URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Martie 2014, 11:45

Parcuri la periferii: Oradea va avea două noi parcuri, unul pe strada Goga, iar altul în zona Voltaire

Parcuri la periferii: Oradea va avea două noi parcuri, unul pe strada Goga, iar altul în zona Voltaire ABUZIVI. Patru familii s-au înstăpânit de-a lungul anilor pe un teren de peste 4.000 de metri pătraţi pe care Primăria îl deţine în zona străzilor Sankt Petersburg, Tileagdului şi Aleşdului. Acum au fost evacuate de Primărie, care doreşte să transforme locul în parc public
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădenii care locuiesc în Calea Aradului şi cei din zona Voltaire vor avea câte un parc de agrement. Primăria a făcut deja primii paşi pentru transformarea în parc a unui teren de peste 12.400 de metri pătraţi din strada Octavian Goga şi i-a evacuat pe orădenii care şi-au ridicat ilegal construcţii în Ţincapana, pe 4.300 de metri pătraţi, tot pentru a transforma zona în parc.

Binevenit

Ambele proiecte ale municipalităţii sunt în fază incipientă. În cazul terenului din strada Octavian Goga, aflat aproape de malul drept al Peţei, aleşii orădenilor şi-au dat acordul, în cea mai recentă şedinţă, pentru trecerea din domeniul privat al oraşului în cel public. În etapa următoare, Primăria va pregăti un proiect de amenajare a întregii zone.

"Municipalitatea doreşte să asigure accesul cât mai facil al tuturor cetăţenilor la un mediu verde, cu plantaţii, alei şi diferite construcţii, amenajat pentru agrement şi odihnă, pe domeniul public", se arată în Hotărârea Consiliului Local. Proiectul este binevenit pentru orădenii din cartier, întrucât singurele parcuri din zonă sunt pe strada Padişului şi Bălcescu.

Cu sponsorizare

În Voltaire, lucrările la parc vor începe după evacuarea completă a terenului. De-a lungul anilor, patru familii şi-au ridicat construcţii în zonă, fără să ţină cont că nu deţineau niciun drept de proprietate. După ce i-a notificat să părăsească zona, Primăria i-a evacuat pe cei care au refuzat să plece de bunăvoie, urmând să pregătească şi pentru acest teren un proiect de amenajare. Cel mai probabil, lucrările vor fi făcute prin sponsorizare de către o firmă locală.

În acelaşi timp, Administraţia Imobiliară Oradea continuă lucrările de amenajare a Parcului Salca 1, din vecinătatea complexului comercial Lotus Center, acestea putând fi încheiate în câteva luni. Totodată, AIO urmează să demareze lucrările de amenajare şi la Parcul Salca 2, în continuarea acestui prim parc.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
PERIFERIA CENTRALA!!!ONESTILORCU BUDA-N CURTE!!
Care periferii? Ca pe ONESTILOR suntem in ZONA 1 si PLATIM IMPOZIT AFERENT! desi avem vecini cu BUDA LA CURTE! Exemplu NESTILOR NR 28! VI SE PARE NORMALLLL?????????
Postat 16 Martie 2014, 20:28 de EURO-CETATEAN
ma da inculti santeti
Fraierilor nu-i tinco... e strada alesdului e in alta zona ,vai si amar de reporteri ce santeti ,le-o ocupat abuziv Sule al cheama pa fraier ha ha ha sa le ia si restu..
Postat 16 Martie 2014, 18:45 de spoitoru
Periferie??????????
Parcuri la periferii ???????? Onestilor e la periferia orasului? Sau Lotusul? De ce un titlu asa aiurea? Aiurea e parcul care se va face in Tincapana...
Postat 16 Martie 2014, 17:12 de Doina
du-te ma !!!!plimba maimuta
In schimb va sta fara caldura si apa calda in centru..HHAAAAIIII SSSICTTTIRRRR primare...esti pe ultima suta si continui sa furi...ca-n codru AR DA LOVITURA ASTIA DE LA dna DE TE-AR DOVEDI...
Postat 16 Martie 2014, 17:05 de zoli
Parcul, dragsotea mea!
Grija subita pentru suprafetele verzi continua! Asa ca si intrebarile mele continua! Cu micuta(foarte micuta)zona verde ce trebuia executata de IMPact in Cartierul EUROPA conform propriilor obligatii asumate la LICITATIA PUBLICA(ati prins IDEEA? LICITATIE PUBLICA organizata de PMO, daca nu ma insel condusa de vesnis impopotonata in costum national maghiar Rozsi!) si transpuse in contractul de asociere in participatiune 14.519/2004 cum ramane? Ca zace si acum molozul iar d-l Ghitea se face ca nu stie, chit ca i-am trimis si fotografii? D-l Malan nu stie desi l-am informat eu! D-l Beltechi nu stie, desi l-am informat eu! Dar cu zona centrala a Cartierului EUROPA data pe ochi frumosi IMPact-ului FARA NICIO LICITATIE iar dezvoltatorul a revandut-o urgent unui fost politist cum ramane? Nu putea fi si asta ZONA VERDE? Pai nu, ca d-l fost politist vrea SA EDIFICE(nu stiu deocamdata ce, probabil ceva locuinte). Macar daca Primaria ar fi organizat LICITATIE si sa se obtina pretul cel mai bun. Asa, nu zona verde, nu licitatie, nu pret bun, CADOU IMPact-ului. DECI, MAI USOR CU PIANUL PE SCARI! DNA, MAI TREBUIE SA SCRIU MULTE COMENTARII PANA TE VEI AUTOSESIZA?
Postat 16 Martie 2014, 12:19 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON