URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Februarie 2018, 10:00

Magician, chef, prichindei: Noul SUV Skoda Karoq, lansat în stil mare la Autogrand Oradea (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Noul SUV Skoda Karoq a fost lansat de o manieră inedită, joi seară, la Autogrand Oradea, dealerul local Skoda. Evenimentul, intitulat sugestiv Karoq Fest, a reunit aproximativ 150 de persoane, clienţi, parteneri şi prieteni ai brandului, care, pe lângă că au putut admira dotările noii maşini, au avut parte de momente haioase, de la numere de magie până la degustări de bunătăţi în noua maşină.

O altfel de lansare

Festivalul, programat să înceapă la ora 18, a reunit fanii Skoda cu jumătate de oră dinainte de ora anunţată şi a impresionat încă de la decor. Pentru a sublinia calităţile dinamice ale maşinii, organizatorii au adus mici planşe de muşchi, ampasate sub roţile SUV-urilor, iar maşinile au fost "împodobite" cu un abţibild cu chip de femeie. În plus, atent amplasate, reflectoarele au subliniat perfect liniile elegante, dar sport, ale noului model.

Oaspeţii au fost trataţi cu mâncare gătită pe loc de un chef adus special din Capitală. Inclusiv copiii au avut parte de tratament aparte: pe lângă faptul că au fost actori importanţi într-un număr de magie, oferit de Magitot, au putut să exploreze în voie interiorul noului SUV. De exemplu, unul dintre ei a urcat în portbagajul maşinii, amuzându-se copios de spaţiul larg, suficient chiar şi pentru un pui de somn, la un picnic.

La un moment dat, prichindeii s-au înghesuit buluc în maşină, pentru a gusta pofticioşi din bunătăţile pregătite pe loc, pe scaunul pasagerului, de Chef Paul (foto), care face parte din echipa renumitului Chef Foa. Deşi unii părinţi au avut emoţii, ca nu cumva cei mici să murdărească tapiseria, totul a decurs fără incidente. În schimb, au fost multe zâmbete şi chicoteli...

SUV pentru toţi

Tibor Rittner, proprietar Autogrand Oradea, dealer local Skoda"Am pornit de la faptul că de mult n-a mai fost o prezentare de model în Oradea, nici la noi, la Skoda, dar nici la ceilalţi, şi ne-am gândit că ar trebui să facem un eveniment un pic mai altfel, nu doar cu nişte speech-uri şi mâncare, ci şi cu altfel de momente, inedite. Am adus un magician, un chef, ideea a fost să ne simţim bine", a explicat directorul executiv al Autogrand, Tibor Rittner (foto).

Fiind fratele mai mic al SUV-ului Kodiaq, noul Karoq este potrivit atât pentru stilul de viaţă agitat al oamenilor de afaceri, cât şi pentru familiile numeroase. "Modelul acesta, Karoq, este un fel de echivalent al Skodei Octavia, dar în categoria SUV. Şi Octavia are un succes formidabil pe plan mondial. În România, la modelele de import, Octavia este numărul 1 şi sperăm ca şi Karoq să fie așa", a mai spus directorul executiv Autogrand.

Noul Karoq poate exact ce poate şi fratele mai mare, Kodiaq, doar că este o maşină mai mică, mai compactă, potrivită pentru oraşele aglomerate. "Maşina e puternică, e agresivă, dar în acelaşi timp este mai compactă. Are toate sistemele de siguranţă, e full led, are Skoda Connect, conexiunea cu internetul, cu fabrica, cu service-ul, motorizări de ultimă generaţie, cu tracţiune 2x4, 4x4...", a mai spus Tibor Rittner.

Maşina cu de toate

Având la bază platforma şi structura unui VW Tiguan, Skoda Karoq are un design ce defineşte fără dubii apartenenţa la familia Skoda, dar şi la cea a grupului VW.

Karoq este disponibil în două variante de dotări – Ambition şi Style – diesel şi pe benzină, cu transmisii asigurate de cutii de viteze manuale cu 6 trepte cât şi de cutii automate (DSG) în 7 trepte. Maşina este una puternică, având între 115 şi 150 de cai putere, cu motorizări de 1.0 şi 1.5 TSI, 1.6 TDI şi 2.0 TDI.

Preţul la modelele de bază variază între 16.689 euro şi 24.637 euro, plus TVA, şi creşte în funcţie de dotări. Iar opţiunile sunt variate: de la sistem de navigaţie, încălzire staţionară cu telecomandă, instalaţie de spălare faruri, sistem de acces fără cheie şi sistem de alarmă cu monitorizarea habitaclului, cu senzor de înclinare, măsuţe rabatabile pe spătarul scaunelor din faţă, oglinzi exterioare pliabile, parbriz încălzit, parcking assistant atât la parcare cu faţa şi spatele, cât şi la parcarea laterală, până la încălzire în scaunele din faţă şi din spate, cu reglaj termic separat, respectiv la volan încălzit multifuncţional îmbrăcat în piele, cu comenzi radio şi telefon sau scaune pentru copii, noul SUV are tot ce poate visa un şofer pretenţios.

Noua maşină poate fi admirată şi chiar încercată la sediul Autogrand din Calea Clujului, nr. 201, Oradea, telefon 0259 440 340. Nu staţi mult pe gânduri, noul Karoq chiar merită încercat!

(Advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON