URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 August 2015, 17:23

Pentru un Bihor curat!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sistemul de management integrat al deşeurilor (SMID) este cel mai mare proiect pe care Consiliul Judeţean Bihor îl deruleză în această perioadă, valoarea contractului de finanţare fiind de 199.895.470 lei, iar sursa de finanţare Programul Operaţional Sectorial MEDIU 2007-2013.

De ce sistem de management integrat al deşeurilor? Necesitatea proiectului a fost dată de negocierile pentru aderarea la UE, prin care România s-a obligat să implementeze legislaţia comunitară. Rezultă astfel că obligaţiile ţării noastre implică asumarea unor indicatori în domeniul mediului atât în privinţa depozitării deşeurilor, cât şi a modalităţii în care acestea sunt colectate.

Funcţionarea sistemului integrat implică împărţirea judeţului în 6 zone de colectare: 1 - Oradea, 2 - Aleşd, 3 - Salonta, 4 - Beiuş, 5 - Marghita, 6 - Săcuieni. Fiecare zonă va avea staţii de sortare şi transfer astfel: Zona 4 Beiuş, Zona 5 Marghita şi Zona 3 Salonta, construite în baza proiectului, Zona 6 Săcuieni şi Zona 2 Aleşd fiind deja beneficiarele unor investiţii anterioare de construire a unor staţii de sortare, Valea lui Mihai prin programul PHARE - CES 2005 şi Aleşd prin Fondul Naţional de Mediu.

Zona 1 Oradea are, după cum se ştie, în prezent o staţie de sortare şi va beneficia prin proiect şi de construirea unei staţii de tratare mecano-biologice care va deservi întregul judeţ. În total, la nivelul judeţului vor acţiona în cadrul sistemului un număr de 8 operatori pentru colectarea deşeurilor.

Odată cu implementarea proiectului SMID se creează premisele unui mediu mai curat în Bihor şi se asigură o acoperire totală la nivel de judeţ, astfel încât depozitarea deşeurilor şi colectarea lor să nu mai fie o problemă nici pentru operatori, şi nici pentru cetăţeni.

Dar pentru ca sistemul să fie eficient, haideţi să colectăm selectiv deşeurile pe cât posibil şi să le depozităm doar în locurile amenajate. #PentruunBihorCurat!

Horia Carţiş
Director de cabinet
Consiliul Judeţean Bihor

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
6 zone si 8 operatori
Management integrat ca la Bihor. Vine masina de gunoi prin comune tot din doua in trei saptamani odata, iar cand ajunge o data pe luna, zic ca ba a fost prea cald, ba ca a fost inghet, ba ca s-a defectat masina, ba ca tiganii cu matura agatata de caroserie vor salarii prea mari.
Postat 17 August 2015, 15:21 de Tinas
...mai curat,dar sa nu afle cei de la APM,Garda de Mediu sau DSP.
Dar o statie de preepurare a apei menajere provenite de la Spitalul Clinic de Urgenta Oradea,pe cand? Sau nu va mai fi nevoie,devreme ce fortati din rasputeri intubarea paraului Paris ?.De ce oare ? Presa noastra, libera si independenta nu poate adresa aceasta intrebare, macar asa .... in eter ? Dar daca ii aude cineva ? Mai bine nu.Deci,avem nevoie de un sistem integrat,de selectare/colectare a gunoaielor provenite de la ....altii,pe zone geografice.Vom avea atunci posibilitatea de a prelua gunoaie si de la Timisoara, Hunedoara,Alba Iulia.... am putea lua si de afara.Oradea va fi fruntea....numai sa nu afle cei de la APM,Garda de Mediu sau DSP.
Postat 17 August 2015, 01:20 de platona
Pacat de el,asa de tinar si totusi asa de batrin.
Telent e un fel de talent la televizor. Sau o greseala de tastatura uneori.
Postat 16 August 2015, 18:37 de User anonimizat
Spune NU limbajului de lemn !
Daca nu avem un talent sau macar un bunsimt de comunicare,eu zic ca rezultatele sunt zero, indiferent de cite cursuri a lela facem. Ideea in sine e o.k.. Amenzile si telentul in comunicare sunt cheia,parerea mea.
Postat 16 August 2015, 18:14 de User anonimizat
pe când..?
un program serios de irigaţii?Că mdupă cum merg vremurile e clar că va trebui.Ce i drept cam complicat..
Postat 16 August 2015, 18:12 de crisan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON