URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Mai 2019, 11:50

Ioana Mihăilă, medic primar endocrinolog, PLUS Bihor: Vindecarea se obţine prin vot

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aş vrea să vă povestesc despre cât de frumoasă şi plină de satisfacţie este această meserie. Să vă spun cât de bucuroasă sunt că fac parte dintr-o echipă de tineri medici specialişti, care au hotărât să rămână în ţară şi să practice medicina într-un mod profesionist, eficient, cu grijă şi atenţie la problemele de sănătate ale celor care ni se adresează. Aş vrea să vă pot vorbi, cu argumente, despre cât de importantă este sănătatea unui popor şi ce se poate face concret pentru aceasta. Aş vrea să fac toate astea într-o ţară normală, în care să nu fiu nevoită să vorbesc despre cât de greu este să fii medic în România, despre lupta continuă cu sistemul medical şi toată birocraţia la care suntem supuşi şi care fură constant din timpul dedicat pacienţilor.

Din păcate, şi medicul are dureri. Durerea mea este extrem de acută şi este cauzată de faptul că sistemul medical românesc este perceput drept cel mai slab din Europa. Că România ocupă ultimul loc în Indexul European al Consumatorului de Sănătate, an de an. Şi de faptul că au fost călcate în picioare toate ideile valoroase şi reformatoare gândite şi puse în aplicare de guvernul de tehnocraţi al lui Dacian Cioloş. Atunci, rănile sistemului de sănătate dădeau semne că sunt pe cale de vindecare. Dar nu s-a dorit acest lucru. Vrem să fim sănătoşi ca sistem, ca ţară şi ca indivizi? E timpul să ne implicăm!

Indiferent dacă vorbim despre medicină, educaţie, infrastructură sau agricultură, România deţine poziţii ruşinoase în majoritatea clasamentelor. Am lăsat ca o ţară întreagă să se piardă şi să-şi piardă tinerii, din cauza politicii duse de oameni care îşi urmăresc propriile interese, şi nu urmăresc binele întregului popor. Am lăsat o "bacterie" atât de periculoasă, cu un sistem de adaptare atât de bine pus la punct, să macine politica românească încât deseori pare imposibil să o eradicăm. Timp de 30 de ani s-a înfruptat din tot ce am avut de oferit, însă ştiu că e timpul să o oprim. Alianţa 2020 USR PLUS poate să fie antitodul de care politica românească are nevoie pentru a se însănătoşi.

Putem să decidem acest lucru în 26 mai, la VOT.

Ioana Mihăilă, medic primar endocrinolog, PLUS Bihor

Acest material a fost comandat de Partidul Libertate, Unitate şi Solidaritate (parte a alianţei electorale "Alianţa 2020 USR PLUS"), cod unic de identificare: 41190010

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON