URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Mai 2018, 13:50

Hoţ de buzunare prins în acţiune! Bărbatul a fost „săltat” în Piaţa Unirii, când a coborât din tramvai, cu un portofel furat asupra sa

Hoţ de buzunare prins în acţiune! Bărbatul a fost „săltat” în Piaţa Unirii, când a coborât din tramvai, cu un portofel furat asupra sa foto:generic
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un bărbat în vârstă de 44 ani din Marghita a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Luni dimineaţa, poliţiştii orădeni l-au prins la scurt timp după ce a furat portmoneul unei femei care călătorea cu tramvaiul în zona pieţei Unirii.

Ghinionul hoţului, pe care îl cheamă Robert Orgovan, a fost că femeia şi-a dat seama imediat că-i lipseşte portofelul şi a apucat să sune la 112 înainte ca tramvaiul să oprească în staţie. Imediat, o patrulă de poliţie aflată în Piaţa Unirii a pornit spre staţie, iar în momentul în care hoţul a vrut să coboare, acesta a fost prins de agenţi.

„Polițiștii orădeni au recuperat integral prejudiciul și l-au restituit proprietarei”, se arată în comunicatul de presă transmis, miercuri, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor.

Orgovan nu era la primul său furt comis în tramvai. Miercurea trecută, bărbatul a fost prins că a furat un portmoneu cu acte și bani dintr-un ghiozdan pe care un călător îl purta pe umeri, cauzând o pagubă de 400 lei. Și cu acea ocazie bărbatul a fost depistat de polițiștii orădeni imediat după comiterea faptei, iar prejudiciul a fost recuperat integral.

Orgovan a fost reţinut, luni, de polițiștii orădeni şi prezentat, marţi, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorii s-au adresat instanţei, solicitând emiterea pe numele bărbatului a unui mandat de arestare preventivă pentru furt calificat, cerere care a şi fost admisă. Judecătorul de drepturi şi libertăți a dispus arestarea lui Robert Orgovan pentru o perioadă de 30 de zile.

Polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea continuă cercetările, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.  

Pentru evitarea unor astfel de neplăceri, specialiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din Poliţia Bihor îi sfătuiesc pe cetăţeni să fie foarte atenţi în locuri aglomerate, pieţe, magazine, în mijloace de transport în comun deoarece hoţii îşi aleg victimele cu predilecţie din rândul persoanelor vârstnice, îngândurate, neatente la ce se petrece în jurul lor, cu geanta ori poşeta într-o poziţie favorabilă furtului.

„Poşeta, geanta trebuie să fie ţinute sub braţ sau în partea din faţă a corpului, lipite de haină. De asemenea, evitaţi transportarea unor sume mari de bani dacă nu vă luaţi măsuri de siguranţă corespunzătoare. Dacă, totuşi, aveţi asupra dumneavoastră sume considerabile, nu ţineţi toţi banii într-un singur loc!”, se arată în informare.

Poliţiştii le recomandă, totodată, călătorilor să nu păstreze bani, telefoane mobile sau alte bunuri de valoare în buzunarele laterale ale vestimentaţiei, genţilor sau sacoşelor, să nu se înghesuie şi să nu permită să fie înghesuiţi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON