URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.

Termoficare Oradea: Încă 21 de puncte termice rămân fără apă caldă!

Termoficare Oradea: Încă 21 de puncte termice rămân fără apă caldă! foto: Research digest
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Termoficare Oradea a anunțat luni seară că, începând cu ora 22, se  întrerupe furnizarea apei calde în municipiul Oradea şi pentru 21 de puncte termice, din cartierul Rogerius.

Pentru continuarea lucrărilor de înlocuire şi modernizare a reţelei de transport a energiei termice, în cadrul proiectului "Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul municipiului Oradea pentru perioada 2009-2028 în scopul conformării la legislaţia de mediu şi a creşterii eficienţei energetice - etapa a II-a, 20,2 km reţea termică de transport", începând de  luni, 14 mai 2018, ora 22.00, se întrerupe furnizarea apei calde în municipiul Oradea şi pentru punctele termice: 105, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 120, 121, 124, 128, 130, 131, 221, 207, 208, 209,  215 (cartierul Rogerius).

Sunt afectaţi consumatorii situaţi pe străzile: Uzinelor, Podului, Italiană, Aleea Rogerius, Parcul Magnolia, C. Coposu, Lacul Roşu, Cantacuzino, Olimpiadei, Şirul Canonicilor, Săvineştilor, Republicii, Mestecănişului, Gara CFR, Ştefan cel Mare, Milcovului), E. Teodoroiu, Depoului, Izvorului şi străzile adiacente până la Spitalul TBC.

Reluarea furnizării apei calde se va realiza treptat pe măsura finalizării lucrărilor, pâna în data de 18 mai 2018, ora 23.00.

Pentru informaţii suplimentare, clienţii noştri pot suna la dispeceratul de urgenţă TelVerde 0 800 070 800 (număr apelabil gratuit din toate reţelele fixe şi mobile).

Ne cerem scuze consumatorilor noştri pentru disconfortul creat, au transmis reprezentanții Termoficare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
@ suporter
Nu inteleg de ce ar trebui sa depindem de un sistem centralizat si ineficient? Majoritatea oraselor cu care ne place sa ne comparam nu au sau nu au avut sistem centralizat de incalzire, ci retele de gaz. Iarna care a trecut a fost cu noroc pentru cei de la termoficare pentru ca nu a fost frig.
Postat 15 Mai 2018, 21:37 de User anonimizat
moernizare
Oprirea apei calde e facuta cu un scop,cel legat de modernizare.Iarna ce a trecut chiar nu a fost problema cu apa calda. Dar pentru nemultumiti ii invit sa viziteze orasele Mangalia sau Constanta,o sa vedeti acolo ce sistem centralizat de incalzire aveti. O sa vada Tds apa calda in Mangalia la robinet cand o sa renoveze amicul Mang cladirea filarmonici,adica la pastele cailor ....
Postat 15 Mai 2018, 13:55 de suporter_oradean
Nu-i bai
Nu-i nici o problema că nu e apa calda... atâta timp cât nu o folosești că sa te speli... Pentru cei care se mai și spala, e o problema! Știu că aș putea să îmi încălzesc apa pe aragaz sau pe resou... Aș putea să am chiar și gaz in casa... dar e interzis în Oradea.. da' nu-i bai..
Postat 15 Mai 2018, 10:45 de User anonimizat
Dani-e-let
Nu vad care e problema.
Postat 15 Mai 2018, 00:34 de Sandu1201
PNL iubit
Partid iubit, tu semeni cu un SOARE/ Căldură iarna nu prea e/ Iar vara ne spălăm cu apă care/ E rece ... brrr... ce bine e!
Postat 14 Mai 2018, 22:35 de dani-e-let
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON