URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Iulie 2014, 14:49

Oradea mea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Oradea este fantastică! Localizată între dealuri frumoase, cu clădirile istorice şi infrastructura îmbunătăţită, Oradea este oraşul meu, unde mă întorc cu bucurie după orice călătorie.

Orădenii nu realizează câte schimbări pozitive s-au petrecut în oraş. Îmi aduc aminte când am venit pentru prima dată, în 1996, cât de întuneric era iarna pe stradă, fără iluminat. Între timp, s-a făcut lumină, dar şi curăţenie. Parcurile sunt aproape de tine oriunde unde ai sta. Schimbarea nu s-a petrecut peste noapte, dar suntem cu siguranţă pe calea cea bună, iar toate aceste lucruri sunt observate de mulţi vizitatori străini.

Apreciez în Oradea şi siguranţa personală. Copilul meu îşi poate lua bicicleta şi poate circula prin oraş în siguranţă, ceea este un adevărat privilegiu de care nu se bucură prea multe ţări din lume. De asemenea, e uşor să întâlneşti oameni ospitalieri şi prietenoşi, de aceea majoritatea străinilor dezvoltă o legătură de suflet cu oraşul nostru.

Influenţa pe care politica o are asupra vieţii în România nu conteneşte să mă surprindă, dar mă număr printre cei mulţi care sunt mulţumiţi de rezultatele muncii unor oameni importanţi din oraşul nostru, cum este cea a primarului Ilie Bolojan. Oraşul este într-o continuă dezvoltare şi sunt încrezător că se va îmbunătăţi în continuare.

Pentru toate aceste motive, echipa Theranova e privilegiată să răspundă la nevoile multor oameni din comunitatea noastră, prin servicii de tehnică ortopedică. De altfel, mai multe ONG-uri din Oradea au făcut lucruri minunate în ultimele două decenii. Numai dacă ne gândim câţi vizitatori străini au ajuns în oraş prin intermediul lor!...

Ce face un loc, orice loc, să fie special? Răspunsul meu este: familia, prietenii, munca, mediul înconjurător şi siguranţa. Oradea este casa mea. Oraşul unde trăiesc, muncesc, mă relaxez şi îmi cresc copiii. Mă declar cu mândrie un cetăţean al oraşului Oradea şi mă consider binecuvântat că îl văd dezvoltându-se.

Jaco du Plessis
Preşedinte Fundaţia Theranova

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
respecte
Cei care au facut mai multe pentru Oradea decat Jaco, sa comenteze. Pentru cine nu stie, Jaco este oradean de facto de foarte multi ani, casatorit cu o romanca si cu o activitate apreciata de foarte multa lume. Cautati info despre Fundatia Teranova. "Rasplata" statului roman pentru Jaco a fost refuzul de a-i acorda cetatenia romana ani de-a randul. A trebuit sa faca scandal primarul Bolojan pentru a se scutura putin birocratia aia. Nu il acuz pe Jaco pentru acest articol, chiar are o tenta de publicitate. Nu il acuz pentru ca in mare parte are dreptate si pentru ca ii apreciez activitatea de pana acum.
Postat 17 Iulie 2014, 08:32 de porJaco
@LOVE
@love. daca imi dai niste argumente obiective cu ce a fost mai bine pana in 2008 fata de acum poate te cred dar daca tie ti-a placut de filip esti liber sa mergi in vrancea sau pe unde o fi senator sa vezi ce lucruri bune face acolo. @carp. esti un profesionist desavarsit, ce sa zic. ma mir ca ai ramas doar un postac anonim pe acest site si nu esti cel putin europarlamentar ca eba. bineinteles ca mai greseste si primarul ca doar e om si e inconjurat de lupi flamanzi si de rauvoitori.
Postat 16 Iulie 2014, 10:25 de CHRIS
oras frumos
din postarile negative de mai jos, imi dau seama ca exista oameni cu un ,,tesut,, psihic care face alergie la orice e bun, bine, pozitiv, frumos. Acesti oameni dau cu piatra in orice vine in contradictie cu crezul si mintea lor pietrificata. Asta-i nivelul lor de intelegere a lucrurilor. De multe ori cand citesc unele postari, am impresia ca tot ce se strange pe farasul societatii, ei strang, trsaiesc din gunoaie si daca traiesc din gunoaie numai gunoaie pot transmite. Foarte frumos articolul d-lui Jaco du Plessis si sunt decord cu dansul, da, avem un oras frumos. Ma tot gandesc, cu ce l-a mituit Bolojan pe D-zeu ca ne-a binecuvantat orasul?!?!? cam asta-i nivelul de gandire.
Postat 16 Iulie 2014, 09:46 de oradeanul de bine
Oradea e cea mai faina ...
Oradea e superba, Oradea e ceea mai tare .... pentru frustrati inapoi in Terra Mitica ... ha ha ha
Postat 16 Iulie 2014, 09:19 de Ax
Poate vrei un picior în dos, ca să ajungi până la Birtin fără bilet !?!
Oradea e frumoasă prin părţile pe unde e cu adevărat de admirat, pentru că am făcut-o noi aşa, înainte de a "o lăsa" pe mâna voastră, a amatorilor !?!
Postat 16 Iulie 2014, 09:05 de Carp III
re: CHRIS
Sunt frustrat CHRIS ca nu ai pomenit de mine. La tine in schimb si un kaka in varful capului, daca e de la Oradea, e frumos. Despre duPlessis numai de bine, ca face lucruri bune la noi, dar abordarea publicitatii si promovarii fundatiei sau serviciilor pe care le ofera este gresita. Oradea a pierdut in fata tuturor oraselor din regiune, intrand in declin odata cu alegerile locale din 2008, moment dupa care nu a mai contat pe harta Europei. Toti cei care cred altfel pot sa se deplaseze la finantele primariei si sa achite cei 300 euro de fiecare locuitor, pentru plata datoriei publice pe care traieste actuala administratie locala si imaginea ei (60.000.000 euro la bancile creditoare si tot nu se vede nimic de banii astia).
Postat 16 Iulie 2014, 08:57 de Love
Jaco du P..., esti cretin!
In 1996 nu era la Oradea iluminat public, bai Jaco? Faci confuzie cu Vadu Crisului! Si mai boule, iti trimiti copilul cu bicicleta in oras, fara griji, pe banda dintre stalpi sau pe unde? Unde vezi tu curatenie, ca daca bate vantul mai tare se imprastie praful peste tot, termoficarea e varza, primaria e liberalizata la reguli si servicii, loc de parcare gasesti cand pleaca primarul din oras si se face parte in fata primariei, cladirile din urbe sunt ca dupa razboi ca ne cad in cap cornisele, cate si mai cate ...! Cara-te dreacului la tine in Belgia si laas-ne cu minciunile noastre, ca nu avem nevoie de a altora!
Postat 16 Iulie 2014, 08:46 de Baby
@CARCOT
E FRUMOS ORASUL NOSTRU DAR PACAT CA E LOCUIT DE LOCUITORI CA ALDE TAMIFLU, TDS, CARP III(CEL ORIGINAL), IO, PINONEL SAU AFRICANUL CARE NU STIU ALTCEVA DECAT SA ISI ARATE FRUSTRARILE PERSONALE AICI. NE-ATI FACE UN MARE BINE DACA ATI PLECA DIN ORAS CA NU VOM PLANGE DUPA VOI. SI INTOARCETI-VA CAND VOM CHEMA NOI RESTUL CARE IUBIM ACEST ORAS.
Postat 16 Iulie 2014, 08:39 de CHRIS
anonim
D-nul Jaco e de 20 de ani in romania si face o gramada de lucruri bune pentru oradeni si nu numai felicitari lui
Postat 16 Iulie 2014, 08:31 de anonim
banii primiti de-a moaca
Dar tu cati bani ai primit, mai Tamiflu, si mai ales de la cine, ca sa-ti versi otrava in acesta pagina, si inca de 3 ori! O fi omul "traumatizat" dar tu esti ...traumatizant!
Postat 16 Iulie 2014, 07:29 de unul de pe Peta
Fantastici sunt banii
Omul asta daca nu bate campii sau nu a luat bani de la primarie e traumatizat. Inteleg ca Oradea e oras "fantastic" pentru ca baiatul sau se poate plimba prin oras fara sa-i ia nimeni capul si pentru ca oamenii sunt primitori. Pai ori amandoi au trait in zone de conflict armat in ultimii 10 ani ori omul asta abereaza grupa mare. Sau poate a trait in cine stie ce suburbii dubioase din Franta unde erau atacati sistematic si oamenii erau extraordinar de neprimitori. O asemenea compunere retarda de clasa primara nu mi-a fost dat sa citesc de ceva vreme. Zi bre cati bani v-a dat tov Bolojan sa-l ridicati in slavi in oficiosul primariei ?
Postat 16 Iulie 2014, 06:06 de Tamiflu
.
foarte frumoasa postarea asta. Oradea este intradevar un oras extraordinar. Sunt mandru ca sunt oradean !
Postat 15 Iulie 2014, 22:29 de David
rautate sau prostie ?
Nu stiu sigur daca anterioarele comentarii emana mai mult rautate sau prostie... In loc sa va bucurati ca un strain se simte "acasa" in orasul nostru, dati pe dinafara otrava din voi ! Ce e rau a te simti in siguranta, cand sunt in lume atatea locuri unde ti-e frica sa umbli pe strada ! Faptul ca nu v-ati lovit voi de asemenea locuri, e norocul vostru ! Ca poate a colaborat bine cu Bolojan si e un fel de a-i multumi, e treaba lui... Esenta ramane, un strain se simte bine si "acasa" in Oradea !
Postat 15 Iulie 2014, 20:57 de maria
Felicitari, Jaco
Felicitări, Jaco, pentru tot ce faceți, tu și doamna Du Plessis! Vă mulțumesc că mi-ați ajutat copilul, că dăruiți atât de mult orașului Oradea și României! Dumnezeu să vă binecuvinteze pe voi și pe colaboratorii voștri minunați!
Postat 15 Iulie 2014, 19:05 de Oradean recunoscator
tare :))))
ha, ha, ha, ha, ha nu am mai ras demul de asa XXXXXXXX
Postat 15 Iulie 2014, 18:50 de amalia
Asa ceva ...
... penibil
Postat 15 Iulie 2014, 17:11 de africanul
Allons enfants de la patrie
Jaco, te-ai românizat repede și bine! Cred că acest articol se vrea un fel de pupat în dos unele autorități! Mais attention! Les cullotes sont un peu sale!
Postat 15 Iulie 2014, 15:10 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON