URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Iunie 2015, 12:00

Reciclează şi RER te premiază! Orădenii de la bloc mai au două săptămâni să demonstreze că respectă regulile colectării selective

Reciclează şi RER te premiază! Orădenii de la bloc mai au două săptămâni să demonstreze că respectă regulile colectării selective ÎN TOT ORAŞUL. La concursul lansat de operatorul licenţiat de salubritate al municipiului participă toate asociaţiile de proprietari din Oradea, aşa că fiecare are şansa ei
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Eşti orădean, locuieşti la bloc şi respecţi regulile sistemului de colectare selectivă a deşeurilor, aruncând deşeurile menajere separat de cele care pot fi reciclate? Dacă da, ai putea să aduci un premiu asociaţiei în care locuieşti!

RER Ecologic Service caută blocurile unde se colectează corect deşeurile reciclabile în cadrul unei campanii care mai durează două săptămâni şi la finalul căreia cele mai responsabile 50 de asociaţii vor fi premiate.

Deşeuri monitorizate

Concursul organizat de RER Ecologic Service are un principiu cât se poate de simplu: se caută asociaţiile de proprietari care aruncă cele mai "curate" deşeuri reciclabile, adică cele neamestecate cu deşeuri menajere. Între 1 aprilie şi 30 iunie, angajaţii operatorului de salubritate şi cei ai Eco Bihor, firma care administrează staţia de sortare a deşeurilor, analizează atent, la fiecare colectare, deşeurile din containerele galbene ale asociaţiilor de proprietari.

Echipele vor consemna dacă fracţia uscată este sau nu conformă, adică dacă printre deşeurile reciclabile - PET-uri, hârtii, cartoane, doze de aluminiu, sticle - se află sau nu şi deşeuri menajere, care le compromit. Important este că nu contează cantitatea de deşeuri aruncate, ci doar calitatea acestora.

Premii pentru norocoşi

Toate asociaţiile de proprietari care au dovedit că ştiu şi că respectă principiile colectării corecte a deşeurilor vor fi trecute pe o listă, iar din rândul lor vor fi trase la sorţi cele 50 de câştigătoare ale concursului.

25 de asociaţii vor fi recompensate cu câte un set de unelte pentru grădinărit, compuse din greblă, foarfecă manuală pentru tunderea gardului viu, foarfecă pentru tunderea lăstarilor, o cazma, o sapă, mănuşi de protecţie, o mătură de nuiele, o lopată metalică şi o pompă de stropit cu o capacitate de 4 litri.

Alte 25 de asociaţii vor primi câte un set de unelte pentru curăţenie, care cuprinde o găleată cu mop, mătură şi făraş, racletă şi soluţie pentru curăţarea geamurilor, soluţie ecologică parfumată pentru spălarea pardoselilor, lavete umede, burete abraziv şi mănuşi.

Bineînţeles, laolaltă cu premiile, locatarii din aceste asociaţii vor câştiga şi reputaţia de eco-cetăţeni, care înţeleg că recuperarea deşeurilor reciclabile nu este doar un moft al autorităţilor, ci o obligaţie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Bătaie de joc
Eşti orădean?DA.Locuieşti la bloc?DA.Respecţi regulile sistemului de colectare selectivă a deşeurilor?DA...Dar...ori de câte ori am ocazia, mai fac şi altceva...Urmăresc salariaţii de la RER,cum descarcă containerele. Astfel am vâzut deja de vreo 5-6 ori, cum descărcau containerul cu deşeuri reciclabile selectate în aceeaşi maşină, unde au băgat şi conţinutul containerelor cu gunoaie menajere...Aceeaşi firmă, ne taxează, ne monitorizează, ne promite premii şi ne scuipă în ochi...
Postat 20 Iunie 2015, 10:14 de bumerang
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON