URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Decembrie 2017, 16:29

Termoficare Oradea va plăti în avans 15 milioane lei pentru achiziţia de gaz

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Bani sunt, gaz să fie! Consiliul Local a aprobat, luni, cu unanimitate de voturi, plata de către Termoficare a unui avans de 15 milioane lei, din cele 122 milioane lei datorate către Romgaz Mediaş pentru achiziţia gazului necesar în sezonul rece noiembrie 2017 - martie 2018.

"Asigurarea continuităţii sistemului de alimentare cu energie termică reprezintă un imperativ legal şi totodată o opţiune strategică a societăţii Termoficare Oradea, de existenţa şi funcţionarea sistemului de încălzire depinzând aproximativ 70% din populaţia oraşului", se menţionează în raportul de specialitate anexat proiectului de hotărâre.

Potrivit documentului, avansul către Romgaz Mediaş va fi plătit din alocările făcute de Guvern din rezerva bugetului de stat.

Executivul central a alocat în urmă cu două săptămâni municipalităţii orădene 4 milioane de lei pentru achiziţia de gaz necesar încălzirii locuinţelor populaţiei în această iarnă. Vinerea trecută, suma a fost suplimentată cu încă 11 milioane de lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
Mai pinonel, nea' piuneza, fratili meu
Deosebirea dintre noi doi, este ca tu vorbesti ce stii, iar eu stiu ce vorbesc! Prima postare, era pentru tine, ca sa-ti explic, desi sunt aproape convins ca stiai, de ce o parte a gazului ce urmeaza sa fie folosit trebuie platit in avans. Dar ce mai conteaza realitatea, cand scopul e cu totul altul! Spre stiinta ta, cele trei apartamente sunt situate in Rogerius si Iosia si nu au avut intrerupta caldura nici macar o zi in lunile ianuarie si februarie 2017, luni pe care le-am luiat in calcul, iar doua dintre casele in discutie erau izolate si pe cale de consecinta, pierderile de caldura prin pereti sunt extrem de mici. Mai trebuie tinut seama si de faptul ca apartamente se plateste si cota parte din incalzirea casei scarii, a casei liftului, etc, iar la casa ai posibilitatea sa programezi centrala, ca peste zi cand esti la munca, sa furnizeze agent termic cu temperaturi mai mici. Cat despre efortul de gandire, eu iti propun sa nu-l mai faci, nu de alta da' risti sa-ti deteriorezi si putinii neuroni pe care ii mai ai valizi.
Postat 20 Decembrie 2017, 10:04 de User anonimizat
@scortosule, asta are dreptate!
In ultimele ierni au fost sincope grave in distributia agentului termic produs de avionul ajuns locomotiva cu aburi si firesc, nu arzi, nu platesti! A se observa ca platind doar cu 30 de bani in plus per mp cei cu centrale proprii au avut conditii decente. Cu un minim efort de gandire de care sunt capabili si cei 27,7% care l-au votat pe birtinez putem spune ca daca in apartamente ar fi fost confortul pe care l-au avut cei cu centrale proprii, facturile catre cet ar fi explodat.
Postat 20 Decembrie 2017, 09:12 de pinonel
Ceata lui Pitigoi, dai intr-unul tipa doi
Mai "tapanule", recte scortosul, cine avu' treaba cu tine? Dar daca tot te-ai bagat in seama, iti spun ca aberezi cu gratie cand spui ca e dublu costul incazirii la bloc, (adica de la Termoficare) fata de cea cu centrala proprie pe gaz. Iarna trecuta, am facut un mic studiu comparativ, pe lunile de iarna la trei case cu incalzire proprie pe gaz si la trei apartamete (prieteni si cunostinte). Media, a iesit undeva la 6 lei /mp cost cu incalzirea la casa pe o luna, iar la apartamente undeva pe la 5,7 lei /mp. Deci...
Postat 20 Decembrie 2017, 00:48 de User anonimizat
Daca tot esti destept comunistule
Daca tu totusi esti destept imi explicit dece costurile cu incalzirea de la termoficare sunt aproape duble fata de cei ce au record la gaz? Eu stiu ce spun! Cat despre birtinez nu il cunosc, nu am avut ocazia sa dau mana cu el si personal nu am intrat in conflict cu bolovanul!
Postat 19 Decembrie 2017, 11:46 de scortosul
Piuneza, tata
as spune ca aberezi cu gratie, daca n-as sti ca in fapt esti un mic ticalos, care se foloseste de orice prilej ca sa-si regleze conturile cu primarul. Hai sa-ti explic cum se intampla lucrurile in realitate, desi sunt aproape convins ca stii si tu, dar ... Achizitionand gazul direct, fara intermediari, recte funizori respectiv distribuitori, Termoficare SA are acelasi statul ca si orice firma de distributie, adica contracteaza gazul in avans, pe baza estimarilor de consum, iar cel de la care cumpara gazul direct, ii factureaza o parte din gazul contractat in avans. Asta e tot misterul si nu c e aberezi tu pe forum. Prin aceasta miscare, primarele a "evitat" plata tarifului de distributie si a celui de furnizare, gazul cumparat fiind, evident, mult mai ieftin. Dezavantajul este cel aratat mai sus, adica plata in avans. Cat despre ceilalti "atotstiutori" de pe forum, nu am decat o singura remarca: penibil!
Postat 19 Decembrie 2017, 09:26 de User anonimizat
Termoficare sa& comp
teroficare sa&comp birtinezul srl sunt doua belele pe buzunarul oradeanului. Faraonul birtinez construieste muuuult si proooost pe spinarea taxatilor! cat despre consilieri........ papusi de votat! Au stopat introducerea retelelor de gaz in oras si au adus o racheta ..... poate isi iau zborul cu ea! Acum au realizat ca nu ajunge o (1) racheta si au nevoie inca de un cazan(racheta?), cazan care nu o sa mai fie pe fonduri ci pe taxe!
Postat 18 Decembrie 2017, 21:13 de scortosul
Termoficare SA nu plateste nimic "in avans" !?! Asta e manipulare ...
Societatea are o datorie ce se ducea catre ideea de a deveni istorica ... iar acum plateste o mica parte din aceasta catre furnizorul creditor !?! Iar pentru a-si achita obligatia de debitor, Termoficare SA a inceput sa primeasca bani de la bugetul local, mascat sub titlul de "achizitii de capital" !?! Este o evaziune de proportii pentru a salva, de un faliment rasunator, intregul sistem centralizat de termie din Oradea !?! In fapt este vorba de subventionarea mascata a gigacaloriei, pentru ca managementul defectuos a pus "pe butuci" reteaua, cu solutiile tembele pe care le-a aplicat de mai multi ani incoace ... cuplul de genii ratate Bolojan+Necula !??
Postat 18 Decembrie 2017, 20:37 de WinDos
Te doare-n curte, nea ilie! Si pe gasca ta la fel!
Ti-ai pierdut onoarea si credibilitatea, fac afaceri cu tine, dar iti impun regulile lor. Ai fost tepar si nu-ti mai da nimeni nimic numai cu plata inainte. Fac cu tine precum fac cur*ele cu fraierii.
Postat 18 Decembrie 2017, 18:38 de pinonel
@BESTIA sorosista
Mai sorosist ca tine, un psd-ist platit de soros pe linia psd-alde-udmr nu este in Oradea_Mare altul. Incerca sa nu denigrezi cu propria mizerie sorosista! Incearca sa comentezi la subiect(unde pe fond ai mare dreptate)sai nu bate campii dezinformarii si dezbinarii singurei opozitii la hotie, opozitie care azi e doar in strada! PSD-ALDE-UDMR-PNL-...... toate sunt o mizerie sunt, ca is sorosiste sau nu putin ma intereseaza!
Postat 18 Decembrie 2017, 17:31 de scortosul
DE FAPT NOI ORADENII VOM PLATIM TRIPLU
daca nu mai mult aceste gaze, pentru incompetenta si ticalosia Bolojalnicului,care ne livreaza apa calda la o temperatura de zici ca e incalzita cu briceta la galeata.Hai oradeni,spuneti cit e de calda , 'apa calda' a Bolojalnicului ? ASTEA SINT PROBLEMELE ORASULUI, nu mitinguiala sorosistilor useristi....
Postat 18 Decembrie 2017, 17:19 de BESTIA666
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON