URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Noiembrie 2017, 17:57

O parte a locurilor de parcare din strada Primăriei se anulează, pentru ca şoferii să nu mai blocheze liniile de tramvai

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Comisia de circulaţie din cadrul Primăriei Oradea a anunţat miercuri că, înainte cu o zi, a aprobat anularea locurilor de parcare cu plată din strada Primăriei, între strada Ion Luca Caragiale şi Bulevardul Decebal, de pe partea dreaptă a sensului de circulaţie, precum şi interzicerea opririi vehiculelor pe acest tronson.

Potrivit comunicatului dat publicităţii de Primărie, această măsură a fost luată la solicitarea Direcţiei Tehnice, iar scopul este fluidizarea circulaţiei tramvaielor şi evitarea ambuteiajelor, astfel încât şoferii să poată folosi două benzi de circulaţie şi să nu mai blocheze liniile de tramvai.

"Pe tronsonul de stradă menţionat vor fi desfiinţate aproximativ 25 locuri de parcare cu plată", a declarat ulterior pentru BIHOREANUL purtătorul de cuvânt al Primăriei, Anca Grama.

Noua măsură va intra în vigoare după anularea marcajelor rutiere aferente locurilor de parcare care se desfiinţează.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
42 Comentarii
ZDA E LA PUTERE
N-am apucat! Am vrut print screen-uri cu.... zde! Am vrut sa le trimit tuturor consilierilor locali! SĂ VADĂ TOȚI CUM SE EXPRIMĂ APĂRĂTORII LUI BIG! Cu multe.... zde! N-am apucat! Plângerea tot va exista! Să îl identifice SRI pe sandu1200! Probabil crede că bravez! Va vedea dacă e așa sau nu!
Postat 01 Decembrie 2017, 11:01 de TDS
DE ZIUA NAȚIONALĂ
@sandu1200: Eu dacă am greșit am corectat în secunda 2! Tu nu poți face asta! De ce? Pentru că nu stăpânesti limba ROMÂNĂ!
Postat 30 Noiembrie 2017, 22:25 de TDS
Tds
Tastatura e setată pe 3 limbi. Dar se pare ca esti capabil să înțelegi. Sa vad cat de capabil esti sa începi procedura. Tu cand ai gresit la scris nu ți-am zis nimic..
Postat 30 Noiembrie 2017, 21:10 de sandu1200
@poiu
Vad ca iar icepi cu ameniuntari! esti unul pus sa intimidezi orice comentariu? Am vorbit cu tine cat se poate de civilizat, lucru ce se poate vedea din suita de comentarii. Tu esti cel care folosesti epitete si comparatii si tot tu te ususci de suparate... nu se cheama asta ipocrizie? Cine te pune sa ameninti? Bolovanul? Nulul? Esti de service cu intimidari?
Postat 30 Noiembrie 2017, 20:35 de scortosul
FĂ-O! PARCĂRI
@sandu1200: Cu toată strădania mea LIMBA ROMÂNĂ rămâne o necunoscută " for You"! Auzi! Fao! Parcuri! Oh, Gosh! Please Do Something!
Postat 30 Noiembrie 2017, 20:25 de TDS
YES / NO
@Moderator: Habar nu am! Dar daca aș fi Moderator m-aș uita la cronologia comentariilor!
Postat 30 Noiembrie 2017, 20:21 de TDS
Moderator
E bine ca se anulează parcurile alea pt ca încurcă transport public.
Postat 30 Noiembrie 2017, 19:38 de sandu1200
Tds
Da chiar . Fao. Invoca si psd-ul .
Postat 30 Noiembrie 2017, 19:36 de sandu1200
DACĂ AI ODRASLE ADRESEAZĂ-TE LOR CU " DRAGU TATII "! CU MINE NU TE PUNE! ȘEZI BLÂND
@sandu1200: Zi titlul articolului la care as fi avut comentarii nepotrivite față de mame! Daca nu o faci în principiu luni sau zilele următoare încep demersurile necesare! Și invoc ca parte și Bihoreanul!
Postat 30 Noiembrie 2017, 17:02 de TDS
avertisment
Discuţia aceasta nu interesează pe nimeni. Şi nu are nicio legătură cu articolele, prin urmare vă invităm să vă opriţi înainte de a deveni abuzivi.
Postat 30 Noiembrie 2017, 17:49 de Moderator
Tds
Dragu tatii. Tu nu ai cum sa înțelegi. Pt asta ai fost creat
Postat 30 Noiembrie 2017, 16:50 de sandu1200
TITLUL
@sandu1200: Sunt PROSTEA, prostul planetei etc! Zi-mi articolul! Repede! Ca d-astea cu. " ma-ta are cratimă. " am mai scris dar nu cu *** sau ce ai scris despre mama lui pinonel! REPEDE!
Postat 30 Noiembrie 2017, 16:45 de TDS
Tds
Ți-am spus că ești prostea , nu mai ne demonstra. Referitor la mame tu ai inceput acu 3 săptămâni eu doar continui. Tu numa complain stii sa faci . Poiu peste 16 ani ai sa faci 33 , Bihoreanul are si seria de la motor.
Postat 30 Noiembrie 2017, 14:54 de sandu1200
CORECTARE
..TA..
Postat 30 Noiembrie 2017, 13:17 de TDS
CHIAR INCEP SA CRED CA SUNT PROSTIA POGORARA PE TERRA
@Sandu1200: Să mă bată cine o vrea! Te exprimi atât de incoerent încât nu înțeleg ce vrei să spui! Moderator, HELP ME! If you can?!
Postat 30 Noiembrie 2017, 13:16 de TDS
@tds
Te ajut dezinteresat sa il dovedești daca vrei. Bihoreanul are datele lui
Postat 30 Noiembrie 2017, 13:09 de poiu
@sandu1200
Ia acronimele, te las sa cauți. GIAC GPEN + CISSP + CEH v9. Daca tu ești imaginar pentru tine, înseamnă că ești un frustrat pe minim pe economie. Iar că sa dormi liniștit, am 33 de ani și câțiva ca alalalt la activ care mi-au platit daune pentru că i-am dovedit. Și mulți alții care mă plătesc pentru acronimele alea. Spor la a mă calcă pe nervi.
Postat 30 Noiembrie 2017, 13:07 de poiu
DOAR ÎȚI ZIC
@sandu1200: OPREȘTE-TE! Pe mine fa-ma " PROSTEA ", " INCULT ", " BOLNAV PSIHIC "! Do It if așa ți s-a dictat să faci! Dar nu INJURA! Și nu te lega de MAME! Te-ai legat și de a mea, și de a lui pinonel! STOP! Repet, cu mine fii acid! Fa-mă pupator de rucuri pesediste! Dar.... ATÂT! Dacă nu înțelegi asta, nu ma mai interesează ce face " Bihoreanul "(chit că văd că face! ) și mă adresez organelor competente! Sa aflăm cine e/sunt postac/postaci și cine nu!
Postat 30 Noiembrie 2017, 11:43 de TDS
Poiu
Hai să-ți explic. Lucrezi intr-un domeniu imaginar. Ca nici tu nu ai mai mult de 17 ani. La vârsta aia e ceva normal.
Postat 30 Noiembrie 2017, 08:38 de sandu1200
@scortosul
Lipsa de rationament, bati campii, de-al lui "bolovan", "ia-o incet ca ametesti". Bun si acuma hai sa iti explic. Nu sunt copil, lucrez in domenii de care tu nici nu ai auzit iar cele enumerate mai sus sunt suficiente daca as vrea sa fac bani dupa spatele tau (se numeste precedent in drept si exista deja cu 2 din cele de mai sus). Repet, vezi-ti de treburile si atitudinile tale ca prea te crezi anonim si te vezi putin prea sus. Mainsus nu sunt amenintari, nici pe departe dar ai putea sa iti ridici semne de întrebare. Tine minte, "the society has been hacked!" Deci nu esti anonim. Revenim la subiect, asta il putem parca, stim cu cine ne incaieram in forum acuma!
Postat 30 Noiembrie 2017, 06:59 de poiu
Moderator
Parca presa e împotriva cenzurii??? Si presa cenzurează???
Postat 30 Noiembrie 2017, 00:55 de sandu1200
Tds
La lipit afișe nu iti trebuie studii. Pune mana pe care , ca altfel rămâi prostea. Ca nu ai mai mult de 17 ani si acu e momentul. ...
Postat 29 Noiembrie 2017, 22:27 de sandu1200
RE: Tds
La următorul comentariu cu înjurături ai să ne părăseşti. Se pare că nu te interesează deloc "regulile jocului".
Postat 29 Noiembrie 2017, 22:57 de Moderator
Remarcă
Observ că sunt cimpoieri care au ca unică procupare comentarea comentariilor altora. În acest sens moderatorul chiar ar trebui să ia măsuri. Şi nu "să işi facă treaba (mare sau mică) aici". ...în ultimă instanţă... Agramatismele ar trebui şi ele cenzurate la fel ca şi expresiile jignitoare. Abia aşa ne-am putea distra copios citind ceea ce ar rămâne din multe dintre textele eLABOrate.
Postat 29 Noiembrie 2017, 20:07 de eutanasiu
!!
strasuit=străduit
Postat 29 Noiembrie 2017, 19:03 de TDS
NO COMMENT! REALY?
@sandu1200: Sunt absolut convins că studiile mele sunt net superioare studiilor tale! Pe cale de consecință nu pun mâna pe carte la recomandarea cuiva! O fac pentru că îmi doresc eu să mă perfecționez! Pe lumea aceasta există și droguri! Dar în România sunt interzise! Să te referi la mame ( poate acum pe undeva printre stele) nu e interzis! Dar poate e de bun simț SĂ NU O FACI! Altceva eu nu te mai pot învăța! Mai mult ca sigur părinții tăi s-au strasuit să te învețe să nu înjuri URÂT PE ALȚII ( altfel, ne mai scapa câte ceva, asta e! Dar nu chiar URÂT!)! Nu le-a ieșit! Ți-or fi explicat: nu-ți place ROMÂNIA? Noi asta ți-am dat! Bine, fiule! Pleacă în lumea largă dar RĂMÂI ACOLO! N-a ieșit nici asta! Mai departe? ASTEPT ÎNJURĂTURILE AFERENTE!
Postat 29 Noiembrie 2017, 19:01 de TDS
@poiu
Poiule vorbesti serios sau te prostesti? Cati ani ai? Esti matur sau esti copil? Cine cu ce te-a jignit? Care cuvant, expresie e jignitoare pentru tine? "bugetar" e jignire? Bugetar este singurul epitet, adjective sau ce o fi in cazul de fata! ia-o incet sa nu ametesti!
Postat 29 Noiembrie 2017, 18:55 de scortosul
Tds
Pune mana pe carte. Sa fii mai cizelat. Referitor la cuvinte in dex se gasesc si cuvintele astea
Postat 29 Noiembrie 2017, 18:45 de sandu1200
SI IN 2017 CE-O SA BEM SANDULE? MASINUTA!
E bine! Există reactii prompte! Eu sunt adeptul comentariilor mai " tari " ! Cu ironii, cu cuvinte existente în DEX care par ele ceva dar in fapt nu sunt! Hai și cu medicamente! Dar ce au mamele cu toate acestea, habar nu am!
Postat 29 Noiembrie 2017, 17:35 de TDS
Ma PINO
CENZURAT
Postat 29 Noiembrie 2017, 16:24 de sandu1200
@scortosul @pinonel
Mai incet cu acuzele ca poate ne vedem la audieri. Nu te-am jignit, as aprecia moderatorii sa isi faca treaba aici. Nu sunt de-al lui "bolovan" si nici bugetar. E clar ca tu pricepi oar ce dicteaza partidul. Deci iti repet, o iei mai incet cu jignirile si acuzele ca nu esti chiar asa anonim, sa stii, o plangere impotriva ta si ne vedem in instanta. Calmeaza-te si revizuieste-ti limbajul si iesirile. Am scris mai jos ca nu sunt bugetar nici angajat in vreo structura subordonata statului.
Postat 29 Noiembrie 2017, 15:07 de poiu
@poui&sandu1200-suncosul
Esti pnl-ist? Esti de a lui bolovan? esti bugetar? Ca prea bati campii alauri de sandu1200. Ori nu intelegi ori nu pricepi problematica situatiei, una din doua si ambele denota problem de rationament, logica,.... !
Postat 29 Noiembrie 2017, 12:05 de scortosul
LONDON IS THE BEST ! SO, WHY ORADEA ?
@sandu1200: Cum naiba poți scrie atât de neglijent ? Hai că tastatura îți mai joacă feste ! Dar înainte de " Adaugă " mai " read once again " ! London calling ! Eu chiar nu pricep de ce îți bați capul cu Oradea când tu ești " boss " in London ?
Postat 29 Noiembrie 2017, 11:55 de TDS
@sanducu
Daca ai fi oradean, n-ai vorbi fara sa stii! Care ,,laturalnice"?! Du-te la orice ora, ziua sau noaptea si daca gasesti un loc de parcare joaca la 7 din 49, ai mancat mult .... cand ai fost mic si s-a lipit norocul de tine!
Postat 29 Noiembrie 2017, 11:28 de pinonel
Scortosule
1000 de m înseamnă să-ți pui suncile in mișcare, sunt parcari si pe străzile laturalnice , unora le place să-și marcheze masina in fata barului, casei, unde perg la cumpărături să-i vadă lumea că au masina GOLF 3 sau BEMEVEU din 92. Mișcarea face bine , lenea te sufoca
Postat 29 Noiembrie 2017, 10:59 de sandu1200
Bine, birtinezule! Nu te dezminti!
Dupa (i)logica unor tembeli, daca un dement trage cu arma in multime solutia e interzicerea producerii de arme!!! Ma mir ca nu le-a trecut prin cap o alta solutie: pt. a nu mai fi blocate, sa scoata tramvaiele de pe strada Maresal Antonescu! Aceasta propunere se muleaza perfect pe (i)logica propunerii cu anularea locurilor de parcare.
Postat 29 Noiembrie 2017, 10:35 de pinonel
@scortosul
Ai pacarea de langa Emanuel, intre Emanuel si OMV. E mult de mers si de acolo? Nu sunt bugetar si nici angajat al PMO, doar ca sunt un om care se poate deplasa si pe jos, ca nu am devenit dependent de masina. Drept, nu circul cu trabsportul in comun, dar nici nu ma deranjeaza sa parchez la Tribunal de exemplu cand eu am treaba langa teatru. La fel nu ma deranjeaza sa parchez in pacarea etajata de la Piata rogerius daca am treaba la cofetariile din zona. Sau alte si alte cazuri. Sa mergem putin pe jos cred ca nu strica. Daca nu, sunt taxi-uri care te lasa exact unde vrei tu. Si hai sa mai vedem una, aici nu neaparat legat de primarieri (dar se include) au curti interioare si isi lasa masinile pe strazi? Cati nu se urca in diagonala pe sfert de loc de parcare, doar ca au ei treaba la usa din botul masinii? Atata timp cat nu avem bun simt, ne meritam soarta. Si chiar si eu, care nu am luat niciodata amenzi de parcare si nici nu am avut masina ridicata, nici nu am incurcat traficul. Dar pentru cei 180.000, merit si eu, daca nu imi convine las masina si trec la taxi sau tramvai. Da cel mai greu lucru la romani e acceptarea (celor care sufera de pe urma deciziilor prostilor, pe principiul bine e si asa) si apoi comoditatea de a nu se deplasa decat in cazane. Dintre cei ce blocheaza frecvent, cati au masini noi, cumparate din dealership? 0, 0, 0, toate is aduse de afara ca deh, is mai ieftine. Ridicari de la periferie? Unde? Pe aluminei sunt parcati zeci zilnic ori in curba (intre D-uri) ori in dreptul liniei continue (langa pompieri) ori in colt de intersectie, or pe langa parcari pe strazi cu sens unic. Vrei poze, iti las un link la un storage extern sa vezi si tu. Si nu, nu se ridica nici cu solicitari, prioritare sunt zonele centrale
Postat 29 Noiembrie 2017, 10:07 de poiu
@poiu
Poiule parcarea din curtea PMO este cam la 1000m de intersectia cu Decebal unde se suspenda parcarile! Esti angajatul lui bolovan? Automatele de parcare sunt ici si unde fara un marcaj bine vizibil. Exista un compartiment de ridicare a masinilor prost parcate care in 5 minute poate veni si ridica masinile dar se ocupa cu ridicarea de la periferia orasului. Esti bugetar? repet: legiurea nu trebuie facuta pentru 2-3 tampiti ci pentru "restul" de 180000 de cetateni ai orasului!
Postat 29 Noiembrie 2017, 09:27 de scortosul
Bihoreanoradean
Eu am dat un exemplu. Referitor la oras , în perioada facultății am facut taxi , nu cred ca cunosc orașul asa bine ca tine.
Postat 29 Noiembrie 2017, 08:41 de sandu1200
@scortosul
Alternative de parcare or sa fie. Ai uitat? Se face parcare mare in curtea primariei. Si nu pt. 2 sau 3 au luat decizia, 2 sau 3 saptamanal ai vrut sa zici. Si apoi striga aia ce se bazeaza pe transportul in comun ca nu ajung la timp la lucru, pt ca vine Vasile din Sj si parcheaza ca la ma-sa pe tarlaua. Deja unii o faceau cu intentie, pt ca nici vatmanii nu intrau in masinile lor. Sa le dezafecteze, e mare parcarea din Vladimirescu, dar pt astia ca isi numara kilometrii la adidasi sa nu se uzeze, o sa fie cam mult de socotit. Ia incercati sa nu mai parcați in fata usii ci la 100-150 de metri sa vedeti cum e viata din afara volanului. Toti s-au nascut cu masini sub coor si asta e trist
Postat 29 Noiembrie 2017, 06:29 de poiu
@ sandelleeee...
...boooabeeellle... de tinut minte.... In articol se discuta de parcarile din intersectia de la Emanuel (Decebal) si tu ne aburesti cu parcarea de la tribunal.. Nu mai cunosti orasul? De fapt intrebarea este: cunosti orasul? Sau: esti oradean?
Postat 29 Noiembrie 2017, 05:52 de User anonimizat
Corect
Niciodată nu mi-am parcat mașina ca sa incurc pe cineva. Nu am mai fost cu tramvaiul de 15 ani sigur. E o măsură bună când in spate la banc post e parcare liberă. Dar unii nu pot să meargă 1km pe jos . Sunt de acord cu ridicarea mașinilor si scumpirea amenzilor ( doar asa poti sa-i educi pe prosti) , folosesc des parcarea de la tribunal, e perfecta , las masina acolo si o iau pe jos pana la pasajul vulturul negru . Cand vin masina nu e cu zăpadă și alte chestii sau ploaie. Puneti-va suncile in mișcare proștilor.
Postat 28 Noiembrie 2017, 20:38 de sandu1200
????? Din ciclul: Niste tampiti!
Pentru 2-3 tampiti anulezi parcarile???? Comisia asta legifereaza pentru 2-3 tampiti nu pentru 10000 de normali! O miselie, o mizerie marca bolovan birtinezul!!! Da alternative de parcare???? Cine face parte din comisia asta???? Nume prenume..... cine e seful comisie? Stie cineva? Asa cu nume si prenume sa'l cunoastem si noi, sa stim cine "gandeste" pentru noi.
Postat 28 Noiembrie 2017, 20:19 de scortosul
A Grama Ta
Mami! Tu ştii că eşti tropmeta Primăriei sau îţi baţi joc de funcţie? "...vor fi desfiinţate APROXIMATIV 25 locuri de parcare ..."???
Postat 28 Noiembrie 2017, 18:23 de eutanasiu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON