URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Martie 2018, 10:50

Săptămâna SUV-urilor Opel: 1 - 8 martie. Oferte Opel West de la doar 10.960 euro!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Săptămâna SUV-urilor are loc în perioada 1- 8 martie la Opel West Oradea şi oferă tuturor celor care vor un "Sport-Utility Vehicle" posibilitatea de a descoperi noua gamă de SUV-uri Opel.

Opel Crossland X în versiunea de echipare Enjoy, cu motorizarea 1.2 benzină de 81 CP  este în oferta Opel de la doar 10.960 euro cu TVA şi prima de casare incluse.

Opel Mokka X Selection cu motorizarea 1.6 benzină 115 CP poate fi acum achiziţionat de la 14.160 eur cu TVA, prin leasing sau credit auto.

Preţurile pentru Opel Grandland X Selection 1.2 benzină 130 CP pornesc de la 16.200 eur cu TVA şi prima de casare incluse.

La Euro NCAP Crossland X a luat punctajul maxim de cinci stele la cele patru categorii evaluate: protecţia adulţilor, protecţia copiilor, protecţia pietonilor şi sistemele de asistenţă pentru siguranţă. Pe lângă echipamentele de siguranţă din dotarea standard, cum ar fi sistemul de avertizare privind părăsirea benzii de circulaţie, Opel Crossland X oferă şi unele inovaţii opţionale pentru sporirea siguranţei în timpul deplasării: sistemul de avertizare privind o coliziune frontală cu detectarea pietonilor şi frânare automată de urgenţă, sistemul de detectare a somnolenţei şoferului, farurile LED, camera video pentru marşarier cu vedere panoramică la 180 de grade şi asistentul pentru monitorizarea unghiului mort lateral sunt doar câteva dintre acestea.

Mokka X – tracţiune integrală şi sisteme de siguranţă de top. SUV-ul subcompact a atras mulţi clienţi noi către marca Opel care sunt încântaţi de combinaţia dintre caroseria unui SUV, designul elegant, nota sportivă şi abilităţile off-road. Pe lângă sistemul de tracţiune integrală, inginerii Opel au urmat încă o dată strategia mărcii de a face tehnologiile inovatoare accesibile pentru un grup larg de cumpărători şi au introdus iluminarea frontală adaptivă (AFL) cu LED-uri. Sistemul AFL LED adaptează automat modelul de iluminare al farurilor la situaţia de conducere, astfel încât să fie asigurată cea mai bună iluminare fără a-i orbi pe ceilalţi şoferi.

Grandland X – siguranţă, confort şi echipări de top. Grandland X cu o lungime de 4,48 metri propune o multitudine de tehnologii inovatoare care vizează siguranţa, confortul şi spiritul practic. Portofoliul său de sisteme de asistenţă şi tehnologii ultramoderne este de primă clasă: farurile LED adaptive, sistemul de avertizare privind o coliziune frontală cu frânare automată de urgenţă şi detectarea pietonilor, sistemul de detectare a somnolenţei şoferului şi sistemul avansat de asistenţă la parcare sunt numai câteva dintre acestea. Ca şi celelalte modele din ofertă, scaunele faţă ergonomice certificate de AGR sunt disponibile opţional. Accesul facil la portbagaj este asigurat de hayonul cu acţionare electrică ce poate fi deschis şi închis prin simularea unei mişcări de lovire cu piciorul sub bara de protecţie spate.

Stoc SUV-uri Opel West Oradea: http://www.opelwest.ro/autovehicule/stoc-suv/

Opel West - Oradea, Calea Clujului 300.

Telefon: 0359420420 www.opelwest.ro

(Advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON