URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Octombrie 2017, 08:05

Protestul angajaților OTL a luat sfârșit! Au pornit tramvaiele

Protestul angajaților OTL a luat sfârșit! Au pornit tramvaiele foto arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Protestul angajaţilor OTL a ajuns, joi dimineaţă, la final. După ce autobuzele au ieşit pe trasee de la ora 4, la ora 7.30 au ieşit şi primele tramvaie.

"Tramvaiele au pornit la ora 7.30, astfel că la ora 8 se circulă în parametri. La această oră sunt 26 de garnituri pe traseu, aşa cum trebuie să fie la ora 8", a declarat BIHOREANULUI managerul OTL, Viorel Mircea Pop.

"Am fost informat de colegi că a luat sfârşit conflictul spontan. Oamenii sunt foarte dezamăgiţi de unii dintre colegi", a precizat Virgil Mînz, liderul de sindicat.

Sindicalistul OTL a spus că angajaţii sunt cu atât mai supăraţi cu cât au pornit de unde au plecat, adică, în urma conflictului spontan nu au obţinut absolut nimic.

"În aceste condiţii, misiunea sindicatului de a negocia cu administraţia noul contract de muncă va fi mai dificlă. Probabil se vor căuta ţapi ispăşitori şi unii oameni vor fi daţi în judecată", a opinat Mînz.

Urmează reduceri

Protestatarii au dat semne că cedează încă de miercuri seară, când au ieşit pe teren 9 autobuze, după ce, în cursul zilei, primarul Ilie Bolojan a declarat că angajaţii OTL aflaţi în grevă practică "un şantaj pe care nu-l putem accepta" şi a prezentat un set de măsuri care urmează să fie luate pentru ca, pe viitor, societatea să poată mări salariile. Între acestea se numără disponibilizarea a 25-30 de angajaţi din birouri, precum şi a altora de pe trasee, proporţional cu reducerea frecvenţei curselor efectuate, cu un procent de 20%.

Totuşi, o bună parte dintre protestatari erau hotărîţi să rămână pe baricade. Enervaţi de ieşirea primarului, care le-a respins revendicările şi a anunţat reduceri de personal, o parte dintre salariaţi spun că aşteaptă să fie daţi afară pentru absenţe nemotivate. "Nu ne pot concedia pe toţi!", declarau aceştia.

Joi dimineaţă, primele autobuze au ieşit în oraş la ora 4, iar până la ora 6, toate autobuzele OTL care trebuiau să iasă pe trasee au şi făcut-o, conform programării. Iniţial, vatmanii refuzaseră să se prezinte la serviciu, însă până la urmă şi aceştia au cedat.

La OTL au descins echipaje de jandarmi, care au instalat camere de filmat la poarta principală, pentru a înregistra tot ce se întâmplă şi pentru a-i descuraja pe protestatari să blocheze poarta societăţii, așa cum făcuseră zilele trecute. Manifestanții au fost, însă, pașnici și nu au fost incidente.

Felicitări de la prefect

Printr-un comunicat transmis în cursul dimineții de joi, prefectul județului Bihor, Ioan Mihaiu, le-a mulțumit angajaților OTL „pentru că au înțeles importanța reluării activității pentru normalizarea transportului public în orașul nostru”.

„Conștientizarea, responsabilizarea și intrarea în legalitate din partea părților implicate vin în întâmpinarea tuturor orădenilor care folosesc transportul în comun. În momentul de față, a fost reluată integral activitatea autobuzelor și tramvaielor de transport persoane, urmând a se purta în continuare discuții de negociere pentru încetarea completă a conflictului de muncă”, arată un comunicat semnat de Mihaiu.

În același document, prefectul și-a arătat „întreg sprijinul și interesul pentru soluționarea acestei situații care cauzează un înalt grad de disconfort în rândul cetățenilor”.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
TDS
Tu ai o ura aparte pt Bolojan, si încerci să faci o diversiune ca toti să-l urască. Cum a acționat Bolojan aici asa as fi acționat si eu dar poate mai dur. În cazul asta o companie privată ii da afara pe nemultumiti, angajează altii in locul lor , le face training si le da salarii mai mici tim de un 1 sau 2. Asta înseamnă SAVING MONEY si e o treabă buna
Postat 19 Octombrie 2017, 19:05 de sandu1200
ȘTIU ȘI EU ?
@unul: Poate pentru orice eventualitate ?
Postat 19 Octombrie 2017, 13:58 de TDS
@TDS
Daca e asa cum spui tu ca din prima zi nimeni nu vroia sa munceasca, de ce s-a mai blocat iesirea?
Postat 19 Octombrie 2017, 13:03 de unul
Așa da bolojan
LA MUNCA ,NU LA ÎNTINS MÂNA. LIBIDINOSILOR
Postat 19 Octombrie 2017, 12:10 de sandu1200
!!!!
@suporter_oradean: Înțeleg că te referi la Bolojan ! Da, el are idei puține dar mai ales fixe ! Acum nu știu exact despre ce ar fi vorba ( nu pot să reproduc public ceea ce am aflat din surse medicale bine informate care doresc să rămână anonime ). Dar ceva e....
Postat 19 Octombrie 2017, 10:14 de TDS
din 2009
Cand s-a facut turbo giratia in centrul civic,in toamna lui 2009 Mircea Matei era mare protestatar.De atunci au inceput tublurarile de vedere si deraielile mintale ale lui Tds....Au trecut 8 ani si continua..Orice medic zice doar atat :paranoia. Schizofrenia se declanseaza la varste mai fragede pana in 30 ani. Stiu,e foarte greu sa convingi un om cand e bolnav cu capul sa recunoasca,din pacate. Cand constientizezi ca esti bolnav ai o sansa sa iti mai revii....
Postat 19 Octombrie 2017, 10:10 de suporter_oradean
@TDS
am o presimtire ca oricat as incerca sa iti explic ar fi in zadar. tu o stii pe a ta si pace. hai spor la plimbat cu otl-ul pazit de jandarmi.
Postat 19 Octombrie 2017, 09:54 de User anonimizat
GO
@CHRIS: Dacă sunt prost ca noaptea explică-mi ! Dar ca lumea....
Postat 19 Octombrie 2017, 09:50 de TDS
Este adevarat"
"MAMALIGA NU FACE EXPLOZIE"
Postat 19 Octombrie 2017, 09:49 de EmzePerix
@TDS
iar citesti printre randuri si te faci ca nu intelegi. in prima zi poate a fost asa insa nu a chemat nimeni jandarmii atunci. doar azi dimineata. tre sa iti explic mai rau ca la fiul meu de 8 ani ca sa intelegi. lipsa nasturei cred.
Postat 19 Octombrie 2017, 09:38 de User anonimizat
precedent CET
Tin minte ca in urma ca muuulti ani, cand se discuta de problema introducerii gazului in Oradea, explicatia era ca daca renuntam la CET se va produce o bomba sociala, oamenii vor bloca E60, revolutie, bla bla. Ei bine, am ramas fara CET, angajatii au ajuns oricum pe drumuri, ba unii au mai si fost dati in judecata ca sa aduca inapoi salariile compensatorii primite la disponibilizare iar oradenii sunt in continuare fara gaz dar cu un monopol impus pe un sistem de termoficare super centralizat si toatal ineficient. Ma intreb cat dureaza sa desfiintam otl-ul doar pentru a fi externalizat transportul local catre "baietii destepti" agreati de primarie... sa vedeti atunci mumu abonamente gratis pentru pensionari, mumu reduceri pentru elevi si studenti, preturi nesimtite la transportul local pentru ca dupa cum bine stim, primaria va hotara cine si pe ce "criterii" va fi licentiat sa presteze in Oradea
Postat 19 Octombrie 2017, 09:31 de User anonimizat
!!!!
@CHRIS: În prima zi ( din ceea ce am citit exact aici ) rezulta că nimeni nu voia să muncească !
Postat 19 Octombrie 2017, 09:26 de TDS
@TDS
iar te faci ca nu stii. vezi sa nu uiti unde stai. poarta otl era blocata de un autobuz si cine vroia sa munceasca nu putea. intelegi? sau te faci ca esti p...? nu ai lasat impresia asta insa aparentele inseala uneori. vezi totusi sa nu ramai asa.
Postat 19 Octombrie 2017, 09:21 de User anonimizat
CINE ?
@andy: Art. 19 din Legea 550/2004 spune la litera c )c) execută misiuni de restabilire a ordinii publice cand aceasta a fost tulburată prin orice fel de acţiuni sau fapte care contravin legilor in vigoare; A FOST TULBURATĂ ORDINEA PUBLICĂ ? Șoferii și vatmanii stăteau pur și simplu în curte. Nu făceau nici un rău cuiva ! Mai tulburată e liniștea și ordinea publică în timpul MARII LĂBĂRELI numite TOAMNA ORĂDEANĂ ! PSȘ Totuși vreau să aflu cine a dat ordinul !
Postat 19 Octombrie 2017, 09:17 de TDS
@tds
Cand exista un potential risc, jandarmii sunt obligati sa iasa. Probabil Primaria a solicitat acest lucru pt a impiedica blocarea portilor. Se pare ca a avut efect pt ca nu au fost incidente. Daca unii angajati vor sa lucreze nu e normal sa vina altii si prin plocare portilor sa nu le permita acest lucru. Jandarmii au fost chemati preventiv. Referitor la revendicari si eu le consider legitime dar nu in acest mod si nu cu astfel de pretentii. 50% cresteri sunt exagerari. De asemenea nu e normal ca datorita faptului ca prin prisma seriviciilor care le presteaza pot crea haos in oras printr-o greva totala, sa discuti de pe pozitie de forta. Faptul ca profesorii sau medicii nu pot sa faca acest lucru nu te indreptateste pe tine, vatman sau sofer, sa fi privilegiat. Au inceput "negocierile" de pe pozitie de forta au primit un raspuns de pe pozitie de forta. Eu unul consider normala reactia Primariei. E doar parerea mea.
Postat 19 Octombrie 2017, 09:07 de andy
Nu vreti bani... la revedere
Ei fiind bugetari vor bani si munca putina
Postat 19 Octombrie 2017, 09:00 de sandu1200
CINE A DAT ORDINUL ?
Mă întreb : CINE A DAT ORDIN SĂ IASĂ JANDARMII ? Cred că este o întrebare absolut legitimă ! Cred în continuare că pretențiile OTL-iștilor sunt exagerate. Dar de aceea se poartă negocieri. Mai cere unul, mai lasă, mai oferă celălalt.... BOLOJAN și slugile galbene din PNL au acționat de pe pozițiii de forță ! Dacă ar fi avut posibilitatea ar fi tras în greviști !
Postat 19 Octombrie 2017, 08:50 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON