URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Noiembrie 2010, 16:40

Compania Reosal introduce "sacii disciplinei" în 5 comune din Zona Metropolitană

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În comunele Sântandrei, Nojorid, Cetariu, Paleu şi Sălard, oamenii plătesc ridicarea gunoiului în funcţie de numărul de recipiente pe care le au în gospodărie. La tot mai multe case, însă, în ziua ridicării gunoiului, pe lângă pubelă "răsar" saci sau butoaie pline doldora cu deşeuri, pentru care sătenii nu plătesc, în paguba operatorului Reosal.

În consecinţă, firma de salubritate a Zonei Metropolitane Oradea a găsit o modalitate de a-i face pe clienţi să plătească pentru tot gunoiul pe care îl produc...

Numai în sacul gri

Din 1 decembrie, în cele cinci comune Reosal nu va mai ridica decât deşeurile din pubele şi cele care se vor afla în noii saci gri inscripţionaţi cu numele firmei. Cine va avea mai multe gunoaie decât încap în pubele, va trebui să-şi cumpere sacul specific, fie de la magazinele din sat, fie de la casierul-încasator.

În comuna Sântandrei, reprezentantul Reosal poate fi găsit la Primărie în zilele de luni între orele 12-14, la Primăria Nojorid lunea între orele 14.30-16.00, la Paleu în zilele de marţi între orele 8.30-10.30, în Cetariu în zilele de marţi între orele 11-13, iar în Sălard în zilele de luni, în intervalul orar 9-11. Dacă deşeurile vor fi lăsate în alţi saci sau recipiente, nu vor fi ridicate!

Nu chiar orice

Cu toate acestea, în sacii gri nu se vor putea lăsa deşeuri din construcţii, pentru a căror colectare clienţii au obligaţia să încheie un contract separat, întrucât acestea pot fi ridicate doar de utilaje speciale.

Sătenii nu vor mai trebui să plătească nicio altă taxă, preţul sacului, de 2,5 lei, conţinând şi costul colectării, transportului şi depozitării deşeurilor. Sacii sunt de unică folosinţă, astfel că pentru cantităţi suplimentare de gunoaie oamenii vor trebui să cumpere un alt sac. Aşa e normal şi civilizat, ca orice serviciu să fie plătit...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON