URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Iunie 2010, 17:02

Copiii de grădiniţă au strâns peste 3 tone de deşeuri

Copiii de grădiniţă au strâns peste 3 tone de deşeuri Copiii de grădiniţă au strâns peste 3 tone de deşeuri
Copiii de grădiniţă au strâns peste 3 tone de deşeuri Copiii de grădiniţă au strâns peste 3 tone de deşeuri
Copiii de grădiniţă au strâns peste 3 tone de deşeuri Copiii de grădiniţă au strâns peste 3 tone de deşeuri
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prima parte a campaniei de educaţie ecologică iniţiată de grădiniţa "Trei ursuleţi" în parteneriat cu Comisariatul judeţean al Gărzii de Mediu şi Inspectoratul Şcolar sub sloganul „Copilul tău colectează selectiv. Fă-o şi tu" s-a terminat, joi, cu premierea grădiniţelor care au reuşit să strângă cea mai mare cantitate de deşeuri.

Pe primul loc s-a clasat Grădiniţa 19, care a fost recompensată cu o cameră video, locul ll a fost ocupat de Grădiniţa 52, care a primit un aparat foto digital, iar ocupanta locului lll, Grădiniţa 30, a primit un dvd player.

Copiii din 13 grădiniţe s-au întrecut, timp de o săptămână, în colectarea selectivă a deşeurilor, în cadrul campaniei demarate de grădiniţa "Trei ursuleţi", obiectivul proiectului fiind iniţierea copiilor preşcolari în deprinderea obiceiului de colectare selectivă a deşeurilor reciclabile, în funcţie de culoarea pubelei: galben pentru deşeuri din plastic şi aluminiu, albastru pentru deşeuri de hârtie şi carton, verde pentru sticlă.

Fiecăreia dintre grădiniţele participante i s-au donat câte trei pubele, iar în săptămâna 7-11 iunie copiii au încercat să strângă o cantitate cât mai mare de deşeuri reciclabile. În total, micuţii au strâns 3 tone de hârtie şi 130 de kilograme de deşeuri de plastic. „La deşeurile de sticlă am renunţat, în ideea de a nu se produce accidente nedorite", a declarat Călin Mocan, prim comisar al Gărzii de Mediu Bihor.

Mocan s-a declarat surprins de interesul mare manifestat de micuţii ecologişti pentru concurs. „Sincer, nu am crezut că proiectul nostru va avea un asemenea succes. Copiii au strâns o cantitate impresionantă de deşeuri, ceea ce dovedeşte dorinţa lor de a se implica în proiectele de protecţie a mediului", a declarat şeful Gărzii de Mediu.

Campania de educaţie ecologică pentru copiii preşcolari va continua, în septembrie, cu un nou proiect care se vrea a fi, deocamdată, o surpriză.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON