URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Aprilie 2018, 20:35

Înghesuială la aquaparkul din Oradea! Circa 100 de clienţi au rămas pe dinafară în prima zi a sezonului de scăldat

Înghesuială la aquaparkul din Oradea! Circa 100 de clienţi au rămas pe dinafară în prima zi a sezonului de scăldat Foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Început "incendiar" de sezon estival! Circa 100 de clienţi au rămas, duminică, pe dinafară în prima zi de sezon estival a aquapark-ului Nymphaea care s-a umplut la refuz încă de dimineaţă.

"Am călătorit 300 de kilometri ca să mergem şi noi la aquapark-ul Nymphaea din Oradea. În jurul orei 12, la intrare ni s-a spus că nu mai putem intra, că este la capacitate maximă de 1.800 de locuri şi trebuie să aşteptăm ca să iasă cineva din ştrand ca să putem intra şi noi", s-a plâns n vizitator pentru Digi 24 Oradea.

Turiştii veniţi de la sute de kilometri au reclamat că au încercat fără succes să îşi cumpere bilete online, că nu au fost informaţi din timp că a fost atinsă capacitatea maximă a aquapark-ului ca să se îndrepte către ştrandurile din Băile Felix şi că au fost nevoiţi să aştepte la coadă, pentru a lua locul celor care au ieșit de la scăldat.

Situaţia nici măcar nu este nouă de vreme ce încă de la inaugurarea aquapark-ului, în urmă cu doi ani, cozile de la intrare au devenit o constantă în fiecare zi de sezon estival.

"Au fost persoane care au rămas pe dinafară"

Contactat de BIHOREANUL, Liviu Andrica (foto), directorul Administraţiei Domeniului Public, societatea care administrează aquapark-ul Nymphaea, a declarat că a luat toate măsurile pentru evitarea cozilor la intrare.

"Sunt de dimineaţă în aquapark şi pot să vă spun că nu a existat niciun scandal. Într-adevăr au fost persoane care au rămas pe dinafară când s-a atins capacitatea maximă a aquapark-ului şi, e adevărat, dimineaţa când a intrat toată lumea s-a creat o anumită aglomereaţie, dar nici la Munchen, nici la Berlin, nici la Budapesta nu se poate face mai mult", a declarat Andrica.

Directorul a afirmat că, pentru a evita aglomeraţia, ADP a pus în vânzare bilete online, aşa cum a anunţat, a înfiinţat pentru acestea a şaptea casă direct din stradă, a deschis încă un punct în incintă de unde clienţii să îşi poată încărca bani pe brăţările de la mână fără să aglomereze casele de bilete de la intrare şi a mărit capacitatea aquapark-ului de la 1.850 de persoane la 2.100 prin faptul că nu a mai alocat dulăpioare în vestiar copiilor sub 14 ani.

"În plus, la intrarea în aquapark există un ecran care arată tot timpul câte bilete mai sunt disponibile pentru ca oamenii să știe", a declarat Andrica.

Doar 771 locuri pentru luni!

Pentru a evita aglomeraţia şi incidentele neplăcute, directorul le-a recomandat clienţilor aquapark-ului să îşi achiziţioneze bilete online.

"E foarte posibil ca astăzi să fi fost aglomeraţie mai mare pentru s-au vândut online doar 800 de locuri, după capacitatea din timp de iarnă, dar de mâine vor fi scoase la vânzare toate cele 1.800 de locuri", a promis Andrica.

De altfel, amatorii de tobogane, piscine şi jacuzzi care doresc să îşi petreacă minivacanţa aquapark ar face bine să îşi cumpere deja bilete pentru zilele următoare dacă nu doresc să rămână pe dinafară.

"Clienţii îşi pot cumpăra la ieşire, direct de la casierie, bilete pentru mâine, pentru poimâine, pentru când doresc. La fel, cei de acasă le pot achiziţiona online. Spre exemplu, astăzi la ora 19 mai erau disponibile pentru mâine, doar 771 locuri", a declarat Andrica.

Potrivit numărului de bilete vândute, duminică, până la aceeaşi oră în aquapark au intrat 2.410 vizitatori în condiţiile în care majoritatea clienţilor şi-au cumpărat bilete pe o zi întreagă, iar "rotaţia" clienţilor în incintă a fost minimă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Are balta peste
Am intalnit ieri într-unul din ștrandurile din băi, turiști veniți din Timișoara care s-au jurat că nu mai pun piciorul în Nimphea.. oare de ce? Apropo: de ce tot comparam Oradea cu Budapesta, Berlin, etc.?
Postat 30 Aprilie 2018, 07:51 de User anonimizat
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON