URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Decembrie 2017, 15:43

Revelion în Piaţa Unirii: Focurile de artificii vor fi lansate din trei locuri, inclusiv din Turnul Primăriei

Revelion în Piaţa Unirii: Focurile de artificii vor fi lansate din trei locuri, inclusiv din Turnul Primăriei (foto: arhivă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădenii sunt invitaţi să întâmpine noul an privind un spectaculos foc de artificii în Piaţa Unirii, unde şi în ultima seară din anul 2017 va fi deschis Târgul de Crăciun. 

"Municipalitatea prin Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune (APTOR) pregăteşte Revelionul 2017/2018 în atmosfera de sărbătoare a Târgului din Piaţa Unirii, unde participanţii se vor putea bucura atât de decoruri frumoase, cât şi de focurile de artificii, dar şi de produsele culinare specifice sărbătorilor", se arată într-o informare transmisă miercuri de Primăria Oradea. 

La ora 22, pe scena amenajată în Piaţa Unirii va urca DJ MC Dany, iar de la ora 22:30 şi saxofonistul Max Merseny din Germania, care va cânta până la miezul nopţii.

2018 va fi primit cu un spectaculos foc de artificii care va dura 10 minute. Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, spre deosebire de anul trecut, artificiile vor fi lansate anul acesta din trei locaţii. (Turnul Primăriei, Malul Crişului - vizavi de Primărie, unde a fost grădina de vară, respectiv pe locul unde va fi parcarea subterană de pe Independenţei)

"În data de 31 decembrie, ultima zi a anului 2017, Târgul de Crăciun, respectiv patinoarul, caruselul şi zona de food vor fi deschise publicului până la miezul nopţii. Ne apropiem cu paşi repezi de finalul unui an plin de evenimente frumoase. Astfel că, le mulţumim în primul rând orădenilor, pentru că au dat curs invitaţiei la toate evenimentele într-un număr atât de mare, dar şi instituţiilor, partenerilor şi colaboratorilor care au contribuit la reuşita acestora. Vă asigurăm că ne vom strădui ca şi în anul 2018, evenimentele pe care le vom aduce în faţa publicului să fie cel puţin la fel de interesante ca cele din acest an. Vă urăm tuturor un An Nou fericit!", a transmis Mihai Jurca, directorul APTOR.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
CINE M-A FĂCUT OM MARE? TEODORA!
@suporter_oradean: Marele cântăreț fără o compoziție proprie! Eutanasiu, sigur nu!
Postat 28 Decembrie 2017, 13:31 de TDS
Tds și norma de 5000 de mesaje
Ducu Bertzi chiar a fost și e mare cântăreț de folk. A fost și e apreciat. Cât despre tine tds tragi tare să-ți faci norma de 5000 de mesaje pe an. Vise plăcute in continuare, o să primești o casă în cartierul Europa de la Mang. A zis bine parcă eutanasii aici : ești un frustrat egoist, mai adaug eu cu semne clare de demență și paranoic. Te așteptăm în piața Unirii la focul de artificii. A, te miști mai greu, înțeleg. Cum te recunoaște lumea : unul care arata de 75 ani chiar daca are 60 cu privirea pierdută și tulbure. Urmează 2018 cu alte 5000 de mesaje despre mai nimic....
Postat 28 Decembrie 2017, 11:07 de suporter_oradean
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON