URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Ianuarie 2018, 19:49

Orădenii, din nou în stradă: Sute de persoane au ieşit să protesteze împotriva PSD şi împotriva corupţiei (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Circa 500 de orădeni, mult mai mulţi faţă de "nucleul" din ultima perioadă, au ieşit sâmbătă seară în stradă, pentru a manifesta împotriva PSD şi împotriva corupţiei. 

Acţiunea a purtat numele "Bucureşti e acolo unde eşti" şi a fost organizată în semn de solidaritate cu protestul care a avut loc în aceeaşi seară în capitala României, respectiv "pentru justiţie şi împotriva corupţilor".

Participanţii s-au strâns în Piaţa Unirii din Oradea în jurul orei 18 şi au adus cu ei steaguri tricolore, steagul american, precum şi un banner cu mesajul #VăVedem, destinat guvernanţilor.

Ei au afişat pancarte cu mesaje precum "Apel către mafioţi: Căraţi-vă!", "Nu acceptăm dictatura", "Penalii strivesc democraţia". Un copil în vârstă de circa 8 ani avea cu el un afiş pe care scrie: "Daţi-mi ţara înapoi".

Protestatarii au strigat şi au cântat împotriva Guvernului, a PSD şi Liviu Dragnea. La fel ca în alte dăţi, ei au fredonat pe linia melodică a "Guantanamera" versuri adaptate - "La puşcărie, cu Dragnea la puşcărie" - şi au scandat tradiţionalele sloganuri "PSD, ciuma roşie", "Hoţii", "Demisia", "Şi copiii din Bihor ştiu că Dragnea-i infractor".

La ora 19.30, participanții au pornit într-un marş pe străzile Traian Moşoiu - Centrul Civic - Piaţa 1 Decembrie, unde, ca de obicei, s-au oprit în faţa sediului PSD Bihor şi au huiduit. Tot acolo, orădenii au strigat "Hoţii!", "Mincinoşii!", "Nu daţi înapoi, venim peste voi!", precum şi mesajul "Vă vedem!". 

De data aceasta, manifestanţii, români şi maghiari, au luat în colimator şi UDMR, ei scandând de mai multe ori, inclusiv în faţa sediului Uniunii din str. Independenţei, "UDMR, magyar PSD", adică UDMR este PSD-ul unguresc. 

Orădenii au avut mesaje şi pentru concitadinii lor comozi sau indiferenţi, transmiţându-le că "statul la căldură naşte dictatură". 

Au ieşit să protesteze orădeni de toate vârstele, între ei putând fi văzute multe familii cu copii chiar şi de doi, trei anişori. Părinţii unui copilaş de trei ani au spus presei că au ieşit să apare justiţia "sau ce-a mai rămas din ea", de dragul unei societăţi normale în care să-şi crească micuţul. 

Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă în toată țara, sâmbătă seară. Potrivit Digi24.ro, în Capitală s-au strâns 50.000 de protestatari, la Timișoara și Cluj câte 5.000, la Sibiu 2.000, iar la Iași și Brașov câte 1.000.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
38 Comentarii
Unomsimplu
Eu am treaba cu toate partidele si cu plimbaretii între partide..Roman a fost in FSN cu tata lui Iliuta
Postat 22 Ianuarie 2018, 14:32 de Sandu1201
Sandu1201
Roman e la pnl , Iliescu a facut multe mizierii dar nu a furat ca marinarul
Postat 22 Ianuarie 2018, 11:47 de unomsimplu
Unomsimplu
Am mentionat mai sus toata clasa politică, nu ma intereseaza sa pice Psdescu , ma intereseaza cei care o iau pe drumul pușcăriei acolo sa meargă , si restul sa bage la cap. Dar cei mai mulți hoți sunt in PSD, începând de la Iliescu si Roman .
Postat 22 Ianuarie 2018, 11:40 de Sandu1201
Sandu1201
Perfect de acord cu ultimile tale fraze toti alcoolicii au ajutoare sociale.In spatele usilor inchise furau si mai mult de baut si de mancat o faceau gratis.Alta e problema pica psd crezi ca pnl(pdl)cu Blaga , Falca, Anastase, sunt mai corecti?
Postat 22 Ianuarie 2018, 11:22 de unomsimplu
Unomsimplu
În fața ușilor închise beau si mancau ce ai furat. Tocmai aici e problema am acceptat cat am putut , dar vine o zi cand nu se mai poate. Noi i-am lăsat pe toți sa fure după bunul plac, sau obișnuit asa, au facut rădăcini, ideea e ca un copac dacă îl scoti din rădăcină putrezeste. Sunt împotriva clasei politice actuala plina de experiență. La fiecare colt de strada aud laudarosii ca il cunoaste pe ala si a dat atat si la rezolvat. GATA . Noi tre sa iesim in strada pt ca suntem sătui. Dacă îi lăsăm au sa indatoreze ROMANIA vor lua banii si dispar in alte tari ca e la moda acu. Altă treabă. As construi autostrăzi și i-aș baga pe țigani la munca integrare in câmpul muncii , ca au stat degeaba.
Postat 22 Ianuarie 2018, 10:41 de Sandu1201
Sandu1201
daca in fata camerelor tv au furat ce faceau in spatele usilor inchise?
Postat 22 Ianuarie 2018, 08:42 de unomsimplu
@control room
Daca tu atata poti, eu nu iti zic nimic. Daca iti sunt asa de dragi si ii vezi simtiti, ce cauti aici? Stai linistit, eu nu jignesc si nu generalizez, doar ca am stat suficient timp la sud si est de Carpati sa imi pot forma o parere. Deocamdata, te las pe tine cu tine, poate mai ai o sansa. Si am uitat: nu cataloga oamenii pe care nu ii cunosti, nu stii cand dai de ei. Nu uita, nu esti anonim in spatele unui username, iar GDPR inca nu e in activ, deci orice actiune de a te de-anonimiza n-o sa aiba repercusiuni asupra Bihoreanului.
Postat 22 Ianuarie 2018, 08:31 de poiu
Tds
Aia n-au fost asa hoți ca Psdescu. Manipuleze bătrânii cu 30 de lei.
Postat 22 Ianuarie 2018, 01:03 de Sandu1201
PARTIZANAT
@Sandu1201: La Roberta sau Nutzi n-a iesit în stradă nici dreaq'! Nici contra lui Blaga&Berceanu! Nici pâs n-ați zis că s-au întâlnit la Ministerul de interne să ia o gustare! Dar despre prezența Codrutei Lascu in sufrageria lui Oprea, nimic de zis? Evident, NU!
Postat 21 Ianuarie 2018, 23:28 de TDS
Tds
Păi vezi tocmai de asta nu sunt de acord cu modificările legislative in scopul PSD , pt ca modificate cum vor ei , MAZĂRE se va putea plimba oriunde si oricand. Cu faptul că a facut ce a putut, pt asta suntem in strada , ne-a ajuns, se dezvolta țări care nu au resurse si noi zicem da DOAMNE , pușcărie si averile confiscate si asa se pot face locuințe sociale pt nevoiași ca datorita lui psd-escu avem multi.
Postat 21 Ianuarie 2018, 22:50 de Sandu1201
Sandu1201
e vorba de justitie dna presedinte a camerei deputatilor a incalcat legea in vazul camerelor tv si nu a patit nimic
Postat 21 Ianuarie 2018, 21:20 de unomsimplu
SĂ-L SALTE
@Sandu1201: Mazăre nu avea interdicția de a pleca din țară! Dacă va fi condamnat statul de drept să-l ia! A făcut lucruri bune în Constanța, nu i-am înțeles niciodată fițele de la Mamaia și.... SURPRIZĂ! Înclin să cred că a pus boticul la smantana! Evident el nu putea da meditații, nu pusese LABA pe marmură, nu fusese pe la Anvers înainte și nu traficase blugi, nu era fata de director comunist ca Roberta, etc. etc. A făcut și el ce-a putut!
Postat 21 Ianuarie 2018, 20:50 de TDS
Unomsimplu
Aici nu e vorba de pensii. E vb sa nu scape hoții. Dacă ai văzut MAZĂRE in Madagascar, următorul după el cine crezi ca e?
Postat 21 Ianuarie 2018, 20:39 de Sandu1201
intrebare pt toti ce iesiti in strada
Unde a ti fost cand dna Anastase faceacea ce facea la legea pensiilor?
Postat 21 Ianuarie 2018, 20:16 de unomsimplu
CLAR?
@Sandu1201: Nu e treaba ta! Dacă voi dori voi lămuri public! Dacă nu, nu! Sunt persoană privată și nu nici o obligatie!
Postat 21 Ianuarie 2018, 18:16 de TDS
Tds
Si despre ce e vorba? În dosare?
Postat 21 Ianuarie 2018, 16:51 de Sandu1201
DEH!
@Sandu1201: Absolut nici una! Pentru simplul motiv că Bihoreanul nu este Parchet sau Instanța! M-am avântat si eu ca fata mare să zic că pot prezenta " nește " documente! Am zis asta fără sa fiu obligat! Și o voi face pentru ca am onoare! Nu am timp fizic! Dar de făcut o voi face!
Postat 21 Ianuarie 2018, 16:38 de TDS
Tds
Eu nu am timp de virgule,,,,, eu ma bat cu prostii. Si până la urma, ce dovezi tre sa duci la Bihoreanul??
Postat 21 Ianuarie 2018, 16:21 de Sandu1201
SANDU1201 VIOLEAZĂ SISTEMATIC LIMBA ROMÂNĂ!
@Sandu1201: Nici virgulele nu știi să le pui ?!
Postat 21 Ianuarie 2018, 16:14 de TDS
Tds
Tu înțelegi, doar ce partidul iti dictează. Locul tau e la BÂRLAD
Postat 21 Ianuarie 2018, 15:43 de Sandu1201
????
@sandu1201: Ce naiba ai vrut să spui? Este chiar atât de greu să te " esprimi " coerent ?!
Postat 21 Ianuarie 2018, 14:56 de TDS
Tds
Asa esti tu catalogat pt de asta dai dovada
Postat 21 Ianuarie 2018, 13:44 de Sandu1201
Inadmisibile..
Inadmisibile dezincriminarea hotiei, tradarii de neam si tara, vanzarea resurselor tarii pe nimic, iertarea hotilor fara/inainte de recuperarea hotiei, posibilitatea de a candida, ocupa functii publie, politice, executive a penalilor, hotilor,....
Postat 21 Ianuarie 2018, 13:22 de scortosul
DOAR PENAL-ul?
@WinDos:Eu înclin să cred ca știu! Doar se prefac! Insist pe faptul că justiția nu se rezumă la câteva dosare penale cu politicieni! Mai degrabă înfăptuirea justiției se compune din rezolvarea unor dosare " mici ", in civil! Dacă avem de a face cu DOL-ul Instanta să-l vadă, pentru ca e clar definit! Insist pe CIVIL! Aș putea da si alte exemple dar probabil aș fi plictisitor( oricum sunt catalogat așa, daca nu prost, nebun, etc! )! Aviz Ioana Dina, Constantin, Florina, Cristian ș.a. )
Postat 21 Ianuarie 2018, 13:00 de TDS
De acord ... Jos cu Coruptia si cu Privilegiile Magistratilor !?!
Oare protestatarii au fost informati ca Noile Legi vizeaza Magistratii, nicidecum Sistemul Judiciar ?!?
Postat 21 Ianuarie 2018, 11:25 de WinDos
Conflict de interese
Ca sa ies sa protestez impotriva hotilor care conduc tara, ar trebui sa o fac si impotriva hotilor care conduc acest oras si-si bat joc de cetatenii lui. Asa ca mi se RUPE.
Postat 21 Ianuarie 2018, 09:46 de User anonimizat
@poiu
Doua categorii de indivizi fac afirmatii, generalizari de genul celor pe care le faci tu: Prostii si escrocii.
Postat 21 Ianuarie 2018, 01:06 de Control_Room
@poiu
Cei din Bucuresti, despre care scrii, sunt din Oradea, Timisoara, Har-Cov, Brasov, Iasi, Constanta, etc. Va vedem si in Oradea, zi de zi. Noroc ca nu sunteti multi. Sunteti in minoritate, insa, nesimtiti cat incape. Asta e. Padure fara uscaturi nu exista nicaieri in lume
Postat 20 Ianuarie 2018, 23:37 de Control_Room
Ahaha
Care îl recunoaște pe TDS din imagini?
Postat 20 Ianuarie 2018, 23:11 de Sandu1201
MERCI
@elev: Je te remercie! Je suis tres enchante ! Bonne anee!
Postat 20 Ianuarie 2018, 23:02 de TDS
??!!
@poiu: Mândru sunt de Halep! Dar Mang nu-mi displace! Fără discuție poate fi mai bun! Dar a câștigat niște alegeri! Și Bolojan a câștigat! Îl critic cât și cum pot dar nu pot să-l dau jos! Doar madam Lascu poate începe ceva dar tot Instanța poate finaliza acțiunea!
Postat 20 Ianuarie 2018, 22:58 de TDS
Tds
Te-am văzut la PROTESTE.
Postat 20 Ianuarie 2018, 22:33 de Sandu1201
Tds
Sincer, esti mandru de mang? Da te rog sa fii sincer. Si nu ma iau de aia din bucuresti, acolo toți sunt o apa si un pamant, incultura la ei acasa.
Postat 20 Ianuarie 2018, 22:23 de poiu
@tds
Moncher.....esti idiot.
Postat 20 Ianuarie 2018, 22:20 de elev
degeaba
putem iesi toti in strada nu doar 500 ca penali din guvern,parlament tot cum vrea muschiul lor vor face legile justitiei pana nu facem revolutie ca in '89 nu se va rezolva nimic va garantez....pacat dar asta e adevarul
Postat 20 Ianuarie 2018, 21:54 de Dan1977
Desteptarea romani!
Putini, mult prea putini pentru gravitatea evenimentelor politice.10 sute de oameni intr-un oras centru universitar 10 sute de oameni mult prea putini! Unde sunt studentii, platitorii de maine a datoriilor, hotiilor de ieri si azi din averea statului, a datoriei uriase a staului? Mult prea puti in strada, barurile si crasmele pline! Asta e civismul romanesc; cineva de undeva sa faca dreptate! Cine, de unde?
Postat 20 Ianuarie 2018, 21:37 de scortosul
??????
La București protestul a fost absolut OK! Sigur, mă intreb cine a asigurat efectele vizuale ( la cele sonore se vedea / auzea Marius Manole! ) dar e OK! Și eu am protestat împotriva DIKTATOR-ului local dar știam cu precizie de ce o fac! Cei de azi oare știau?
Postat 20 Ianuarie 2018, 21:29 de TDS
DIETRICH
Și eu le dedic penelistilor " Lili Marlen "! Chit ca melodia este chiar deosebita
Postat 20 Ianuarie 2018, 20:25 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON