URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Ianuarie 2016, 14:04

Oradea suntem noi!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Am ales acest titlu deoarece, dacă ţinem cu adevărat la oraşul în care trăim, acest motto implică şi obligaţii.

După o muncă de ani de zile a administraţiei locale, cetăţenii se pot bucura în sfârşit de rezultatele promise. Clădiri reabilitate, drumuri şi poduri noi, parcuri, terenuri de sport, Cetatea şi, în viitorul apropiat, acvaparcul.

După implicarea foarte activă a Primăriei în ultimii 8 ani în dezvoltarea Oradiei, acum începe o nouă etapă la care trebuie să participe toţi cetăţenii: întreţinerea oraşului. Noi, toţi orădenii, suntem obligaţi să încercăm să păstrăm lucrurile nou făcute.

Sunt, totuşi, mai multe fapte negative pe care le fac unii locuitori: distrug bănci, sparg felinare, lasă mizerie în urmă, de pildă seminţe, mucuri de ţigări şi chiar excremente de animale. De asemenea, un lucru care deranjează este mâzgălitul pereţilor.

Recent, am început o campanie împotriva unei persoane care se autointitulează "ETAL" şi care îşi desenează numele pe diferite clădiri. Am organizat o întâlnire la Primărie cu cei din zona "street art", care s-au şi delimitat de acest vandal. Le-am prezentat un plan de colaborare ce presupune organizarea unui concurs pentru adevăraţii artişti în "street art", iar câştigătorului să îi fie pus la dispoziţie, de exemplu, un punct termic, pe care să creeze artă stradală sub îndrumarea instituţiei arhitectului şef. Asta pentru că o cauză a acestor vandalisme poate fi lipsa unor locuri unde se pot desfăşura aceşti artişti.

La acea şedinţă, am acceptat şi curăţarea locurilor unde ETAL a distrus bunul public sau privat, muncă pentru care mi-am pus la dispoziţie indemnizaţia de consilier. Iar dacă acest vandal nu se opreşte, schimbăm abordarea prietenească.

Este doar una din problemele oraşului pentru care trebuie să acţionăm ca nişte cetăţeni cărora le pasă. Fiecare dintre noi putem amenda lipsa de respect faţă de un oraş atât de frumos ca al nostru. De aceea, până la urmă, Oradea suntem noi!

Sebastian Lascu
Consilier local

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
26 Comentarii
poveste SF
@platan: Doamne, cat de bolnav mintal poti fi! 29% au spus da unirii, restul au fost prea comozi sa se miste din casa, dar asta nu inseamna ca au spus nu, redusule! In general, in Romania nu prea iese lumea la vot peste 30-40%, asa ca nu mai veni cu procente scoase din strafundul mintii tale de retardat. Cat despre restul insinuarilor tale, repet: Esti bolnav mintal! TDS este copil mic pe langa tine :) Ma intreb cum poate ajunge cineva in halul in care ai ajuns tu. Inseamna ca duci o viata foarte trista si patetica si probabil ai fost lipsit de afectiune in copilarie. Se stie ca lucrurile astea se rasfrang asupra oamenilor in cele din urma. Trist!
Postat 18 Ianuarie 2016, 23:22 de hateretards
Oradea suntem noi,acei 75% de cetateni ,care am spus NU unirii Oradei cu Sanmartinul !
Se pare ca a inceput campania.Administratia Bolojan iese la atac; dupa anuntul,timid inca, facut de noul secretar al PNL de la Constanta, lacheii acestuia, aporteaza la comanda primarului de Oradea ,lansand atacuri mascate cetatenilor oradeni,care ne-intelegand actiunile intreprinse de primarie, de dezvoltare, de demolare,de interese de grup mafiot si se dedau la fapte reprobabile. Astfel acestia,in ciuda "lucrului bine facut" de primarul Bolojan %Co,distrug bănci, sparg felinare, lasă mizerie în urmă, de pildă seminţe, mucuri de ţigări şi chiar excremente de animale.Ba mai mult,pe fatadele proaspat renovate ale urbei, in acord cu toti istoricii,criticii si arhitectii ,intr-un still ne'mai vazut si ne 'mai auzit numai,la Oradea,VALURIT !!??,pe "banii munciti al primariei si ai Consiliului Local", acestia "mazgalesc" peretii,astfel pusi in valoare.Va deranjeaza mazgalitul peretilor dragi consilieri ? Dar demolarea acestui oras, cu un trecut istoric caruia vreti sa-i stergeti identitatea,nu va deranjaza ?Aveti putintica rabdare ,pentru ca va veni,in curand ," Arhanghelul Mihail"(alias DNA,OLAF, Curtea de Conturi Europeana....) si va primeni aceste locuri cu sabia dreptatii sale. Votul oradenilor contra demolarii, contra administratiei Bolojan a fost dat anul trecut,la referendumul unirii Oradei cu Sanmartinul.In doua manse.... Nu a fost suficient de edificatoare optiunea oradenilor ? Mai vreti o data..? Haters gonna hate.
Postat 18 Ianuarie 2016, 22:48 de platona
Hahaha
Ce se vaita acest ...consilier..Pai unde e politia locala,comunitara sa constate ,sa faca ordine?Fereasca Dumnezeu de un asa politician -in devenire in urmatorii 25 ani- sa ajunga la cirma orasului..Avem un bun exemplu ,uitati-va linga dvoastra si vedetii harababura taranului iscusit la toate....
Postat 18 Ianuarie 2016, 13:25 de grigore
Death warrant
Orice om care are pretentia de a fi normal(chiar taran,retardat,gargaragiu)poate fi de acord cu indignarea d-lui consilier,care in plus are si o infatisare pozitiva.Din pacate textul e scris intr-un limbaj de lemn care aproape ca devine publicitar.Sau daca nu e o problema literara atunci e una medicala, una comuna politicii romanesti din ultima vreme,sub deviza "statul sunt eu"... tratabila doar cu dna.Un mandat public e doar o sarcina efemera,pentru multi o forma de impostura...e riscant sa te crezi imuabil.
Postat 18 Ianuarie 2016, 08:46 de excalibur
A vorbit Ion, ca si el e om!
Ce-l mȃnӑ pe acest tanar in lupta?! Vreo cestiune arzatoare la ordinea zilei? As! I-a fircalit unu cladirea unde dinţӑreşte (daca o mai face!) si o chestiune personala a devenit de importanta publica, gratie calitatii de ,,ales" a personajului. Pai daca te-au trimis oradenii sa-i reprezinti si tu asa intelegi sa te achiti de obligatie (e obligatie, nu sinecura!.... Sper sa-si aminteasca de tine la vara!
Postat 18 Ianuarie 2016, 06:15 de pinonel
INTREBARE PT. D-L LASCU
Eu unul nu suport " street art"-ul , " grafitti ", chestii din acestea ! Deci foarte buna actiunea cu identificarea vandalului ! As intreba totusi : cu grafitti-ul practicat de unii pe Str. Primariei sau Alecsandri ( denumirile istorice in limba maghiara ) ati facut ceva ? Ca si acum sunt " urme ". Sau acum partenerii de Consiliu nu va mai permit ?
Postat 18 Ianuarie 2016, 01:41 de TDS
COMENTARIU LA COMENTARIU 2
@Florin Ciucas : Si inca ceva ! Mai scriu si altii contra D-lui Bolojan sau Consiliului Local ! Mult mai dur ! Cu injuraturi ! Si totusi constat ca eu deranjez cel mai tare ?! Intrebarea legitima este : DE CE ? Raspunsul il stie probabil D-l Bolojan ! Daca tot sunt RETARDAT, TAMPIT , PENIBIL , POSTAC PLATIT , INTERZICETI-MA NAIBII CA DOAR ASA ESTE DEMOCRATIC. CINE NU E CU NOI E CONTRA NOASTRA, NU ? D-l BOLOJAN SI PRIMARIA M-AU INTERZIS PE FACEBOOK ( desi pe paginile lor se mentioneaza " primar ", respectiv " autoritate guvernamentala " , deci NU ESTE VORBA DE PAGINILE UNOR PERSOANE PRIVATE ). Vedeti ce simplu ar fi ?
Postat 18 Ianuarie 2016, 01:21 de TDS
COMENTARIU LA COMENTARIU
@Florin Ciucas : OK, asta ca sunt " penibil " o stiu de mult ! N-am fost intotdeauna ( vezi L.A. )dar asta e alta poveste. Nu am insinuat nimic. Pare pur si simplu un articol publicitar si eu stiu ca publicitatea se plateste. Cu articolul mai vedem. O voi face ( daca o voi face ) atunci cand voi considera de cuviinta ! Bine ca sunt " agresiv " prin atitudine si nu prin limbaj ! M-as fi asteptat ca un jurnalist ( foarte bun altfel, promitator inca de pe vremea cand " Romania libera " reprezenta ceva ) sa foloseasca un limbaj de un nivel mai ridicat ! " Gargaragiu " nu prea suna bine ! Dar ce sa zic...bine, si asa ! Mi-ati mai spus alta data : " Bine ca esti tu destept " . Deci sunt obisnuit.
Postat 18 Ianuarie 2016, 01:07 de TDS
@ TDS
TDS, esti din nou penibil cu insinuarea ca astea sunt articole publicitare platite. Ai mai facut gura candva ca si tu ai vrea sa scrii si te-am provocat sa trimiti un text asumat cu semnatura, pe o tema de larg interes, evident, gratuit. Nu ai facut nimic, probabil fiindca nu poti depasi statutul de simplu comentator, si inca unul care devine, prin atitudine, tot mai agresiv. Deci, din punctul meu de vedere, esti un gargaragiu!
Postat 18 Ianuarie 2016, 00:53 de Florin Ciucas
hateretards
E posibil ca "Ebal" sa fie un agent sub acoperire care are rolul sa degradeze fatadele neintinate inca, pentru ca viitoarea comisie sa poata dubla impozitele in 2016, ceea ce va duce evident la o avalansa de incasari bugetare ,bani cu care se vor realiza noi si noi edificii spre bunastarea si fericirea urbei. More graffiti for everyone
Postat 17 Ianuarie 2016, 21:50 de excalibur
V-ati luat Oradea inapoi....
Voi credeti, ca noi nu stim ca Oradea este a voastra?! Ne reamintiti de fiecare data ca Oradea e a voasta, asa ca, sa stim cine e seful! Aveti dreptate! Oradea nu e a cetatenilor, ci e a voastra, a unui grup...organizat! Voi ati facut ce ati dorit! Ati vrut sa treaca autostrada Bolojan prin sufrageria unora si a trecut...Ati vrut scaldatoare mare si v-ati facut! Ati vrut sa radeti P-ta Unirii si ati ras-o! Ati vrut sa tineti CET-ul fumegand fara filtre 8 ani si l-ati tinut! Ati vrut cel mai scump bilet de tramvai, cea mai scumpa gigacalorie si cel mai scump metru cub de apa, le-ati facut! Am inteles. Voi faceti ce vreti cu Oradea voastra, noi... doar platim!
Postat 17 Ianuarie 2016, 21:41 de LauraD
delirezi
Pe bune ca nu am idee despre ce vorbesti!
Postat 17 Ianuarie 2016, 21:34 de hateretards
JE SUIS RETARDAT
@hateretards : OK ! Sunt RETARDAT ! Si ? PS : Intr-un comentariu la un articol ( acela cu drobul de sare de pe ...acoperis ) nu te-ai putut abtine si te-ai dat de gol ! Asta asa , ca fapt divers !
Postat 17 Ianuarie 2016, 21:28 de TDS
TDS
Dude, voi sunteti contra la absolut orice, deci ori sunteti retardati ori platiti sa faceti asta. Tu esti mai special. Faci parte din prima categorie, mai ales ca anunti peste tot ca duci un razboi contra lui Bolojan si asta inseamna ca nu ai nici o credibilitate. Restul sunt cm am spus, postaci platiti sa critice tot ce se face in orasul asta, si mai sunt si prosti gramada avand impresia ca ii si crede cineva :)
Postat 17 Ianuarie 2016, 21:15 de hateretards
CORECTURA
...Toti cei care SCRIU...
Postat 17 Ianuarie 2016, 21:12 de TDS
EI , SI CE ?
@hateretards : Toti cei care scrie " contra " suntem catalogati de tine : RETARDATI , TARANI , IDIOTI , POSTACI PLATITI , etc. Eu sunt IMUN ( cred ca si ceilalti ) asa ca poti sa ma faci in toate felurile !
Postat 17 Ianuarie 2016, 21:11 de TDS
agentu zero
Si cum ziceam, incep postacii psd-ului sa isi arate adevarata fata si sa indemne lumea sa voteze psd-ul :))))
Postat 17 Ianuarie 2016, 21:08 de hateretards
sictir, yes man-ule !
Nu ti-e rusine sa vii cu texte de doi lei sa te citeasca cei care au facut enorma greseala de a te fi ales ? Nu ti-e greata de tine cand te uiti in oglinda si iti spui (soptit, sa n-auda nimeni) ca ai reusit sa-i pacalesti pe multi nefacand absolut nimic pentru orasul asta ? Poti sa dormi noaptea dupa ce votezi fara sa stii ce votezi, aberatiile celui care va spala creierii inainte de fiecare sedinta de Consiliu Local ? Uita-te ce fatza de parvenit ai, intreaba-te ce-ai facut pentru tine in acesti ani si ce (n)-ai facut pentru oras si abia apoi da sfaturi. Dar mai bine lasa-ne, ca nu va mai voteaza nici dreaq anul asta ! Prefer sa mi se usuce mana votand cu tembelii de la PSD luai-ar dreaq si p-astia, ca n-au fost niciodata in stare sa aiba un catindat bun !) decat sa mor de inima rea vazand cum va mai bateti joc de orasul nostru !
Postat 17 Ianuarie 2016, 21:04 de AgentulTermic
Voi nu sunteti Oradea
@TDS: Tu care duci un razboi personal impotriva lui Bolojan ai tupeul sa aduci critici la toate lucrurile bune care au loc in oras? Cum ai vrea ca cineva sa dea un ban pe parerea ta care este strict bazata pe denigrarea lui Bolojan prin orice mijloace? @excalibur: Inteleg ca pentru taranii ca tine veniti din varful muntelui civilizatia este ceva de neconceput, dar daca nu te poti integra iti recomand sa te intorci de unde ai venit, ca nu iti va duce nimeni dorul ;) @windos aka shitface: Oradea a distrus-o rahatul de filip si cei care au fost inaintea lui. Bolojan incearca sa o aduca pe drumul cel bun si pana acum o face bine. Tu si partidul tau de * nu ati miscat un deget in oras si sunteti unul din principalele motive pentru care am ramas in urma fata de altii. Atata timp cat suntem dati ca si exemplu in toata tara pentru tot ce s-a facut aici in ultimii ani dovedeste ca ceea ce spui tu sunt tentative josnice de manipulare a cititorilor, dar sa stii ca nu prea tine. Oradenii nu sunt chiar asa prosti cum ii faceti voi sa para.
Postat 17 Ianuarie 2016, 20:47 de hateretards
Voi sunteți Oradea ???
Voi, niște neica-nimeni fără caracter, fără atitudine și fără minte ??? Voi, cei care ați trimis Oradea între ultimele orașe din România din toate punctele de vedere socio-economice ??? Voi, cei care în neterminarea voastră ați generalizat lucrul de mântuială pe bani foarte mulți pe care îi luați cu forța de la noi ???
Postat 17 Ianuarie 2016, 18:41 de WinDos
Action T4
Domnii consilieri care au facut orasul asa frumos si care nu mai pot accepta cladiri paraginite,vandali,precum si o parte din cetatenii urbei care nu se ridica la standardele impuse,se pot gindi si la programe de eugenie sociala si eutanasiere fortata,bineinteles pe linga amenzile de rigoare. Wikipedia - Action T4
Postat 17 Ianuarie 2016, 16:10 de excalibur
CEILALTI NU SCRIU ?
Mai urmeaza un articol semnat Felea , " junerele " Dodeascai , ceva semnat de arhitectul " DOLCE B..." sau de marele artist plastic Anca Magdalena ! Tineti - ma , vomit ! LA GREU...
Postat 17 Ianuarie 2016, 15:01 de TDS
RE: CEILALTI NU SCRIU ?
TDS, nu ai vrea sa incepi sa vomiti pe alte site-uri?
Postat 18 Ianuarie 2016, 01:01 de Moderator
!
@ADINA : EU F..CK ! Tu ?
Postat 17 Ianuarie 2016, 14:55 de TDS
STOP
Oradea mai SUNTEM SI ALTII ( cei care nu puem plati articope publicitare ca PNL -ul / asta in varianta fericita ca PNL-ul o si face ! ) . Mai suntem si cei care o spunem raspicat ( dar nu foarte vizibil auditiv / asta e situatia...): OPRITI DICTATORUL ! OPRITI DICTATURA CLO !!!
Postat 17 Ianuarie 2016, 14:53 de TDS
TDS,
fa si tu ceva! orice, dar fă!
Postat 17 Ianuarie 2016, 14:48 de ADINA
DINTI / COLTI
Acesta este un articol publicitar achitat de PNL ? Nu iti este rusine , D-le Lascu , sa vii cu asa ceva cand multi oradeni nu au caldura / apa calda ? Nu iti este RUSINE de monstruozitatea numita Piata Unirii ? Nu iti este RUSINE de faptul ca nici un proiect pe bani europeni nu a fost finalizat ? Nu iti este RUSINE ca ai votat TRANZACTIA ? Nu iti este RUSINE ca Oradea nu are arhitect - sef ?Raspunsuri : NU , sunt pnlist si NU imi e ! PS : Soare cu DINTI / De ce ne minti ?
Postat 17 Ianuarie 2016, 14:38 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON