URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Ianuarie 2011, 10:54

Şapte dintr-o lovitură!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vasile Bara (foto), decanul Facultăţii de Mediu, a început anul cu stângul. Ca un ecologist adevărat, iubitor al traiului în natură, zootehnistul făcut universitar de "Unchiul" Teodor Maghiar a pus în prima săptămână din an de-o vânătoare de mistreţi în zona Salonta. Expediţia cinegetică s-a lăsat însă cu victime inclusiv printre cei şapte vânători.

Localnicii povestesc că patrupedul împuşcat i-a cam umplut cu trichineloză nu doar pe gonaci, ci şi pe Bara şi pe amicul acestuia, doctorul Dan Ciurtin. Decanul s-a prezentat la lucru abia săptămâna trecută, leoarcă de sudoare şi dând vina pe o pneumonie severă.

L-au trecut apele nu doar de grija lui, ci şi fiindcă şi-a amintit că a trimis din carnea de vânat, sub formă de cârnaţi, inclusiv unor "pile" de la Bucureşti. Iar acum acestora riscă să le cadă greu peşcheşul primit...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
Noua Dreapta
Si aici inchei.....e pierdere de vreme... nu dau curs ..sunt si alte modalitati mult mai sanatoase si eficinete de a-mi pierde timpul liber:)
Postat 24 Ianuarie 2011, 21:57 de Antonescu
Noua Dreapta
Plin de Frustrati! Mi-e mila intru-n fel.....
Postat 24 Ianuarie 2011, 21:55 de Antonescu
Noua Dreapta
Aha...Deci ai muscat:) Bravo...asta imi spune multe despre tine inclusiv faptul ca se pare ca faci parte din aceeasi oala...daca tot stii atatea pe cat scrii:) Mai bine vezi-ti de treaba ta...si fa ceva folositor nu sa hulesti pe altii! nu ai nici un drept sa judeci nici tu si nici eu, e adevarat, mai ales ca habar nu ai desi vrei sa dai aceasta impresie! Tu traiesti si acum vad in urmele trecutului...."what is past is passed'!
Postat 24 Ianuarie 2011, 21:13 de Antonescu
”Genii” de la ”Sorbonica”: Bara Vasile (III)
I. Cei 7 ani de acasă pentru unii: ”Măi”, ”imbecilule”, ”ţaran prost”. Dacă mai este şi cadru didactic universitar: ...păcat de studenţii lui/ei! II. ”Iar la intrebarile pe care singur ti le pui , ai sa mori cu ele si n-ai sa afli vreodata raspunsul....” Întrebările nu mi le-am pus mie. Şi un tăntălău, cred că a înţeles! În lipsa unor răspunsuri/dezminţiri pertinente, la întrebări/afirmaţii pertinente, să înţeleg că ”Bihorel” are dreptate? III. ”...De aceea merg toate cum merg...in loc sa ne vedem de-ale noastre, mai bine ne uitam sau inventam Telenovele, ca la asta suntem buni...(capra vecinului)...” Despre prostie: 1. Câte laboratoare de la FPM, au fost dotate, cu sticlăria de laborator, adusă gratuit, în 2002, de la fostul Vinalcool SA Oradea? Cum a fost apreciat, ulterior, cel care a adus-o? 2. În 2002, specializările legate de produsele alimentare, au avut dotarea pe care au avut-o. În 2001, la FPM nu erau competenți, cu idei/propuneri concrete, pe care să le transpună în cereri de finanţare pentru înfiinţare de staţii pilot (inclusiv microproducţie), sau laboratore necesare celor două specializări, evident, cu sprijinul nemijlocit al dlui decan? IV. Dacă tot o dau ”unii”, cu noua dreaptă: Ne pot spune ce şcoli politice a făcut dl. Bara Vasile în ”Epoca de aur”? În loc de concluzii: Pe când şi la FPM, a unui decan de talia unora, ca: Segal Brad, Banu Constantin, Popa Corneliu, sau Alexe Petru, toţi actuali/foşti profesori universitari (şi) la Facultatea de Ştiinţa şi ingineria alimentelor-Galaţi? PS Sistemul ”PCR&Secu” ştie de ce! Servus.
Postat 24 Ianuarie 2011, 07:11 de stefan
Noua Dreapta
Mai ISTVAN (STEFAN)...Antonescu e numele meu, cel putin eu am curajul si cei 7 ani de-acasa,de a ma prezenta, imbecilule! Iar la intrebarile pe care singur ti le pui , ai sa mori cu ele si n-ai sa afli vreodata raspunsul....daca viata ta in asta consta (ce si cum face altul?!)...De aceea merg toate cum merg...in loc sa ne vedem de-ale noastre, mai bine ne uitam sau inventam Telenovele, ca la asta suntem buni...(capra vecinului)...Taran prost, emancipat si invidios...Mai bine ai afla si partile pozitive...e usor sa hulesti, toti stim face asta si la noi mai nou vad ca e o placere chiar ("Cel fara de pacat sa dea primul cu piatra")
Postat 22 Ianuarie 2011, 20:43 de Antonescu
”Genii” de la ”Sorbonica”: Bara Vasile. (II)
Pentru unii ca: @(autointitulatul?)”Antonescu”, I. După cum este cunoscut dl. Bara Vasile, dacă Bihorel ar fi minţit, în maxim 24h de la apariţia săptămânalului, ar fi venit cu o dezminţire; II. Despre prostie: La ce vârstă a terminat dl. decan, prima sa facultate, cea de Medicină veterinară? Este adevărat că la 29 ani? Pe vremea aceea, erau prea mari taxele de şcolarizare? III. Apropo, dl. Bara V., ce ”culoare” politică mai are? PS ”Multe succesuri!”
Postat 22 Ianuarie 2011, 14:02 de stefan
Noua Dreapta
1.Pai Bihorel din asta face bani....Prostia se vinde Prostimii cel mai bine, d-le autointitulat Competent.... 2.Ai fost tu cumva acolo ,de fatza , Jekyll,ca sa poti proba cele spuse sau ai facut cumva parte din asa zisele "clanuri" de care vorbesti si despre care se pare ca stii chiar tot ....(in opinia ta)...:)?! Intai de toate ar trebui sa ai cei 7 ani de acasa, daca-i aveai, gandeai inanite de a face asemenea afirmatii nefondate!
Postat 21 Ianuarie 2011, 19:11 de Antonescu
”Genii” de la ”Sorbonica”: Bara Vasile.
Dacă Bihorel nu minte: 1. Mare ruşinică, dle medic veterinar Bara Vasile! 2. Pentru cineva, care mai are un pic şi o ajunge la - diplome, cărţi/articole publicate, titluri științifice ş.a., pe ”mult iubita şi stimată tov. Elena Ceaușescu, savant de renume mondial”: Ruşinică maxima! PS ”Multe succesuri”, dle decan!
Postat 19 Ianuarie 2011, 00:04 de un competent
sorbonica si clanurile ei
Asta nu l-a impiedicat sa-i rezolve fiicei Camelia, geniul cu 3 facultati, un master si un doctorat in 10 ani, facuta conferentiar universitar in paralel, gradatia de merit! Bravo Sorbonica! Clanurile o duc bine, nici macar trichineloza nu mai face ordine in ea! Poate tricomoniaza la cat curvasarai domneste pe aici! Da si aici o au pe ”specialista” Antal si-i trateaza...Ca prin cate p.. o trecut, sigur stie meserie!
Postat 17 Ianuarie 2011, 16:53 de dr.Jekyll
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON