URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Ianuarie 2018, 08:21

Noile case de marcat fiscale și conectarea la serverele ANAF. "Revoluția" în retailul din România

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

In cursul lunii noiembrie 2017, Ministerul Finantelor Publice a transmis un comunicat prin care aduce la cunostinta faptul ca s-au finalizat procedurile de conectare a caselor de marcat la serverul ANAF, iar Legea privind noile case de marcat a fost votata de catre Guvern prin Hotararea nr. 804.

Apare in prim plan termenul realist la care ar putea deveni funcţional sistemul prevăzut de legiuitor, potrivit căruia noile case de marcat cu jurnal electronic vor fi conectate la serverul ANAF şi vor transmite în timp real toate informaţiile de pe bonurile fiscale, exceptând detaliile legate de cumpărător.

ANAF a finalizat estimarea privind costurile implementării sistemului caselor de marcat fiscale, vizând informatiile pe care trebuie să le transmită casele de marcat. Conform datelor furnizate de Ministerul Finanţelor Publice, în comerţul din Romania ar urma să fie introduse, ca urmare a noilor reglementari, aproximativ un million de case de marcat fiscale şi unităţi de service.

Cât despre implementarea noilor case de marcat cu jurnal electronic,  ceea ce urmează să se întâmple vine şi în sprijinul tuturor comercianţilor.

De ce? Pentru că, odată cu schimbarea tehnologiei, se va schimba tot ce înseamnă hardware, ca structură. Va exista posibilitatea să ne conectăm cu tot ce există nou, tablete, telefoane, vor exista şi alte tehnologii, vor fi echipamente conectate cu partea bancară, etc.

In acest sens este prevederea privind emiterea bonului fiscal, obligatoriu pentru persoanele juridice, faptul ca se vor emite chitanţe şi în momentul în care nu va funcţiona casa de marcat, până la punerea în funcţiune a aparatului, excepţie făcând casele de schimb valutar.

O altă noutate este digitalizarea controlului încasării taxelor cu casele de marcat electronice, care prevede faptul că sistemul informatic asigură posibilitatea obţinerii de către ANAF a datelor înregistrate în jurnalul electronic, fără notificarea sau permisiunea utilizatorului.

Furnizorul de solutii fiscale FiscalOnline.ro considera ca "fără digitalizare, fără plăţi electronice lucrurile devin foarte greu de înţeles, iar timpii de reacţie se întind pe perioadă foarte mare, astfel încât, de fiecare dată, noi, cei din industrie, suntem mai mult reactivi decât proactivi".

Fiscalizarea caselor de marcat, o altă noutate din legislaţie, va fi pe format digital şi prevede identificarea memoriei fiscale şi a utilizatorului pe baza datelor înregistrate.

Legat de conţinutul bonului fiscal, noua Legislaţie AMEF prevede în plus denumirea fiecărui bun livrat sau a serviciului prestat, codul de înregistrare în scopuri de TVA al beneficiarului şi unitatea de măsură. De asemenea, conform Art. 65. alineatul (1) din Hotararea nr. 804/2017, utilizatorul va arhiva memoria fiscală şi dispozitivul de memorare a jurnalului electronic înlocuite, timp de 10 ani iar înlocuirea, sigilarea şi activarea memoriei fiscale se efectuează la locul de instalare a aparatului de către tehnicianul de service.

Şi, în vreme ce autorităţile caută soluţii pentru implementarea fezabilă a noilor reglementări fiscale, furnizorul de solutii fiscale FiscalOnline.ro, cu sediul in Oradea, str. Traian Mosoiu, nr. 6 (langa Biserica cu Luna), vă îndeamnă, dragi comercianţi, să vă pregătiţi deja pentru viitor printr-o abordare proactivă: gândiţi-vă cum aţi dori să se desfăşoare activitatea voastră în anii următori şi ce puteţi schimba deja în această direcţie, în ceea ce priveşte fluxul operaţional, dotările hardware şi software?!

FiscalOnline.ro aduce spre cunostinta comerciantilor noutăţile legislative, legislaţia caselor de marcat, fiscalizarea şi documentele necesare în preajma unei case de marcat, din perspectiva relaţiei utilizator-firmă de service.

In portofoliul nostru de produse se afla astazi o gama variata de case de marcat, cantare electronice, imprimante fiscale, imprimante termice, sisteme POS all-in-one, cititoare coduri de bare, masini de numarat bani, solutii software, aplicatii pentru dispozitive mobile, marcatoare de pret, consumabile-role de hartie si multe altele.

Suntem distribuitori acreditati pe partea de aparatura fiscala si non-fiscala, iar gama de produse din portofoliul societatii noastre include parteneriate stabilite cu prestigiosi furnizori externi de echipamente POS, precum: Datecs – Bulgaria, Tysso – Taiwan, Custom – Italia, Zebex – Taiwan, Zebra Technologies – S.U.A.

Iar când aveţi nevoie de ajutor, vă stăm la dispoziţie cu echipa de specialişti Umbrella Intelligence, la numarul de telefon: 0359.194.303, site: www.fiscalonline.ro; e-mail: office@fiscalonline.ro, cat si pe pagina noastra de Facebook – FiscalOnline.ro sau direct la sediul din str. Traian Mosoiu, nr. 6 (langa Biserica cu Luna).

FiscalOnline.ro – furnizor de solutii fiscale Umbrella Intelligence ofera solutii complete pentru orice companie sau buget!

(Advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON