URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Mai 2018, 15:25

"Tisele mor": Ecologiştii orădeni acuză Primăria că a masacrat arborii din Piaţa Ferdinand

'Tisele mor': Ecologiştii orădeni acuză Primăria că a masacrat arborii din Piaţa Ferdinand sursa foto: Facebook / Florin Budea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele Centrului Regional de Supraveghere Ecologică "Munţii Apuseni", ecologistul Florin Budea, acuză reprezentanţii Primăriei Orade ade iresponsabilitate şi barbarie, arătând că tisele mutate din Piaţa Ferdinand în Parcul 1 Decembrie au început să se usuce. De altfel, spune Budea, moartea arborilor era previzibilă.

"Tisele mor. Poate vestea asta ar merita un semn de exclamare, dar ce ştire e un fapt aproape previzibil? Dupa modul "profesionist", a se citi barbar, la care a fost efectuata translaţia, rezultatul putea fi lesne anticipat", a scris ecologistul, într-o postare pe Facebook.

Budea mai scrie că o noutate ar fi doar dacă "vreunuia dintre "specialiştii" implicaţi i-ar crăpa obrazul de ruşine, dacă, într-o criză de demnitate, vreunul din ei şi-ar da demisia sau ar avea măcar bunul simt să spună, public: "Îmi pare rau" ori "Am fost un dobitoc"".

Ecologistul se aşteaptă ca, în curând, constatând că arborii au murit, angajaţii Primăriei să recomande sau vizeze tăierea tiselor, "pe principiul "alţi bani, altă distracţie"".

Textul ecologistului este însoţit de trei fotografii, care arată că tisele au mai multe crengi arămii, semn de uscăciune.

Contactat de BIHOREANUL, inginerul horticol Gheorghe Sarca, care a supravegheat mutarea tiselor, a declarat că va merge joi dimineaţă în parc, pentru a verifica starea arborilor, şi apoi va emite un punct de vedere pe această temă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Raspuns
In raspuns lui platona: defrisarea inseamna a schimba functia unei paduri in alta, de exemplu in teren agricol; si credeti ma ca niste paltini tineri ar inlocui rapid tisele astea batrane care au stat ajuns la batranete deja. Si referitor la criticarea Oradiei, ar trebui si tu sa vezi cum e situatia in alte orase mari ale Europei, ai vedea si tu ca Oradea sta foarte bine la acest capitol al emanciparii; problema e ca sta bine si la capitolul ecologistilor si filozofilor care vorbesc numai de prostiile aflate din mass-media date mura in gura si nu sunt capibili sa vada lucrul, sa il analizeze si sa il dovedeasca.
Postat 05 Iunie 2018, 20:19 de damadama
Evolutia si emanciparea cere sacrificii !!??
Pentru evolutia orasului si emanciparea cetatenilor oradeni este imperios necesara taierea,defrisarea si toaletarea vegetatiei,in tot orasul.Deasemenea trebuie inmultite birturile,pardon,terasele,aceste lacase de relationare,de schimb de informatii si nu in ultimul rand de culturalizare.Birturile,pardon,terasele gandite in Piata Ferdinand, vor fi tocmai in acest sens, concepute in imediata apropiere a Teatrului,pentru ai impulsiona pe cetateni,ca dupa una, doua beri sa incerce si o altfel de stare,o stare artistica,de beatitudine,de emancipare, insoțită,asa ne-am dori si de o stare patologică de euforie, permanentă daca e cu putinta,de indiferență față de situațiile și întâmplările din jur(defrisari si taieri de vegetatie,relocari de tise, demolari,betonari,intubari de parauri ..) ....Si uite asa,din birt in birt, pardon, evoluand de la o terasa la alta vom reusi sa ne culturalizam si sa ne emancipam, devenind astfel produsul gandirii intelepte si de mare viziune planetara,a lui Ilie, de la primarie.
Postat 30 Mai 2018, 23:52 de platona
Halal oraș verde
Pe de o parte ne dam mari ecologiști: reducem traficul auto că poluează, ii dresam pe orădeni sa folosească oteleul, schimbam cetul de pe cărbune pe gaz dar în același timp plantam betoane si taiem tot ce e verde. Niste nemernici.. in numele ecologiei..
Postat 30 Mai 2018, 23:35 de User anonimizat
Ce grija
Pe unii îi ... grija ca se tau burenele si tufisurile, când noi nu avem o economie, nu avem autostrăzi, cale ferată, canale navigabile, se tau padurile, ETC . ... Bine va sta MA ecologistilor care sunteti. Astia vorbec care in jurul locuinței lor au ȘERPĂRIE
Postat 30 Mai 2018, 23:20 de Sandu1201
1000 lei
Cu numai 1000 lei primaria cumpara alti arbori tineri, vigurosi si cu garantie. In felul asta banii circula si ... foarte important ,statul incaseaza 19%...deci nu e in pierdere. Acuma s-au gasit niste institutii sa ancheteze un mare investior care prelucreaza arbori taiati, aveam si noi cui da/vinde lemnele netrebuincioase
Postat 30 Mai 2018, 20:48 de excalibur
Evoluție
Fără anumite sacrificii nu se poate ajunge la evoluție și emancipare. Așa că mai bine dispar niște tise care oricum pot fi înlocuite.
Postat 30 Mai 2018, 16:12 de damadama
Florin Budea???
OradeanADN este Florin Budea???
Postat 30 Mai 2018, 16:06 de TanarSiNelinistit
Apelati la "Earth’s bitch"
Lucian Cremeneanu isi incheia un comentariu recent, cu titlul - Tisele si ecologistii - „Iar tiselor smulse din faţa lui şi mutate în parcul 1 Decembrie le voi duce în zilele secetoase câte un bidon cu apă.” Poate trebuie verificat daca a dus bidonul... altfel nu-mi explic cum de mor tisele. De recitit comentariul aici:
Postat 30 Mai 2018, 15:42 de OradeanADN
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON