URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Februarie 2015, 18:15

Poftiţi la Oradea!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fiecare dintre noi, când ne alegem vacanţele, analizăm destinaţia din punctul de vedere al patrimoniului turistic. Acesta poate fi patrimoniul de clădiri, cel natural sau patrimoniul imaterial, adică atmosfera, cultura, obiceiurile locale, mâncarea. Pornind de la aceste principii esenţiale în turism, există patrimonii recunoscute global şi cu impact european, naţional, regional sau doar local.

Patrimoniul existent în Oradea este de importanţă europeană, chiar dacă acest lucru nu a fost suficient promovat până acum. Motivele? Oradea face parte din reţeaua oraşelor Art Nouveau din Europa, în Cetatea din Oradea au fost înmormântate importante personalităţi europene (Ladislau I sau regele-împărat Sigismund de Luxemburg, singurul împărat romano-german înmormântat în afara Germaniei), iar oraşul a avut calitatea de meridian zero (hărţile din perioada lui Cristofor Columb având referinţa meridianului 0 la Oradea). Un alt element important la nivel european, chiar mondial, e unicitatea speciei de nufăr prezente în rezervaţia de apă termală din Băile 1 Mai, în apropiere de Oradea.

Acestea sunt pietrele de temelie pe care se va construi strategia de dezvoltare turistică pentru următorii ani. Oradea, oraş sănătos şi de relaxare, Oradea multiculturală sau Oradea capitală verde sunt direcţii de promovare ce trebuie urmate. Foarte important este ca dezvoltarea turismului să fie gândită unitar cu zonele din apropierea oraşului, deoarece un pachet complex, care completează, aduce beneficii pe orizontală, generând o creştere a numărului turiştilor şi duratei de şedere a acestora.

Vom lucra la conectarea potenţialului acestor locuri, pentru a dezvolta în următorii ani o ofertă mai complexă şi diversă pentru atragerea de turişti. Ştim cu toţii că imaginea e importantă, de aceea ne propunem în cadrul Asociaţiei pentru promovarea turismului din Oradea şi regiune să îmbrăcăm tot potenţialul turistic important într-o formă simplă, eficientă şi uşor de înţeles. Ca turiştii şi localnicii deopotrivă să înţelegă de ce Oradea merită vizitată.

Mihai Jurca
Director executiv
Asociaţia pentru promovarea turismului din Oradea şi regiune

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
mai rar asa limbaj de lemn
Dar pana acum ce ati facut?
Postat 16 Februarie 2015, 19:01 de User anonimizat
seriozitate...
Ce rezervație unică în Băile 1 Mai? Că parcă înțelesesem că nu mai e! Acolo e o baltă acum! Să vină turiștii să vadă o Cetate leșinată, un Palat Vurturul Negru cu o coloană al cărei capitel este portocaliu(numai unul),o Biserică cu Lună ale cărei picturi interioare au fost rase încă din epocă și înlocuite cu altele noi, un Corso în care printre clădiri vechi este intercalat și fostul Mercur! Hai să fim serioși!
Postat 16 Februarie 2015, 09:53 de TDS
Dovezi arhelogice ?
Unde este mormantul lui Ladislau in cetate ? Unde ii sunt osemintele ?
Postat 16 Februarie 2015, 05:43 de Valhalla-Asgard
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON