URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Noiembrie 2016, 11:35

Skin Novels: Într-un atelier orădean se creează săpunuri 100% naturale din apă termală şi uleiuri esenţiale preţioase (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poveştile se scriu direct pe piele, şi-au spus orădenii din spatele conceptului Skin Novels, un mic atelier în care se realizează manual săpunuri naturale din cele mai benefice ingrediente pentru pielea feţei şi a corpului.

Gama de săpunuri Skin Novels nu este una oarecare, ci conţine ingrediente precum apă termală din Băile 1 Mai, lapte de capră, turmeric, argint coloidal şi spirulină, între altele menite să cureţe, să regenereze şi să ilumineze pielea. Practic, să o facă să strălucească de sănătate.

Cele 10 săpunuri concepute până acum de Skin Novels sunt cu totul inedite, fiind realizate din apă termală şi uleiuri esenţiale alese. De secole întregi, uleiurile esenţiale sau aromatice sunt folosite de civilizaţii de pe întreg globul. De la ritualurile religioase şi până la leacurile pentru diferite afecţiuni, aceste extracte preţioase de plante, flori sau răşini au un loc aparte în cultura tuturor popoarelor. Skin Novels reinterpretează formula veche de săpun natural într-o combinaţie de parfumuri unisex, mirosuri clasice dar şi neobişnuite, ingrediente atent selectate într-un design contemporan atractiv şi elegant.

Filosofia care stă la baza Skin Novels este aceea că iubirea faţă de propria persoană este necesară pentru a înţelege şi iubi tot ce este în jur. Grija faţă de piele, grija faţă de animale şi de mediul înconjurător sunt pilonii pe care sunt concepute săpunurile handmade marca Skin Novels.

Acestea nu au fost testate pe animale, în schimb au fost testate dermatologic şi sunt recomandate celor cu pielea extrem de sensibilă, inclusiv bebeluşilor sau celor cu alergii. Toate sunt concepute să hidrateze, însă unele au funcţia de exfoliere, iluminare, regenerare sau - pur si simplu - să confere nutriţia zilnică necesară pielii. Ingredientele sunt selectate astfel încât să corespundă diferitelor nevoi ale pielii: aloe vera, spirulină, argilă alba, cafea, ganoderma, sare de mare, lapte de capră, tărâţe, propolis, argint coloidal sau turmeric.

De asemenea, cei de la Skin Novels s-au gândit şi la bărbaţi în conceptul lor. Pe lângă faptul că săpunurile sunt unisex, ei au gândit şi un săpun dedicat special bărbaţilor care să-i ajute la bărbierit. Merită spus că un alt ulei folosit de Skin Novels, uleiul de palmier, este achiziţionat dintr-o sursă responsabilă care are certificat RSPO, iar cartonul folosit pentru ambalaje, garanţia FSO. 

Apa termală din Baile 1 Mai este elementul surpriză din compoziţia săpunurilor, care le diferenţiază pe acestea faţă de orice alt produs similar. Cunoscută din antichitate de către romani pentru proprietăţile ei terapeutice, apa termală din "baia cea bună", asa cum este cunoscută de localnici, este şi casa unor monumente ale naturii protejate: Lotusul Termal, Rosioara lui Racovită şi melcul tropical. Protejarea naturii este tema centrală a întregului concept Skin Novels, drept pentru care iniţiatorii lui au şi inceput discuţiile cu diverse ONG-uri pentru colaborari în acest sens. 

Deşi sunt la început de drum, orădenii care au deschis atelierul de săpunuri naturale Skin Novels au planuri mari. Vor să organizeze periodic testări de produse pentru a avea un feedback direct de la clienţii interesaţi. În plus, ei vor să se extindă şi în afara graniţelor.

La finalul săptămânii trecute, cele 10 variante de săpunuri naturale Skin Novels au fost descoperite de orădeni la prima ediţie a evenimentului Beauty Focus de la Trade Center, unde reprezentanţii start-up-ului au strâns impresii şi sugestii de la vizitatori pentru a îmbunătăţi produsele dacă este cazul. 

În curând, Skin Novels va avea propriul site, iar până atunci, creatorii conceptului ţin legătura cu cei interesaţi de noua gamă de săpunuri naturale prin pagina de Facebook, unde se va anunţa şi momentul lansării magazinului online.

Produsele Skin Novels se adresează atât celor care caută alternativa naturală la săpunurile chimicecelor care îşi doresc o experienţă olfactivă de cea mai înaltă calitate, dar mai ales celor care înţeleg impactul pe care un simplu produs îl poate avea nu doar asupra consumatorului, ci mai ales asupra mediului înconjurător. Cu alte cuvinte, o gândire în afara cutiei de săpun…

Advertorial

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON