URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Octombrie 2017, 11:07

Vă invităm la un homegame... pe internet! Cum se mai distrează lumea

Vă invităm la un homegame... pe internet! Cum se mai distrează lumea foto: vimeo.com
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Internetul este probabil cea mai utilă invenţie din istorie, la concurenţă cu momentul în care omul a stăpânit focul şi a câştigat cursa planetară între specii. Dar nu despre chestiunile tehnice vrem să discutăm aici, ci despre modul ingenios în care accesul la internet ne poate ajuta să facem un chef de pomină cu prietenii, de la distanţă, fără să simţim o clipă ca suntem singuri în casă.

Evident comunicarea pe reţelele sociale ne este familiară (şi ne mănâncă multora o mulţime de timp), însă ceva lipseşte acolo: interactivitatea 100%. Nimic nu se compară cu o seară între prieteni, cu bancuri, discuţii şi amintiri şi cu un joc în faţă drept pretext. Cultura serilor petrecute între prieteni sau colegi ori vecini nu este încă foarte dezvoltată la noi, însă în SUA adunările săptămânale în jurul unei mese de poker sunt nelipsite. Sunt faimoasele "homegame-uri" de la care a plecat toată industria pokerului live şi online. Noi românii preferăm însă mult prea des să rămânem acasă şi să ne includem televizorul între personajele importante din anturaj.

O vizită între mai mulţi prieteni nu e ceva chiar foarte simplu. Se stabilesc detalii - cine ce aduce, cine ce cumpără. Ce-ar fi însă să avem parte de aşa ceva fără ca măcar să ne mişcăm de pe canapea, fără bataia de cap a unei vizite (ca oaspeţi sau gazde)? Noi am experimentat şi vă propunem un aranjament care face de mult furori în lumea jucătorilor de poker, dar necunoscut publicului larg.

Mai întâi: de ce poker? Pentru că în jurul acestui joc se organizează cele mai reuşite reuniuni între prieteni. În SUA, pokerul este de departe jocul preferat pentru asemenea ocazii, şi nu fără motiv. Este o competiţie antrenantă, regulie sunt simple, oricine poate câştiga, iar fazele spectaculoase vin una dupa alta. Evident, trebuie să fie şi o miză, însă aceasta poate fi şi un pachet de scobitori sau măruntişul din cutia de bani primiţi rest.

Cum putem însă juca poker de la distanţă între prieteni? Pe site-urile de poker online sunt mii şi zeci de mii de jucători şi este imposibil ca un grup de amici să se întâlnească şi să joace exclusiv între ei. Sau a fost imposibil, până când PokerStars, cel mai mare site de poker din lume, a avut o idee genială: să pună la dispoziţia jucătorilor o secţiune numită chiar aşa: "Homegames". Aici oricine îşi poate deschide un club privat de poker online în care să-şi invite numai prietenii. Participanţii decid ce format de joc preferă şi nimeni nu poate intra să-i deranjeze. Îşi pot lua oricât timp de gândire poftesc şi pot juca la orice mize, plecând de la un singur cent sau chiar gratuit. Însă distracţia e mereu maximă.

Odată descărcat softul, iată de unde se poate accesa secţiunea de Homegames (Sursa: Google+):

Şi iată pagina în care odată ajunşi veţi putea crea un club privat de poker (sau mai multe) doar pentru prieteni şi invitaţi (Sursa: Google+):

Jucătorii de poker care deja şi-au ales acest mod de distracţie şi socializare mai folosesc un ingredient obligatoriu: conferinţa pe Skype. Participanţii la joc (dar şi privitorii) se reunesc într-un grup de Skype, cineva sună toata lumea şi deodată trei, cinci, zece sau oricâţi prieteni se află împreună, ca în aceeaşi încăpere, însă fiecare de acasă. Singurul "neajuns" e că fiecare e responsabil de hidratarea personală.

Odată conferinţa pornită şi jocul de poker privat deschis, începe o distracţie pe care v-o recomandăm cu entuziasm. Vor fi bluffuri care vor stârni urale, vor fi poturi câştigate la limită care vor ridica lumea de pe scaune, fotolii şi canapele, iar timpul va trece pe nesimţite, aşa cum se întamplă doar la cele mai reuşite întâlniri.

Cam asta a fost, simplu şi rapid. Dacă veţi încerca, veţi reveni aici să ne mulţumiţi.

(Advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON