URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Ianuarie 2018, 09:40

USR vrea ca Poliţia Locală Oradea să aibă patrule permanente în centrul oraşului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pe motiv că siguranţa în centrul Oradiei este „sub semnul întrebării”, întrucât mulţi dintre cei care petrec în cluburile din pasajul Vulturul Negru îşi încoardă muşchii, USR Bihor cere Primăriei să introducă patrule permanente de poliţie locală în Piaţa Unirii.

Printr-un comunicat de presă transmis luni, USR Bihor precizează că, în luna noiembrie, cu ocazia unei dezbateri publice, reprezentanţi ai partidului au făcut o solicitare în acest sens către primarul Ilie Bolojan, arătând că un oraş cu „minime pretenţii turistice, aşa cum doreşte a fi Oradea”, trebuie să aibă şi patrule permanente de poliţie locală în zona centrală a orașului, devenită și zonă centrală a distracției.

„Răspunsul a fost, în linii mari, că nu e treaba Primăriei și să adresăm această solicitare către IJP, deși din art. 1. al Legii Poliției Locale (L155/2010) știm următoarele: „Poliția locală se înființează în scopul exercitării atribuțiilor privind apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanei, a proprietății private și publice, prevenirea și descoperirea infracțiunilor în următoarele domenii: a) ordinea și liniștea publică, precum și paza bunurilor”, se arată în comunicatul USR Bihor.

USR-iştii amintesc şi că zona centrală a oraşului nu duce lipsă de scandaluri, o dovadă fiind şi bătaia din pasajul Vulturul Negru din dimineaţa de 29 decembrie, în urma căreia o tânără de 25 de ani s-a ales cu ochiul învineţit şi cu faţa tumefiată după ce a fost lovită de un bărbat.

„În zona considerată centrul distracției sunt necesare patrule permanente de poliție locală, pentru a descuraja orice fel de violențe sau acte de vandalism, ca să nu mai vorbim că s-ar combate și cerșetoria care înflorește în această zonă, toate acestea putând afecta și imaginea turistică a orașului. Din nou – pentru a câta oară? – suntem în situația în care deși puteam preveni, suntem nevoiți să tratăm”, se mai arată în comunicat.

Sub semnătura preşedintelui USR Bihor, Cristian Rusu, formaţiunea a transmis şi o scrisoare deschisă primarului Ilie Bolojan şi directorului Poliţiei Locale Oradea, Cristian Beltechi, în care îşi prezintă solicitarea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Problema trebuie transata!
Avem noi, oradenii, nevoie de politie locala?! Ne foloseste la ceva?! Merita sa aruncam banii pe o astfel de structura care ne e total inutila?! Singurii care profita de ea sunt birtinezul si gasca lui, au facut din ei niste zapcii care sa le protejeze afacerile proprii. Ii pun sa pazeasca gunoaiele rer, ii pun sa fure autovehiculele dupa domeniul public si sa ceara taxa de rascumparare sau ii folosesc sa impuna semnarea unor contracte pt. escrocul de Florin Busca, zis Walter, ala cu care se inhaitase birtinezul! Deci asa-zisa politie locala functioneaza exclusiv in beneficiul unor afaceri private, folosind bunurile municipalitatii, adica ale oradenilor. Avem nevoie de o asa ,,structura"?! Nu cred! Cine are nevoie sa si-o asume si sa o plateasca din banii lui!
Postat 11 Ianuarie 2018, 06:21 de pinonel
@bihoreanoradea
Ai dreptate doar cu pacanelele, pianele sau cum vrei sa le zici. Carciumi in zona centrala gasesti oriunde in Europa, exceptand Vatican, Vaduz, La Vella (parca astea cu V dar Valencia sigur e exceptie). Cum ar fi Dublin de ex fara TemplePub. Cum ar fi Praga fara sutele de carciumi in cladiri medievale? Belgradu fara carciumi ar fi mort. Deci mai gandeste-te, sau vorba lu Nedelcu "prietene, tu nu prea iesi din casa, nu?"
Postat 10 Ianuarie 2018, 06:41 de poiu
@ om d'om
Ha ha, ce 'm-am' râs :) Unde sa merg merg mă??? Înțeleg că locul tau e in birt și că doar acolo poți socializa dar asta e problema ta și a celor că ține care nu cred că sunteți reprezentativi pentru ceea ce-și doresc orădenii.
Postat 09 Ianuarie 2018, 23:25 de User anonimizat
pt bihoreanoradean
auzi bai bihoreanoradean sau bihoreantaran sau cum te numesti. orice oras oriunde s-ar afla e pliiiiiin de birturi. e locul perfect pt a socializa pt a bea putintel si pt a te simti bine dupa o zi istovitoare de munca. Ok la birou ce-i drept nu la sapa sau la iosaguri. Asa ca ia-te tu frumusel si intoarce-te de unde ai venit, din Bihorul profund, bea niste apa din fantana, caca-te in fundul curtii si lasa-ne pe noi astia oradeni mai depravati sa redam oradea oradenilor. p.s. Daca pleci platesc io berea la PET si micii ;)
Postat 09 Ianuarie 2018, 22:01 de omul_din_ombuds
Primăria și birtu'
Primăria ar trebui sa tina cont că oradenii nu au nevoie de atâtea birturi. Nu exista strada in Oradea fără birturi și păcănele, până și în preajma școlilor și a grădinițelor exista. Înțeleg că cele din zona centrala aparțin consilierilor din primărie ori acoliților lor și nu trebuie "deranjate" dar e bine și asa.. incetu' vor înțelege și turiștii de ocazie că Oradea numai oraș turistic nu e. Redați Oradea orădenilor!!!
Postat 09 Ianuarie 2018, 11:41 de User anonimizat
I-AUZI BRÂUL !
Interesant! Oricum de când cu #REZIST Politia e prezentă în centru non stop !
Postat 09 Ianuarie 2018, 09:48 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON