URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Noiembrie 2017, 16:48

Social-democraţii din CL Oradea: "Majorările de impozite şi taxe nu sunt din vina Guvernului PSD"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aleşii social-democraţi din Consiliul Local Oradea sunt supăraţi că se aruncă vina pe PSD pentru impozitele mai mari cu 20% pe care orădenii le vor plăti din 2018 şi spun că nu "revoluţia fiscală" este de vină, ci politica primarului Ilie Bolojan. Impozitele pentru anul viitor, mai mari cu 20% decât în acest an, au fost supuse votului în şedinţa de luni a Consiliului Local.

Din gură...

"Din păcate, se spune că toate scumpirile sunt din vina ordonanţei Guvernului PSD. Nu este aşa şi noi vrem să combatem acest mesaj", a declarat liderul social-democraţilor din CL Oradea, Liviu Sabău Popa, într-o conferinţă de presă susţinută înainte de şedinţa forului legislativ. Totuşi, nici el, nici colegii săi n-au avut prea multe argumente concrete.

Întâi, PSD-iştii au spus că Primăria nu trebuia să crească impozitele, pentru că Guvernul va retrimite banii pe care i-a luat de la primării, dar într-o altă formă. Consilierul social-democrat Adrian Negrea a arătat că premierul Mihai Tudose le-a promis tuturor primarilor din ţară că pierderile de pe urma scăderii impozitului pe venit de la 16 la 10% se vor compensa printr-o subvenţie. Deocamdată, însă, această compensare este la nivel de promisiune, care nu se regăseşte nicăieri scrisă negru pe alb, cu atât mai puţin aprobată de Guvern.

Apoi, au arătat că în Oradea scumpiri au fost în fiecare an. "Avem exemplele parcărilor, unde s-au indexat mereu tarifele, al gigacaloriei care nu s-a ieftinit nici după ce s-a pus în funcţiune centrala nouă, al impozitului pe clădiri. Aceasta este politica Primăriei", a mai spus Liviu Sabău Popa.  

Acuze pentru OTL

În acelaşi context, consilierul Mariana Blaga a ţinut la rându-i să vorbească despre un alt proiect aflat pe ordinea şedinţei de luni a CL Oradea care prevede scăderea frecvenţei pentru mijloacele de transport în comun. "Suntem uimiţi de faptul că au luat această hotărâre, având în vedere că nici în momentul de faţă nu sunt respectate graficele de transport", a spus Blaga.

Întrebată, concret, de BIHOREANUL, care tramvaie şi autobuze întârzie şi cât de des circulă ea cu mijloacele OTL, Blaga n-a putut da răspunsuri concrete. "Ultima oară am circulat acum vreo două săptămâni cu un autobuz din Velenţa, nu cunosc linia. Trebuia să vină la fix, nici după 15 minute nu a apărut", a spus consilierul. N-a făcut, însă, nicio sesizare către societatea de transport local.

În schimb, Blaga s-a arătat nemulţumită de faptul că reporterul i-a cerut să vorbească concret despre întârzierile tramvaielor şi autobuzelor. "Ştie tot oraşul, toată lumea vorbeşte de ele", a replicat PSD-ista.

Acelaşi consilier a mai spus că primarul Ilie Bolojan pregăteşte disponibilizări la OTL, mai precis o reducere a planului de personal cu 26 de posturi. "Nu vrem ca şi această reducere să fie aruncată în cârca PSD, sub motivaţia că şi aceasta se datorează datorită (n.r. sic!) ordonanţei Guvernului PSD", a spus Blaga, fără să mai ofere vreun alt detaliu. În schimb, aşa cum se ştie, disponibilizări la OTL au fost anunţate acum o lună, când angajaţii societăţii au declanşat o grevă spontană.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
o rusine
partidul astora trebuia sa dispara de multa vreme din oradea la cat rau au facut, dar oricate lucruri se vor schimba in bine vor exista intotdeauna nemultumiti. de ex cand nu se mai poate fura asa usor hotii vor spune ca e rau.
Postat 02 Decembrie 2017, 10:42 de ion_ion
oamenii paraleli
hotararea prevede in cazul unor compensatii revenirea la vechiul nivel de impozitare. dar e posibil ca domnii din fotografie sa fi fost atenti la alte cele. poate la statul paralel:))))
Postat 02 Decembrie 2017, 10:32 de ion_ion
cata inteligenta
au dreptate psd-iii: de vina pt toate relele sunt in ordine: pcr, pntcd (aici ordinea poate fi inversata), pdl, pnl, Ciolos si probabil Iohannis. Am uitat: pnl-ul nu e de vina pt perioada cat l-a condus pudelul tariceanu. psd si alde au doar merite. Nu inteleg cata vreme unii tot deconteaza si altii tot fura. Cat timp mai trebuie sa treaca pt ca oamenii sa voteze pe cei care fac ceva bine si nu pe cei care vorbesc sau fura bine ?!
Postat 28 Noiembrie 2017, 11:13 de oradean_bihorean
Scortosule
ROMANIA nu exista. EXISTA DACIA ȘI SPIRITUL NEAMULUI DA . PRIMUL PAS A FOST FĂCUT.
Postat 28 Noiembrie 2017, 01:00 de sandu1200
Degeaba
Degeaba ati sters postarea, belstemele romanilor tot se vor prinde de hotii, demolatorii romaniei de ei de copii copiilor lorin veci de veci!
Postat 27 Noiembrie 2017, 20:49 de scortosul
Sa more tu psd-ule. Jurate pe puscarie
Doamne feri cata prostie si minciuna si hotie in partidul asta de securisti si lingai. Astia l-au omorât pe Ceaușescu ca sa poata fura in liniște. Cand politicienii au vrut mertane Ceausescu le-a făcut DACIA 2000 masina de lux sub licienta Renault 20. Cand i-au prins la furat ia omorât.
Postat 27 Noiembrie 2017, 17:24 de sandu1200
doctrina
respectam doctrina. sa fie bine sa nu fie rau. sa votam cu pesedau.
Postat 27 Noiembrie 2017, 17:03 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON