URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Martie 2018, 20:47

Un băieţel de 2 ani a ajuns la Urgenţe, după ce s-a curentat la un bancomat, în Oradea! (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un copil în vârstă de doi ani a ajuns sâmbătă seară la Urgenţe, după ce s-a curentat la un bancomat al BCR de lângă Piaţa Rogerius din Oradea.

Din câte se pare, băieţelul se afla în braţele unuia dintre părinți, care dorea să scoată bani din ATM, când ar fi atins aparatul şi s-ar fi electrocutat. Micuţul acuza dureri, astfel că a fost dus de către părinţi la Compartimentul de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Municipal.

Poliţia cercetează

"Copilul că are o flictenă (băşicuţă care se formează la arsurile uşoare - n.r.), pe degetul 3. Deci e un semn de arsură, dar că e de la bancomat sau că s-a ars înainte nu avem cum să ştim, pentru noi s-a produs în condiţii necunoscute", a declarat BIHOREANULUI dr. Hadrian Borcea, şeful Unității de Primire a Urgențelor și SMURD Oradea.

Potrivit acestuia, medicii au propus internarea copilului, însă mama a refuzat.

În urma incidentului, părinţii au anunţat şi Poliţia. "Poliţiştii bihoreni au fost sesizaţi în jurul orei 19.38 de către tatăl minorului. La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Biroului de Investigare a Infracţiunilor Contra Persoanei din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea, iar cercetările vor continua pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor care s-a produs incidentul, urmând a fi luate măsuri în consecinţă", a precizat BIHOREANULUI comisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

De altfel, pentru a preîntâmpina apariţia unor asemenea evenimente, poliţiştii au luat legătura cu reprezentanţii băncii, iar bancomatul cu pricina a fost dezafectat.

UPDATE: BCR analizează cauzele

BCR a reacţionat după incidentul petrecut în Rogerius, directorul executiv al Direcţiei de Comunicare, Ionuţ Stanimir, transmiţând BIHOREANULUI poziţia companiei pe care o reprezintă.

"Am intervenit imediat pentru a întrerupe alimentarea electrică şi a preveni orice incident. Tratăm situaţia cu seriozitate şi păstrăm legătura cu familia. Ceea ce este cel mai important este că băieţelul se află în afara oricărui pericol. O echipă de specialişti analizează cauzele posibile, pe care le vom prezenta şi autorităţilor", se arată în mail-ul transmis de Stanimir. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON