URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Aprilie 2018, 10:30

Încep lucrările de reabilitare a clădirii care va adăposti Muzeul Masoneriei!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Oradea va avea un muzeu inedit! Reprezentanţii Primăriei au semnat săptămâna trecută contractul de lucrări privind reabilitarea clădirii din strada Armatei Române 4 care va adăposti viitorul Muzeu al Masoneriei.

"Săptămâna trecută s-a finalizat semnarea contractului pentru restaurarea clădirii Muzeului Francmasoneriei, urmând ca joi, 19 aprilie 2018, să se predea amplasamentul constructorului pentru începerea lucrărilor", se menţioneauă într-un comunicat al municipalităţii.

Reabilitarea clădirii, în valoare de 3,7 milioane lei, va fi realizată de firma Euras în termen de 30 de luni.

Potrivit comunicatului, investiţia vizează restaurarea, valorificarea şi introducerea în circuitul cultural a clădirii Muzeului Francmasoneriei, monument istoric de importanţă locală, în vederea valorificării patrimoniului cultural în stil eclectic şi secession şi a identităţii culturale pentru impulsionarea dezvoltării turistice a municipiului Oradea.

Imobilul va fi reamenajat ca spaţiu muzeal destinat publicului, iar executanţii vor face şi digitalizarea clădirii muzeului.

Clădirea din strada Armatei Române 4, care a servit de-a lungul timpului inclusiv ca grădininiţă iar apoi sediu pentru Direcţia Vamală, a fost construită în anii 1901-1902 şi a adăpostit în prima jumătate a secolului trecut Loja Masonică "Sfântul Ladislau".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
banii vamesilor
Parca aici si-a inceput cariera primul vames al tarii, beiusului, este ceva normal sa fie atribuita Masonilor avand in vedere ca toti lacheii lui au lucrat apoi in aceasta cladire...care va fi administrata, condusa de masonul lasat fara inspectorat.De fapt au si avut un consiliu masonic in weekend prin ceva cantoane buntestene.
Postat 19 Aprilie 2018, 21:23 de mechanic
ha ha ha
@Florin Ciucaș: Ca Bihorel ! O mai ardem și pe glume / glumițe ! Nu e mișto " să ne mai și râdem " oleacă ? " Ne râdem " cum putem ! Aș râde si de clădire pe care o consider cea mai urâtă ( da, are grad de comparație! ) dar nu vreau să se supere d-l Dacian Salvator Palladi, city managerul municipiului ascuns !
Postat 19 Aprilie 2018, 18:09 de dani-e-let
Felicitari, dupa faceti si ceva pt. Rotary si Illuminati
Reabilitarea este desigur o investitie urgenta pt. oras. Sa nu cumva bagam banii aia UE in vreun spital ori vreo scoala - dar stai asa. De unde vin aia 3,7 milioane?
Postat 19 Aprilie 2018, 12:26 de OradeanADN
!!!
Intenționat am făcut-o ! Imobilul....a fost construită ? Chiar mură în gură ? Și după aceea tot Bihoreanul se supără pe mine....
Postat 19 Aprilie 2018, 11:31 de dani-e-let
RE: !!!
Ce să zic, eşti plin de "glumiţe"...
Postat 19 Aprilie 2018, 17:20 de Florin Ciucas
!!!
Autorul nu a observat câte erori conține textul ? " Cu ocazia lucrărilor se va face clădirea va fi reamenajată" .... " digitalizarea clădirii clădirii muzeului ". Totuși este de remarcat un lucru ! Un răhățel de clădire va fi reabilitat timp de doi ani și jumătate ! Mișto !
Postat 19 Aprilie 2018, 10:49 de dani-e-let
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON