URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Noiembrie 2015, 16:55

Eveniment Arhidava, la Trade Center: Economia digitală, factor major de creştere a afacerii (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Astăzi, principala provocare în majoritatea industriilor o reprezintă administrarea complexităţii afacerilor. Singura şansă pentru administrarea acestei complexităţi este implementarea tehnologiilor digitale. O economie digitală adevărată este una în care întreprinderile profită pe deplin de posibilităţile şi beneficiile oferite de tehnologiile digitale, atât pentru a-şi îmbunătăţi eficienţa şi productivitatea, precum şi pentru a ajunge la clienţi şi a realiza vânzări. Conform ultimului raport EU asupra economiei digitale DESI 2015, (http://ec.europa.eu/digital-agenda/en/news/desi-2015-country-profiles), România are un drum lung de parcurs, situându-se pe locul 27 din 28 în clasamentul european privind integrarea tehnologiilor digitale în mediul de afaceri.

"Economia digitală - factor major de creştere a afacerii" a fost şi tema centrală a evenimentului organizat joi, 12 noiembrie 2015, la Trade Center Oradea de Griffits School of Management şi SC Arhidava Solutions SRL.

Pentru cei peste 90 de participanţi, mangeri, ingineri IT, profesori de informatică, elevi, au vorbit reprezentanţi din toate sferele interesate de acest domeniu.

Pentru început, directorul Zonei Metropolitane Oradea,  Adrian Foghiş, a vorbit despre deschiderea autorităţilor pentru a dezvolta acest sector economic şi viziunea unui Smart-city la Oradea.

Dr. Sebastian Văduva, care a şi moderat întâlnirea, a deschis evenimentul prezentând paradoxul evoluţiilor economice care au parte - datorită revoluţiilor tehnologice - de o distrugere creativă în primul rând, pentru ca în final evoluţia să conducă la îmbunătăţirea şi creşterea nivelului de trai al populaţiilor.

Din partea Arhidava Solutions SRL a vorbit managerul de proiect, ing. Claudiu Pipiş, prezentând beneficiile arhivării electronice în creşterea eficienţei, asigurarea securităţii datelor alaturi de acces facil, reducerea costurilor, a timpilor de răspuns.

ARHIDAVA SOLUTIONS este un start-up de economie socială a cărui idee a pornit de la proliferarea serviciilor cu componentă IT în intreprinderi sociale din lumea întreagă. Dacă pe plan social misiunea societăţii este de a oferi câtorva persoane vulnerabile angajate oportunitatea participării active la societatea şi economia informaţională, din punct de vedere economic misiunea s-a concretizat iniţial în conservarea digitală a documentelor vechi şi actuale, pentru a le face accesibile prezentului şi viitorului - prin arhivarea electronică. Acum s-a extins la managementul documentelor, managementul activelor digitale, organizarea fluxurilor de lucru, soluţii bazate pe softul nemţesc Elo Professional.

Pe aceeaşi temă, beneficiile şi avantajele digitalizării au fost detaliate de Claudiu Borşan, Directorul Elo Romania.

Consultantul în afaceri Dacian Palladi a tratat într-o manieră exhaustivă informaţia şi prelucrarea ei de către om şi umanitate în general, respectiv creierul uman în special, influenţa emoţiilor asupra procesării.

"Urbanizare, eco-evolutie şi digitalizare – asa va arăta lumea în 2025, iar nevoia de a stoca şi prelucra date va creşte exponenţial", a declarat Sorin David (foto), antreperenor în economia digitală. Acesta a invitat audienţa să migreze spre cloud-ul autohton pentru reducerea costurilor şi predictibilitatea lor, dar şi pentru a scăpa de "durerile de cap" legate de infrastructura proprie sau software mereu depăşit. Printre serviciile oferite de DAVA DATA CENTER se numără siguranţa datelor, tendinţa europeană de repatriere a datelor stocate, contact direct 24 de ore din 7 zile pe săptămână şi multe alte soluţii personalizate.

Despre importanţa CRM-ului şi ERP-ului în succesul unei afaceri a vorbit Diana Saridachi, Ymens România, broker de cloud, care a prezentat soluţiile mature de ERP si CRM care sunt oferite în parteneriat de către ARHIDAVA SOLUTIONS.

Dr. Ioan Dziţac, rector la Universitatea Agora din Oradea, a schiţat ce oportunităţi există şi ce ameninţări pot surveni în dezvoltarea informaticii orădeane.

Cel care a încheiat seria prezentărilor a fost Silviu Hotăran, orădean de origine, fost preşedinte al Microsoft pe Europa de Est si de Sud-Est, în prezent este implicat în educaţie şi formare. Acesta a adus în faţa audienţei o temă de intersecţie a preocupărilor domniei sale – "Era digitală: tehnologia pentru om, nu omul pentru tehnologie", oferind auditoriului un argument final pentru umanizarea erei digitale în care păşim alături de economiile lumii.

Intâlnirea a prilejuit nu doar prezentarea unor puncte de vedere şi a câtorva soluţii pentru economia digitală, ci şi răspunsul la întrebările publicului avizat, urmate de networking şi centre de discuţii cu demonstraţii ale serviciilor de arhivare.

 Evenimentul a fost posibil datorită finanţării printr-un Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin POSDRU 2007-2013, Axa prioritară 6  "Promovarea incluziunii sociale", Domeniul major de intervenţie  6.1  "Dezvoltarea  economiei sociale" - MIXECO – MIX DE ECONOMIE SOCIALĂ. Contract de finanţare: posdru/173/6.1/S/149043

 

(advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON