 09 Iulie 2013, 20:54 de ne
Sclipire
Ma uit la fotografie si vad o domnisoara care arata precum varsta ei, dureros de tanara si cei mai important deosebit de invatata. As fi bucuros daca in viitor cei care ne vor conduce ar fi alesi din randurile lor, cei care au luat bac-ul cu 10 sau aproape. Din partea ei sunt convins ca nu se va opri aici cu invatatul, este si va fi un exemplu de urmat pentru multi tineri (din pacate pentru tineretul nostru exemple sunt Columbeanu cu a lui consoarta, Becali, Buruiana, Coca, Ioca, si altii fara valoare), dar problema suntem noi cei mari sau mai mici care nu stim sa apreciem valoarea, alegem sa ne conduca tot felul de nonvalori, puscariasi dovediti sau cercetati, persoane fara valoare, fara nici o pregatire, buni executanti, yes-man, escroci, vanzatori de tara, silicoane, picioare lungi, smecheri de cartier care ne duc pe culmile bunastarii. Si apoi ne plangem si ne vaietam ca nu stim ce se intampla, incotro ne ducem. Uitati-va la domnisoara aceasta si intrebati-va ce se va intampla daca am avea la conducere, presedinte,prim ministru (nu un dotore), ministri (nu penali), secretari de stat, primari, consilieri care sa sclipeasca de inteligenta. Oare cui iar fi mai bine si cui nu ?
Postat 09 Iulie 2013, 20:40 de petru
Are fata asta mutra de viitoare sefa de deconcentrata
.
Postat 09 Iulie 2013, 19:30 de Juji
Felicitari!
Succes mai departe!
Postat 09 Iulie 2013, 19:17 de join
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON