URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Aprilie 2016, 19:00

PNL: Strategia pentru Oradea

PNL: Strategia pentru Oradea LIBERALII. Lista PNL pentru Consiliul Local este deschisă de Ilie Bolojan, candidatul pentru funcţia de primar, urmat de Mircea Mălan (avocat), Adrian Duşe (chirurg), Florin Birta (directorul CSM), Dacian Palladi (consultant în afaceri), Camelia Dulcă (administrator Fulger Taxi), Mihai Maci (lector universitar), Daniel Negrean (director adjunct Colegiul Economic „Partenie Cosma”), Grigore Morar (pensionar militar), Camelia Buhaş (medic legist), Marcel Dragoş (şef serviciu Cadastru), Adrian Revnic (director de vânzări), Liviu Marinău (avocat), Teofil Filimon (şef serviciu RCS&RDS), Ioan Lezeu (administrator Congips), Adrian Felea (lector universitar), Corina Fonoage (medic epidemiolog), Ionel Zdrîncă (administrator Donatiro), Romeo Ionescu (administrator Ramada) şi Dan Octavian (consilier juridic)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Convins că Oradea poate progresa rapid doar pe baza unei strategii clare, sprijinite de o majoritate stabilă în Consiliul Local, liberalul Ilie Bolojan le propune orădenilor un program cu obiective concrete.

„Sunt cinci direcţii de dezvoltare pe care grupul nostrul le va susţine astfel încât în 2020 Oradea să devină unul dintre cele mai prospere oraşe ale României, un oraş în care să merite să trăieşti”, spune Bolojan. Acestea sunt:

1. Oraşul conectat

Conectarea rutieră la autostrăzile europene

Pentru a înlesni transportul, Oradea trebuie conectată la reţeaua de autostrăzi europene. O legătură pe 4 benzi, pentru care Primăria a făcut deja documentaţia, se va realiza odată cu autostrada Transilvania. Lungă de 19,5 km, breteaua în valoare de 85 milioane euro va lega Calea Sîntandreiului de nodul rutier al autostrăzii situat dincolo de Biharia. Finanţată din fonduri europene, investiţia, cu o durată de realizare de doi ani, va cuprinde 7 pasaje rutiere şi un nou pod peste Criş.

Realizarea terminalului intermodal

Situat pe soşeaua Borşului, terminalul va transforma oraşul într-un centru logistic pentru transbordarea containerelor rutier - feroviar. Investiţie europeană în valoare de 33 milioane euro, terminalul va cuprinde trei linii de cale ferată cu o lungime totală de 1,8 km, două drumuri colectoare (3,8 km), un pasaj rutier, platforme (3,8 hectare), depozite şi clădiri.

Electrificarea liniei de cale ferată Cluj Napoca – Episcopia Bihor

Conexată cu realizarea terminalului, electrificarea liniei va susţine dezvoltarea transportului de mărfuri pe calea ferată. Mărirea vitezei va facilita circulaţia pe relaţia Cluj - Bucureşti şi va ajuta navetiştii printr-o cadenţă mai bună a trenurilor. Proiectul în valoare de 450 milioane euro va fi finanţat de Ministerul Transporturilor.

Operarea mai bună a Aeroportului

Conectarea aeriană mai bună a oraşului este o condiţie necesară pentru a menţine un ritm ridicat de dezvoltare şi a relansa sectorul de servicii şi de turism. Primăria va acorda subvenţii pentru reducerea taxelor aeroportuare şi susţinerea unor zboruri strategice. Până în anul 2020 am putea creşte de peste 3 ori numărul de pasageri, ajungând la 180.000 pe an.

Drumuri şi legături mai bune între Oradea şi comunele din jur

Vom susţine accesul locuitorilor comunelor din jur la facilităţile oferite de Oradea. Firmele din oraş vor avea o piaţă mai mare a forţei de muncă. Principalele proiecte sunt:

- Drum ocolitor al cartierului Episcopia între strada Bihorului şi giraţia de la Real (2,8 km), cu pasaj rutier în valoare totală de 7,3 milioane euro.

- Asfaltarea drumului dintre Podgoria şi Fughiu (3 km) printr-o investiţie europeană de 2,5 milioane euro.

- Drumul nou Oradea - Băile Felix (4 km), pornind din strada Ogorului paralel cu Peţa cu pasaj peste intersecţia cu drumul de acces spre Băile 1 Mai şi calea ferată. Investiţia se va finanţa din fonduri europene.

- Drum nou Oradea - Paleu, pornind din zona străzii Izvorului peste dealuri, cu ieşire la drumul judeţean de Paleu.

- Transportul local va fi conectat cu cel metropolitan. OTL va achiziţiona, cu ajutorul unei investiţii europene de 3 milioane euro, autobuze de diverse capacităţi în scopul extinderii liniilor şi al măririi frecvenţei de circulaţie.

O circulaţie mai bună în oraş

- Asfaltarea a 27 de străzi principale de pe deal (38 km), printr-o investiţie de 19 milioane euro.

- Extinderea liniei de tramvai. Realizarea unei linii duble (6 km) în zona de sud a oraşului, pe relaţia Calea Aradului, mal stâng Peţa, Auchan, Universitate, depoul OTL şi ieşire la staţia Dimitrie Cantemir. Investiţia de 8,5 milioane euro, din fonduri europene, va permite o legătură directă între Rogerius şi Universitate.

- Parc de biciclete complementar transportului public. Staţiile de biciclete vor fi amplasate în principalele staţii de tramvai, de unde se va putea lua o bicicletă pentru deplasarea în zona din vecinătate.

- Pasaje subterane în zona centrului civic, între podul Dacia şi Piaţa Cetăţii, pentru fluidizarea circulaţiei pe axa Nufărul - Ştefan cel Mare. Investiţie de peste 20 milioane euro. Pasajul dintre Parcul 1 Decembrie şi catedrală va permite o continuitate pietonală spre Cetate şi amenajarea Pieţei Gojdu.

- Construcţia a trei noi parcări supraterane în zona centrală: pe strada Braşovului (lângă magazinul Crişul), strada Gheorghe Bariţiu (baza Voinţa) şi în curtea din spatele Primăriei.

2. Oraşul competitiv

Vom susţine în continuare atragerea de investiţii, de noi întreprinderi şi creşterea firmelor existente. Vom încuraja diversitatea economică.

Vom dezvolta două noi parcuri industriale. Unul pe terenul de 50 de hectare al fostului CET II de pe strada Ogorului, celălalt pe un teren de 40 de hectare preluat de la Ministerul Justiţiei, la intrarea în Sîntandrei, după trecerea de cale ferată.

Impozitele locale vor rămâne la un nivel redus şi vor fi predictibile.  Agenţia de Dezvoltare Locală va susţine în continuare companiile ce investesc în oraş şi judeţ, inclusiv prin construirea de hale în vederea închirierii.

Vom adopta măsuri care să crească numărul locuitorilor oraşului. Vom susţine construirea de locuinţe noi la preţuri accesibile şi de locuinţe ieftine. Unul din primele proiecte va fi noul cartier de blocuri din zona Ceyrat.

Ne vom implica în racordarea sistemului de învăţământ la economia locală. Un proiect important va fi susţinerea dezvoltării şcolii de meserii.

Vom consolida reputaţia oraşului privind guvernarea sa eficientă. Avem alocate peste 50 milioane euro din fonduri europene pentru reabilitarea magistralelor şi punctelor termice.

Spitalele vor beneficia de investiţii importante şi în anii următori.

3. Oraşul cu spaţii publice de calitate

Controlul extinderii urbane

Vom controla extinderea intravilanului. După anul 2004, ca urmare a presiunilor imobiliare, oraşul s-a extins haotic cu circa 600 de hectare, ajungând la 8.000 de hectare.

Suprafeţe mari de terenuri neutilizate reconvertite

În intravilanul oraşului avem peste 250 de hectare de terenuri nefolosite, la fostele platforme industriale şi unităţile militare. E nevoie să planificăm utilizarea acestor terenuri şi a investiţiilor publice aferente.

Un centru de oraş distinctiv european

Pieţele centrale şi strada pietonală vor avea toate clădirile reabilitate. Străzi pietonale noi vor deveni străzile Vasile Alecsandri şi Aurel Lazăr. Clădirea liceului Mihai Eminescu şi fosta policlinică degradată vor fi reabilitate. Vom continua lucrările de reabilitare şi punere în valoare a Cetăţii. Proprietarii clădirilor din centrul istoric vor fi în continuare încurajaţi să-şi reabiliteze faţadele. Cablurile vor fi date jos de pe faţade. Bulevardele oraşului vor fi reabilitate (Nufărului, Cantemir, Ştefan cel Mare, Calea Aradului).

Finalizarea asfaltării străzilor din oraşul vechi

Mai sunt încă 53 de străzi ne asfaltate (16,5 km). Modernizarea acestora va costa 7,5 milioane euro.

Cartiere de blocuri reabilitate şi îngrijite

Vom da în continuare atenţie îmbunătăţirii condiţiilor de locuit de la blocuri. Peste 2.000 de locuri de parcare vor fi asfaltate în fiecare an. Cel puţin 100 de blocuri urmează să fie reabilitate, pentru a reduce cheltuielile de încălzire ale orădenilor. Toate pubelele de gunoi vor fi amplasate în incinte închise.

Parcuri în fiecare cartier. Oradea verde

Niciun cartier nu va rămâne fără parcuri. Vom creşte cu cel puţin 2 hectare pe an suprafaţa spaţiilor verzi. Primăria va prelua terenuri pentru parcuri. Ele vor fi conectate prin piste de biciclete şi aliniamente de arbori.

4. Oraşul inteligent

Oraşul universitar

Vom susţine dezvoltarea şi creşterea calităţii învăţământului superior. O universitate puternică influenţează major dezvoltarea unui oraş. Vom lua măsuri care să reducă numărul celor care pleacă şi să încurajăm venirea în oraş a oamenilor talentaţi. Întreg amplasamentul dintre Peţa şi Rulikowski va fi un campus universitar. În 8 ani, toate facilităţile universitare (clădiri de curs, cămine studenţeşti, laboratoare etc.) vor fi concentrate în acest perimetru. Primăria şi Consiliul Judeţean vor întocmi, în parteneriat cu Universitatea, un plan de dezvoltare. Vom aloca bugete de investiţii de cel puţin 1,5 milioane euro anual pe baza unei înţelegeri şi cu Ministerul Educaţiei. Pe măsură ce se vor finaliza investiţiile, facultăţile se vor reloca în campus.

Programul Lumină, trafic şi mobilitate

Pe arterele principale şi în centrul istoric vom amplasa o infrastructură conectată ce va furniza informaţii locale prin internet. Stâlpii „inteligenţi” vor avea încorporaţi senzori de mişcare, camere de luat vederi şi puncte de conectare la internet. Vom putea astfel regla intensitatea luminoasă printr-un sistem de telegestiune şi vom putea economisi peste 30% din cheltuielile cu energia. Senzorii de mişcare, dublaţi de un centru de management al traficului, vor genera o circulaţie mai bună. Camerele de vederi vor spori siguranţa în oraş.

Infrastructura digitală şi servicii online

Toţi furnizorii de servicii publice vor fi conectaţi între ei. Nu vom mai solicita documente cetăţenilor dacă acestea sunt deţinute de unul dintre aceştia. Toate informaţiile legate de oraş ce pot furniza oportunităţi sau reduce costul vieţii vor fi comunicate digital cetăţenilor.

Spitalele vor fi conectate la o platformă IT şi la un centru de date unic. Analizele medicale vor fi realizate într-un laborator unic complet automatizat.

Vom susţine infrastructura digitală a asociaţiilor de proprietari şi cea individuală în vederea reducerii costurilor administrării blocurilor. Citirile contoarelor de termoficare, apă şi canal se vor face de la distanţă, iar datele vor fi transmise asociaţiilor. Locatarii vor fi informaţi digital cu privire la cheltuielile pe care le au. Administrarea asociaţiilor va fi transparentă.

Toate cheltuielile publice vor fi publicate online de către toţi ordonatorii de credite din subordinea Consiliului Local.

Exploatarea durabilă a apei geotermale

Oraşul va urmări să fie eficient energetic prin asigurarea unui sistem de încălzire combinat între încălzirea de la CET şi cea bazată pe energia geotermală.  O companie a oraşului se va licenţia în vederea exploatării apei geotermale. Vom fora puţuri noi de reinjecţie pentru conservarea zăcământului. Vom creşte ponderea utilizării energiei geotermale din totalul consumului de energie termică, pentru a reduce preţul energiei.

5. Oraşul turistic

Vom pune în valoare avantajele competitive: patrimoniul arhitectural, resursa de apă geotermală, staţiunile Băile Felix şi 1 Mai, tradiţiile şi produsele locale. Pentru a creşte în continuare nivelul de trai, economia locală trebuie să se dezvolte pe partea de turism şi servicii. Principalele proiecte sunt:

Reamenajarea zonei Crişului Repede

Reamenajarea zonei Crişului Repede ca zonă de agrement. Vom finaliza împreună cu Apele Române reabilitarea malului stâng al Crişului în zona Primăriei. Pe maluri, se vor concesiona terenuri pentru restaurante şi terase.

Muzeele oraşului

Vom susţine, pe baza unei analize realizate cu Consiliul Judeţean, mutarea Muzeului Ţării Crişurilor în Cetate. În curtea palatului princiar vor fi organizate evenimente regulate. Casa Darvas va fi Muzeul Art Nouveau. Sinagoga de pe strada Primăriei va deveni muzeu. Muzeul francmasoneriei va fi amenajat în clădirea fostei Direcţii Vamale.

Sala de sport polivalentă

Vom susţine construcţia sălii de sport de 5.000 de locuri, în care urmează să se organizeze competiţii sportive, târguri şi concerte. Sala va avea două terenuri ce vor fi separate prin elemente culisante. Investiţia de 18 milioane euro va fi derulată prin Compania Naţională de Investiţii. Sala de spectacole a fostului cinematograf Transilvania va fi reabilitată. Aquapark-ul va fi o atracţie a Oradiei. Zona de sport de performanţă va fi conexată Bazinului olimpic.

Evenimente

Vom susţine organizarea acestora în aşa fel încât Oradea să devină un oraş cunoscut pentru evenimentele sportive şi culturale şi pentru conferinţele care au loc aici. Vom organiza evenimente la fiecare sfârşit de săptămână. Vom susţine dezvoltarea unor servicii medicale de calitate pentru încurajarea turismului medical.

Fuziunea cu Sînmartinul

Fuziunea va crea condiţiile ca Oradea să devină capitala turismului balnear din România şi cel mai vizitat oraş din vestul ţării în următorii ani.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
?!
Nea ilie, ai avut doua mandate si consilieri care ti-au mancat din palma, dna-ul nu te-a atins nici macar cu o floare, asa ca ce te-a oprit sa duci orasul pe noi culmi de propasire?! Iti spun eu: prostia si incompetenta! Probabil ca vei fi ales, concitadinii care te sustin sunt multi dar prosti sau prosti dar multi si au uitat complet cum ti-ai batut si continui sa-ti bati joc de ei! Un exemplu: ani de zile le-ai furat masinile si apoi i-ai pus sa plateasca pt. a li le inapoia, dar dupa ce ICCJ a interzis acest furt n-ai catadixit sa iesi in media si sa-ti ceri scuze! Despre a le inapoia banii pe care i-ai furat, nici gand! Sau povestea fluviu cu ceturile. La licitatia pt. cet II te-ai retras, poruncile partidului sunt peste binele oradenilor. Cu noul cet I lucrurile sunt si mai complicate. Ba a zurat, ba n-a zburat avionul, ba e nou, ba nu e nou motorul... Dupa ce am platit zeci de milioane de euroi, (uite ca nici UE si nici guvernul n-au sarit cu banii! Oare de ce?!)nu stim daca la iarna nu vom dardai in apartamente. Ca n-o fi mereu cea mai calda iarna... Si as putea continua cu alte si alte exemple, dar ar fi pierdere de vreme, parerea mea despr majoritatea concitadinilor mi-am expus-o mai sus. Sa nu uit! ceva ai facut mai bine decat oricare alt primar al Oradiei : ai reusit cel mai mare grad de indatorare! Si n-am pus la socoteala amenda de 30 de milioane de euro, aia de cand ai ,,speculat" pe bursa!
Postat 29 Aprilie 2016, 14:29 de pinonel
Strategia PNL....fara respect pentru cetateanul oradean,contribuabilul Mega -proiectelor fuserite ale administratiei Bolojan ?
Dar despre respectul cuvenit fata de cetateanul oradean, nimic ? Dar despre politele platite de administratia Bolojan,in frunte cu "ilustru " primar de Oradea, oradenilor care au adus critici proiectelor de "dezvoltare" / demolare a orasului,nimic? Dar despre asigurarea unui minim de utilitati,absolut necesare oradenilor,nimic ?Dar despre praduirea banului public, de o gasca de diletanti care timp de opt ani de zile au pus labele pe Primaria Oradea,manifestand o atitudine de ignorare,de dispret, de ura nedisimulata ,fata de contribuabilul simplu oradean.Sistemul care l-a instituit in Oradea cu clica lui a adus numai si numai rele.Din nefericire suntem majoritatea afectati de "proiectele marete".In loc sa lucreze pentru contribuabili a facut tot ce i-a stat in putinta sa ne impovareze si sa faca viata oradenilor si mai complicata.E un om care se foloste de influenta sa si cauta ca sa se razbune pe cei care se exprima critic la adresa activitatii sale.Din aceasta cauza sa stiti ca pe fata,multi nu-si asuma pozitia reala fata de primar, chiar daca asta ar fi cel mai intelept lucru.Insa, sunt convins ca nu va fi ales primar la Oradea , oradenii nu-l vor vota !!!!Daca nu si-a respectat familia,copii , daca nu si-a putut tine legamantul fata de acestia, e evident ca nu avem de-a face cu un om de caracter. Doar cativa din anturajul sau care beneficiaza de o serie de avantaje, il sustin pe Bolojan.Oradenii nu-l doresc, oricat se incearca sa se inoculeze prin fel de fel de manipulari si asa numite sondaje ca aceasta persoana ar mai putea ocupa un scaun de primar in Oradea. Sa-l votam din nou ar insemna ca suntem nebuni de legat..., dar nu suntem ! Marea surpriza,vine ......chiar de alegeri
Postat 29 Aprilie 2016, 01:14 de platona
Domnilor consilieri!
Mare atenţie la punctul 46 al ordinii propuse în şedinţa din 28 aprilie 2016! Pagina nr. 9 a Actului Adiţional la contractul de împrumut în limba română nu cuprinde semnăturile reprezentanţilor BERD (ele fiind pe o pagină goală) şi pagina nr. 10 a versiunii în limba engleză - idem. Practica Companiei de Apă în a semna pe pagini fără legătură cu documentul semnat cu scopul modificării ulterioare a conţinutului după cum o cer interesele este de notorietate! Ignoranţa nu scuteşte pe nimeni de consecinţe!
Postat 28 Aprilie 2016, 17:48 de eutanasiu
Garnizoana Oradea
Trebuie sa avem grija ca Municipiul Oradea sa nu devina Garnizoana Oradea. In rest totul se rezolva...
Postat 28 Aprilie 2016, 13:28 de excalibur
foarte tare
Si daca ar face un sfert din lista asta si tot e mult, infinit mai mult decat a facut filip sau decat ar face mang cu gasca lui de infractori. As vrea ca la conducerea partidului lor sa ramana dragnea, prietenul lui mang, ca pana la parlamentare ajung sub 10%. Sper ca PNL sa aiba peste 50% si in consiliul local, si in consiliul judetean, sa nu trebuiasca sa faca aliante cu alte partide.
Postat 28 Aprilie 2016, 13:26 de moise
Dute tu
Cine sa traiasca in orasul asta? Voi care de 8 ani de zile ati adunat la saltea? Si mai vreti sa mai adunati inca 4 ani de zile? Da chiar asa prosti ne credeti??? Asa vrea Bolojan sa conduca Oradea? Sa faca un lucru de 2 ori ca sa scoata bani de la lume??? Mai lasa-ne cu figurile astea domnu Bolojan!!! Mergeti acasa la dumneavoastra si faceti acolo un lucru de 10000 de ori din partea mea dar pe cheltuiala dumneavoastra nu pe banii publici!!!
Postat 28 Aprilie 2016, 12:16 de mariadaria2015
Asta nu e strategie, e un program de lucru pe 25 de ani.
Strategie inseamna sa spui ce si unde vrei sa ajungi, nu sa insiri o lista de intentii. Pacat ca, dupa aproape 8 ani de mandat, nu s-a invatat corect nici macar definitia din limba romana a termenului strategie. Laudabile dorinte dar nerealiste, pentru ca ce s-a facut in ultimii patru ani, nici pe departe atat de multe ca in lista de mai sus, e pe deplin neterminat sau prost facut, iar orasul e atat de indatorat (nr. 1 pe natiune), incat falimentul e la orizont cu fiecare Euro bagat in betoanele turnate de Selina, Drumuri Judetene, Trameco sau Constructii Bihor.
Postat 28 Aprilie 2016, 11:59 de SirmaGhipata
planurile psd
asteptam cu interes planurile de viitor cu care se vor prezenta cei de la psd in campanie. sau vor face precum preaiubitul lor lider copy-paste din planul liberalilor? @tds chiar nu ne interesa cu cine te-ai intalinit si ce ai vorbit. poate doar cu amicul tau filip. discutie cu impact...
Postat 28 Aprilie 2016, 10:13 de User anonimizat
bune planuri
Mie imi place ce scrie in programul asta al Pnl,alt program n-am vazut,doar reprosuri si atacuri sub centura de la adversari. Doamne ajuta ca sa se poata face ce scrie in acest program,dar cu munca si daca nu se fura banu public se poate.Eu vreau un oras prosper,curat,placut,cine il conduce nu ma prea intere daca face treaba,restu e can-can
Postat 28 Aprilie 2016, 08:44 de suporter_oradean
Adevarat, faptele vorbesc!!!!
Mare sansa pe oradeni (fara amatorii din psd) ca avem o asemenea aministratie.. In urma cu 8 ani, ce ni se prezenta ziceam ca sunt bancuri si abureli...AZI SUNT REALITATE!! Oradea e frecventabila datorita incapatanarii acestor oameni sa nu lase orasul asta la mana impostorilor, parvenitilor si plagiatorilor(marca Xerox). Sunt convins ca peste 4 ani (daca vom mai trai) ,aceste lucruri vor exista - pt. ca nu sunt "trase la Xerox", ci au o baza pt. aceasta dezvoltare. Succes primarului Bolojan si administratiei oradene!!!
Postat 28 Aprilie 2016, 06:50 de TC
Vise... De campanie..
Cascadorii râsului...
Postat 27 Aprilie 2016, 22:37 de Danutz
SA I SE LIPEASCA LUI FILIP PE FRUNTE ACEST PLAN!!!
Si va rog sa nu ma atacati cu comentariile dvs! Vreau ca Oradea sa fie mai mult decat CLUJ-NAPOCA si mai mult decat TIMISOARA!!! Cred ca oricare om de bine vrea!!!!!!! Le urez succes si o inteleapta colaborare și cu ceilalti!!!!!
Postat 27 Aprilie 2016, 22:27 de ADINA
Way ahead of its time
Cu adevarat vizionari, mult inaintea vremurilor pe care le traim...pacat ca orasul e populat cu trogloditi,inerti si retarzi
Postat 27 Aprilie 2016, 22:00 de excalibur
traseisti
asa drepti stati daca ati fi si asa macar
Postat 27 Aprilie 2016, 21:57 de onuta
Strategia pentru Oradea?!
Simplu: PNL si gasca lor OUT of business! Lasaneeeee-Lasaneeee, Ole-Ole-Oleeee!!!!!
Postat 27 Aprilie 2016, 21:12 de carlos
Cincinalul în patru ani și jumătate !!!
Poate că cei cu ”capul pe umeri” o să înceapă să mă creadă de acum înainte ... omul ăsta are probleme majore la ”mansardă” !!!
Postat 27 Aprilie 2016, 20:32 de WinDos
II AMINTESC D-LUI BOLOJAN CA TOTUL SE PLATESTE ! AVEM IMPRESIA CA A TRECUT ? POATE RECIDIVA SI MAINE !
Azi la un supermarket m-am intalnit cu d-l Csuzi ! Am avut o disctie agreabila pentru ca Domnia sa si-a aratat disponibilitatea de a conversa ( chit ca se afla la cumparaturi cu sotia ! Nota 10 ! Deci fiind in zona am privit inca o data locatia propusa pentru Polivalenta ! Este prea inghesuita ! Total aiurea ! PNL-ul vrea acum locuinte ieftine in Ceyrat ? D-l Bolojan sustine proiectul ? Dar cu inselaciunea IMPACT ( cu care timp de cinci ani a fost de acord ! ) cum ramane ? Dupa 2013 s-a schimbat TOTUL ? Impact-ul a devenit brusc bun ? ( Andrici , Mironescu , Simu , Mateescu , toti PENALI ?!!!!!! ). Unde esti , draga DNA ? PS : acest comentariu este la prima lectura ! VA URMA
Postat 27 Aprilie 2016, 19:40 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON