URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Mai 2018, 10:18

Bugetarea participativă: Peste 2.500 de orădeni au votat investiţiile pe care le doresc în cartierele lor (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Peste 2.500 de orădeni au votat, până acum, lucrările pe care le doresc implementate în cartierele lor în cadrul primului proiect de bugetare participativă implementat în Oradea. Votul cu urnă a început pe 18 aprilie, după încheierea scrutinului online în cadrul căruia s-au pronunţat 5.000 de votanţi unici.

"Viceprimarul Florin Birta şi directorul Eduard Florea le-au prezentat participanţilor cele mai importante proiecte care privesc cartierele lor, dar le-au explicat celor prezenţi că pot alege din toate cele 42 de proiecte care au trecut de votul online. S-a votat cu ajutorul buletinelor de vot şi al urnelor, iar cetăţenii au avut posibilitatea să voteze câte un proiect pentru fiecare categorie din cele şapte pentru care au fost depuse propuneri", se menţionează într-un comunicat al Primăriei.

Buletinele de vot cuprind rubrici în care este obligatorie menţionarea numelui, adresei şi codului numeric personal al celui care l-a completat pentru evitarea votului multiplu.

Dezbaterea continuă

După dezbaterea publică organizată joi seara în cartierul Rogerius, la Şcoala Gimnazială 16 din strada Călugăreni 4, reprezentanţii municipalităţii se vor întâlni cu orădenii vineri, de la ora 18, la Căminul Multifuncţional Bocskai Istvan din Episcopia, iar luni de la aceeaşi oră la Hotel Terra din strada Făcliei 29.

"Le mulţumim tuturor celor care au fost prezenţi la aceste întâlniri şi îi invităm în continuare pe cetăţeni să participe în număr cât mai mare pentru a vota proiectele de înfrumuseţare a cartierelor din oraş", a declarat viceprimarul Florin Birta.

Conform comunicatului municipalităţii, după finalizarea întâlnirilor cu cetăţenii din cartiere, municipalitatea va organiza zece întâlniri cu salariaţii celor mai mari angajatori din Oradea, care vor putea vota la rândul lor proiectele pe care doresc.

Cele 10 proiecte care urmează să fie finanţate de municipalitate din bugetul pe anul în curs vor fi desemnate în baza unui top în cadrul căruia 50% o va reprezenta ponderea votului online, iar 50% votul cu urnă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON