URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Aprilie 2018, 17:27

Primăria Oradea a încasat din impozite cu 16,4 milioane lei mai mult decât anul trecut, deşi numărul plătitorilor a scăzut

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria Oradea a încasat în primul trimestru din 2018 bani mai mulţi de la plătitori mai puţini.

Numărul orădenilor şi firmelor care şi-au plătit impozitele până la termenul limită din 31 martie este mai mic cu 3.314 persoane fizice şi 565 persoane juridice faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În schimb, plătitorii au vărsat în bugetul local cu 16,4 milioane lei mai mult decât în primul trimestru din 2017.

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, "în intervalul 1 ianuarie - 31 martie 2018 şi-au achitat taxele şi impozitele la bugetul local, un număr de 81.673 persoane fizice şi 7.563 persoane juridice. Cuantumul sumelor incasate aferente impozitelor şi taxelor locale este de 81.723.711 lei".

Pentru comparaţie, în acelaşi interval de timp din 2017 şi-au achitat obligaţiile fiscale 84.987 de orădeni şi 8.128 de firme, cuantumul încasărilor fiind de 65.320.106 lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
despre ID
Precizare: eu semnez dani-e-let! Există o semnificație dar nu are vreo legătură cu justiția! De aceea a fost introdus " e "- ul! Poate fi ungurescul " elet " sau altceva...
Postat 09 Aprilie 2018, 17:14 de dani-e-let
eu sunt de acord
@pinonel: de acord! Doar că pe mine nu mă cheamă B. ! Ce pot să fac eu? Da, scriem contra lui, cu argumente, dar....nu are nici o reacție! Părerea mea este că el chiar crede că este PRIMARUL UNICAT! De aceea nu i se poate suge ra nimic !
Postat 09 Aprilie 2018, 17:10 de dani-e-let
@dani-let ADEVARAT A INVIAT!
Ma intreb cine-si mai aminteste ca fostul cet II s-a vandut cu putin peste 7 mil. de euro, asta in conditiile in care orice dezvoltator imobiliar sustine ca se pot scoate lejer 70/80 de mil. de euro. Stiti, cei care-l pupati-n cur*te pe birtinez ca a retras primaria de la licitatie, zic unii ca ordin de la alinuta care era mare presedinte al pnl. Acum despre impozit, fara nicio legatura cu licitatia pt. cet II (mint! da' si primarul si consilierii mint, doar ca ne costa tare scump minciunile lor!). Cand a venit napasta peste noi, in iunie 2008, platisem in martie o suta si ceva de lei impozitul. Peste zece ani am platit 450 de lei. Aceleasi conditii (nu gaz, apa potabila adusa prin teava de azbest, kkt-ul evacuat prin aceeasi teava cu apa meteorica colectata de pe strada!), dar impozitul de patru ori mai mare. Si datoria Oradiei a crescut mai ceva ca Fat-Frumos! Asa si-l vor aminti nepotii nostri, ca cel care a ingropat Oradea in datorii pt. cateva zeci de ani. Restul, ca s-a surpat dealul Ciuperca, proaspat reabilitat (citeste subrezit) sau ca a vrut sa incalzeasca orasul cu un motor de avion, vor fi considerate basme, nu le va crede nimeni! Si nu ne vor crede cand le-am spune ca a condus Oradea spre dezastru sustinut de 22% dintre oradenii, unul din cinci cu drept de vot!!!
Postat 09 Aprilie 2018, 16:53 de pinonel
Tds
Adevărat a înviat
Postat 09 Aprilie 2018, 12:51 de Sandu1201
sandu1201
Adevărat a Înviat!
Postat 09 Aprilie 2018, 07:55 de dani-e-let
Dani-e-let
Esti TDS sau WinDos?
Postat 08 Aprilie 2018, 22:59 de Sandu1201
Dani-e-let
Tu cine esti ma , si cu ce ocazie ?
Postat 08 Aprilie 2018, 22:58 de Sandu1201
O miselie!
Taxarea cladirii de locuit mi se pare o miselie! Toate locuintele si constructiile persoanelor fizice in general au fost facute din bani impoziteti. Impozitarea cladirilor este o dubla impozitere pe fond caci se reimpoziteaza un bun edificat din bani impozitati si aceste cheltuieli cu edificarea locuintei nu au fost deduse din impozitele pe salariu, venit! Nu mai discut faptul ca pe venitul meu brut s-a platit 19% TVA si mai platesc inca o data eu 19%TVA din venitul impozitat cand platesc imobilul. 19% TVA si pe venitul brut si 19% pe venitul impozitat!
Postat 08 Aprilie 2018, 12:33 de scortosul
Cristos a Înviat!
@Sandu1201: textele tale indică clar apartenența! Eu nu am mai auzit vreodată ca un contribuabil să se plângă că nu au crescut taxele și impozitele! Dar....iaca, se poate! Azi e Sfânota zi de Paște! Să-ți dea Dumnezeu taxe și impozite la greu!
Postat 08 Aprilie 2018, 09:44 de dani-e-let
Bihoreanoradean
De cat timp nu s-au mai mărit impozitele in ORADEA??
Postat 07 Aprilie 2018, 22:02 de Sandu1201
Sictir
Normal că a crescut valoarea din moment ce taxele sunt mai mari și normal că numărul plătitorilor e mai mic din același motiv. Mi se pare nejustificată "scumpirea" acestor taxe, mai ales că ne lăudăm cu milioanele aduse de aquapark și turiștii din centrul renovat. Primăria pare tot mai ostilă față de orădenii de rand dar nici o problema: vom plăti taxele in ultimul trimestru (poate chiar în ultimă luna).
Postat 07 Aprilie 2018, 20:03 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON