URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Iunie 2012, 18:23

Orădenii pot să închirieze biciclete pentru a pedala prin oraş (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Oradea nu poate fi Capitala Verde a României fără să aibă centre pentru închirierea bicicletelor, cele mai "verzi" mijloace de transport.

Din acest motiv, asociaţia MaiMultVerde, care a înfiinţat în Bucureşti, în urmă cu patru ani, primul centru de închiriere de biciclete, a adus mişcarea pe două roţi şi la Oradea. Astfel, de acum orădenii pot închiria cu ora ori cu ziua biciclete.

Promisiuni

De vineri, orădenii au la dispoziţie două centre Cicloteque, din care pot să închirieze biciclete: unul în Parcul 1 Decembrie, chiar lângă Casa de Cultură, iar altul la Oradea Shopping City. Biţele au fost aduse de ONG-ul MaiMultVerde, care în 2008 a înfiinţat primul centru de acest gen din Bucureşti, iar Oradea este acum al doilea oraş din ţară în care programul s-a extins. "În Bucureşti avem acum 20.000 de membri. De orădeni ţine ca şi la Oradea să ajungem la un astfel de rezultat", a spus la inaugurare reprezentantul ONG-ului, Doru Mitran.

Deschiderea celor două centre s-a făcut printr-un marş la care au participat 40 de biciclişti. Tuturor, viceprimarul Oradiei, Florica Cherecheş, prezentă la eveniment, le-a promis că municipalitatea e preocupată de acest subiect. "Pe lângă cei aproximativ 16 kilometri de piste pe care îi avem, acum se lucrează la o pistă care va lega podul Sovata de Băile 1 Mai", a spus Cherecheş, adăugând totodată că e în lucru şi pista ce va lega Oradea de Berettyoujfalu.

Mai multe posibilităţi

Ca să închirieze o bicicletă, orice orădean are două posibilităţi: completează un formular online, disponibil pe site-ul www.cicloteque.ro, ori merge direct la unul din cele două centre. "Oricine poate închiria o bicicletă ca test ori poate să îşi facă un cont de membru. În acest caz, va trebui să-şi alimenteze contul, fie online, fie direct la centru, cu 50, 100, 150 sau 200 de lei, bani din care i se va retrage suma aferentă fiecărei închirieri", a explicat Mitran.

Tarifele diferă dacă bicicleta se închiriază pentru un simplu test sau chiriaşul are de gând să fie membru Cicloteque. Pentru test, o oră de pedalat costă 5 lei, în timp ce pentru un membru cu cont costă 2 lei, iar o zi de chirie 10 lei. Preţurile se înjumătăţesc pentru elevi, studenţi, pensionari şi şomeri. La închiriere, orădenii trebuie să prezinte un buletin, iar orice întârziere atrage penalităţi de 10 lei pe oră. Centrele Cicloteque vor fi deschise în fiecare zi a săptămânii, între orele 10 şi 22, iar o bicicletă închiriată poate fi returnată la oricare din cele două centre.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
ORADEANCA DATA NAIBII
MA, DATI-VA DRACULUI, TREBUIA SA FITI UN ONG, MA, NONPROFIT !!!!!!!!!!! DAR VOI, MITICII...NU STITI CE E AIA !!!!!!!!!
Postat 19 Iunie 2012, 01:08 de ORADEANCA
Oradea pe bicicleta
Gasiti mai multe detalii si puteti inchiria biciclete online in Oradea pe site-ul Preturile se gasesc la sectiunea Tarife si sunt mai mici decat cele din Bucuresti. In ce priveste infrastructura din Oradea, la fel ca si cea din capitala, ea are nevoie de imbunatatiri majore, dar activismul si implicarea biciclistilor pot face diferenta. Noi am ales Oradea pentru ca este un oras romanesc civilizat, verde si in care oamenii stiu ce inseamna sa te deplasezi alternativ, fara sa poluezi mediul. Credem ca prezenta Cicloteque la Oradea, oricat de deplasata li s-ar parea unora, este un semn de normalitate intr-un oras european. Multumim oradenilor care ne sustin si le uram spor la pedalat!
Postat 18 Iunie 2012, 13:28 de cicloteque
pisti57
Pentru a incuraja acest fel de transport, ar fi trebuit ca bicicletele sa fie oferite gratuit, doar pe baza datelor personale... Altfel, sincer, nu prea merita...eventual ocazional, o plimbare cu prietenii...
Postat 18 Iunie 2012, 02:08 de pisti57
qqqqqqqqqqq
Tipul închirierii Tarif standard Tarif redus* PLATA DIN CONTUL CICLOTEQUE 1 oră 2 RON 1 RON 1 zi 10 RON 5 RON 2 zile 20 RON 10 RON Penalizare pentru întârziere pe ora 10 RON 5 RON ÎNCHIRIERE TEST 1 oră 5 RON 2.5 RON Penalizare pentru întârziere pe oră 10 RON 5 RON * pentru elevi, studenti, pensionari, someri
Postat 16 Iunie 2012, 22:33 de qqqqqqqqq
b
aici sunt preturile pe oradea
Postat 16 Iunie 2012, 13:59 de a
preturi prea piperate
Lista de preturi:1ora-5lei;o zi-20lei;2zile-25lei; pret redus:1ora-2.5lei;1zi-10lei; 2zile-12.5lei; pt intarziere penalitate de 10lei pe ora. Durata unei zile consta de dimineata sau cand o inchiriezi pana la incheierea programului; pt 2zile inseamna de dimineata(ori cand o inchiriezi) pana ziua urmatoare la incheierea programului de luru.Deci nu is chiar 24 respectiv48 de ore. Plus de asta is preturi foarte ridicate.Daca vrei timp de o luna sa tot inchiriezi cu optiunea de 2 zile ai ajunge la 375lei/luna sau 188lei/luna pt pretul redus. Poi e foarte mult la banii aia vorba aia faci plinu ca te costa vreo 300ron. Cat pt cei care pot beneficia de preturile reduse tot e mult prea mult la un venit de pana la 1000lei(desi o pensie e pe la 600ron, bursa studentului300, alocatia elevului 42 si ajutorul de somaj 250) nu isi vor permite acei 188lei mai bine pe jos ori cu OTL-ul ca acolo abonamentul ii 60 ron ori 30ron redus sau chiar gratuit in cazul pensionarilor si a unor studenti. Drept urmare daca vreti sa aveti catusi decat succes modificati ceva la preturi ori la timpul de inchiriere...
Postat 16 Iunie 2012, 01:33 de doggy_c
Cam greu cu bitza de la Shoping
Fratilor, de la Shoping center e dificil sa vi si cu masina, da cu bicicleta:))) pe centura, sens giratoriu....numa daca nu impingand pana in oras:)))
Postat 15 Iunie 2012, 21:31 de Pista
Orădenii pot să închirieze biciclete pentru a pedala prin oraş
ba dobitoci prosti se sunteti unu sunu ,parca intetionat ati fosti alesi cei mai prosti...baaaa desteptilor unde dracu te dai cu bicicleta in oras!!!!!!!peste tot ai viata in pericol!!!!pina si pe trotuar unde dealtfel nu ai ce cauta cu bicicleta,iar cit despre 200 ron sa inchiriezi!!!!?????esti in romania desteptule!daca astepti ca milionarii sa se dea...atunci o sa mori de foame,iar unu care are un salar intre 600-1200ron,ori isi cumpara ori nu se da cu bicicleta.no ma enervez ca un copil....
Postat 15 Iunie 2012, 19:38 de pip
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON