URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Septembrie 2017, 12:30

Pentru Oradea curată! RER Ecologic Service, un nou apel către orădeni: nu mai lăsaţi gunoaiele lângă ţarcuri!

Pentru Oradea curată! RER Ecologic Service, un nou apel către orădeni: nu mai lăsaţi gunoaiele lângă ţarcuri! JALNIC. Pe strada Aluminei 74, taman între cele două incinte amenajate pentru locatarii blocurilor din zonă, s-a format o mică groapă de gunoi. Nepăsători, oamenii abandonează între ţarcuri gunoaie de tot felul
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Unul dintre cele mai proaste obiceiuri ale orădenilor poate fi sancţionat cu amenzi. Operatorul licenţiat de salubritate RER Ecologic Service a transmis Poliţiei Locale Oradea o listă cu 35 de ţarcuri din oraş care sunt înconjurate în mod frecvent de gunoaie. Din lene sau pur şi simplu nepăsare, unii orădeni îşi lasă sacii cu deşeuri în jurul incintelor cu containere, de unde sunt împrăştiate apoi pe străzi, de către animale, vânt ori cerşetori.

Pentru a schimba acest comportament, RER Ecologic Service face un apel la conştiinţa tuturor orădenilor, îndemnându-i la ceva mai multă civilizaţie.

Lenea, bat-o vina!

Aşa cum se ştie, printr-un protocol încheiat cu Primăria, RER Ecologic Service închide 530 de ţarcuri ce adăpostesc containerele asociaţiilor de proprietari din oraş. Printr-o investiţie de 441.000 euro, societatea de salubritate dotează fiecare incintă cu sisteme electronice de acces, asemănător celor de la intrarea în scările de bloc, alimentarea făcându-se cu energie solară, astfel încât să nu producă niciun cost asociaţiilor de proprietari.

Pe măsură ce se apropie de finalizarea acţiunii, angajaţii RER Ecologic Service constată însă că, deşi controlul accesului în ţarcuri ar trebui să crească gradul de curăţenie de pe străzi, acest scop nu este în totalitate atins. Fie pentru că-şi uită cartelele de acces acasă, fie pentru că le este pur şi simplu lene să deschidă ţarcurile ori nu le pasă cum arată zona în care locuiesc, numeroşi orădeni s-au obişnuit să-şi lase sacii cu gunoaie lângă incinte.

În atenţia Poliţiei

Aşa se face că în jurul ţarcurilor metalice zac atât deşeuri reciclabile (fracţia uscată, adică hârtii, cartoane plasticuri, doze de metal, PET-uri şi sticle), cât şi resturi vegetale. Nu de puţine ori, orădenii abandonează inclusiv deşeuri voluminoase, precum corpuri de mobilier şi saltele.

Pentru a stopa acest obicei, RER Ecologic Service a transmis Poliţiei Locale o listă cu 35 de incinte năpădite de deşeuri în mod uzual, astfel că în perioada următoare agenţii vor verifica aceste locuri, iar dacă vor găsi gunoaie abandonate ar putea amenda asociaţiile de proprietaari care administrează respectivele ţarcuri.

Totodată, reprezentanţii RER Ecologic Service îi îndeamnă pe toţi orădenii să abandoneze acest obicei prost. Nimeni nu are de câştigat de pe urma lui, şi tot orădenii sunt cei nemulţumiţi de mizeria pe care o fac...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON