URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Ianuarie 2016, 17:05

Oradea, exemplu de succes

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ori de câte ori vorbim despre Oradea în legătură cu fondurile europene, aprecierile nu pot fi decât la superlativ. Dacă nu chiar campion, oraşul sigur este vicecampion naţional la absorbţia acestora, ceea ce nu poate fi decât o carte de vizită care te aşează la masa oraşelor atractive pentru investitori.

Spre deosebire de alte municipii, Oradea a înţeles că avantajul dezvoltării pe fonduri europene nu se repetă de multe ori. Secretul constă în echipa pe care o formezi pentru gândirea unui portofoliu de proiecte strategice care să sprijine dezvoltarea oraşului şi structura unui astfel de portofoliu, ceea ce în limbaj academic ar însemna transpunerea în practică a conceptului de dezvoltare locală multidirecţionată.

Însă dincolo de teorie, după recent încheiata perioadă de programare europeană 2007-2013, rămân câteva proiecte de referinţă în istoria Oradiei: Cetatea, noul CET şi reţelele de termoficare, Piaţa Unirii, Acvaparcul, Piaţa Rogerius, Centrul de Chirurgie Cardiovasculară de la Spitalul Judeţean, pasajele de pe centură, centrele sociale şi altele.

Desigur că istoria acestora a evoluat de la simplu la complex. Primele proiecte au prins contur între anii 2007-2008, când s-au pus bazele direcţiei specializate, din categoria acestora făcând parte ambulatoriul Spitalului Municipal şi etapa I de reabilitare a Cetăţii Oradea. Ulterior s-au dezvoltat proiecte în domenii vitale, precum sprijinirea mediului de afaceri, turismului balnear, dezvoltarea infrastructurii de servicii publice şi sociale. În paralel a căpătat experienţă o echipă de experţi din Primărie care sunt "motorul" şi cheia succesului pentru dezvoltarea de proiecte în perioada de programare europeană 2014-2020.

Cât de pregătiţi suntem pentru noul ciclu de utilizare a fondurilor structurale? Iată o întrebare la care este chemată să răspundă echipa din Primăria Oradea, pentru a pune bazele solide unui nou început ce trebuie să aşeze oraşul în rândurile celor care fac din fondurile structurale o speranţă de viitor pentru locuitorii săi. Acestei echipe să îi urăm succes!

Marcel Boloş
Director ADR Nord-Vest

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
21 Comentarii
PARINTE SI NU PREA
@pinonel : Deh , ma mai abtin si eu ! Fac o precizare : nu e raspopit ! Nu a fost hirotonit / hirotonisit din lipsa de...nevasta ( Cristian Pomohaci a fost mai istet in privinta asta ). Dar nici nu cred ca era foarte interesat de preotie ! Atata crede el in Dumnezeu cat si frunza unui cires japonez din P.U.
Postat 01 Februarie 2016, 17:22 de TDS
@suporter_
Se pare ca am avut dreptate! Numitul Bolos Marcel Ioan este nascut in 01.04.1968, deci avea 19/20 de ani prin '87/'88. Daca ar fi fost numai pe sfert asa ,,competent" cum sustii, era student/militar tr, nicidecum magazioner (tu poti s-ai zici ,,gestiune financiara"). (In)competentul de mai tarziu era la vremea cand accesul in invatamantul superior nu era la inemana oricarui tembel, un ilustru neica-nimeni! Repet, asemeni multor altor politicieni, genialitatea l-a lovit DUPA '89, nu mai dezvolt, toti stim explicatia. Pacat ca @tsd, care stie date foarte interesante (le-a publicat aici mai an) despre acest raspopit 3 in 1, se abtine!
Postat 01 Februarie 2016, 15:43 de pinonel
exemplu de esec
1. Piata Rogerius este un esec,nici nu este inchis cu perete si ati facut incalzire in pardosea... 2. Piata Unirii este alt esec, pe langa ca arata groaznic cu spanzuratoarele acelea negre, deja se crapa si nici circulatia nu ati dat drumul , v-ati dat seama ca ati facut o prostie cu piatra cubica... initial asa a fost ca se reia circulatia obisnuita intre Avram Iancu si primarie cu transport in comun cu tot si asa a fost si in proiect! 3. traversarile langa Auchan si Selgros, cand trei pe ele zici ca esti pe mare, ati reusit sa facti drum nou fara gropi dar cu hopuri... 4. parcari de domiciliu, alt esec de catre administratia actuala, cei care parcheaza legal platesc abonament iar ceilalti parcheaza pe trotuare si spatiu verde, etc. pe gratis! 5. Piste de biciclete, cred ca nu trebuie sa va spun alte detalii, nici pista nu e si nici trotuar nu mai e... 6. lista poate continua,stie toata lumea. Si eu am votat cu blojan dar s-a terminat! Poate ca ar face el ceva dar a adunat toti incompetenti si inca se mai mandreste cu ei. Mai vedem si celelalte "proiecte" nefinalizate, pentru ca 100% ca si acelea sunt varza. Mari tarani sunteti!
Postat 01 Februarie 2016, 10:26 de oradean001
PORTRET M.I.B. 7
" De tot ceea ce inseamna fonduri europene in Ministerul Transporturilor se ocupa Marcel Bolos, omul de incredere al liberalului Eduard Hellvig si, totodata, cel mai bun partener de afaceri al „nababului” din fruntea CNADNR, Narcis Neaga. Alaturi de cei doi, un rol aparte in toata aceasta combinatie are si Valentin Trifan, fost secretar general in Ministerul Transporturilor, insarcinat cu fondurile europene si care in prezent se ocupa tot de fondurile europene, dar in cadrul CFR. Numai ca, desi in rapoartele oficiale absorbtia fondurilor europene merge struna, crescand spectaculos de la o zi la alta, realitatea de pe teren, dar mai ales cea din documentele intrate recent in posesia anchetatorilor, arata cu totul altceva. Insa procurorii anticoruptie, dar si cei de la DIICOT, desi in spete diferite, verifica pe branci unde au ajuns de fapt sutele de milioane de euro acordate cu larghete de catre forurile europene. Pentru ca, in majoritatea cazurilor, dupa cum sustin surse apropiate anchetei, absorbtia de fonduri europene este de cele mai multe ori doar pe hartie." ( presa centrala, " Comisia Europeana, „tepuita” cu cele 262 milioane de euro „absorbite”pentru autostrazi " )
Postat 01 Februarie 2016, 00:33 de TDS
SOFT
...SOFT...
Postat 31 Ianuarie 2016, 22:19 de TDS
FETITA MEA , IUBITA MEA
@suporter_oradean : Da , il cunosc personal ! In sensul ca am stat O DATA la aceeasi masa in PMO ! In prezenta mai multor persoane : Mihai Dan Groza si Trifan ! Am fost luat peste picior intr-o problema ! ( asista si un jurist din PMO care imi cam dadea mie dreptate ). In ceea ce priveste comentariile eu nu am de demonstrat nimic . Le-am reprodus si atat ! Articolele nu sunt chiar foarte recente si , ce sa vezi , M.I.B. n-a solicitat drept la replica . In dosarul ANI sigur nu se va intampla nimic pentru ca are de partea lui " campul tactic " !Oricum visul meu vis-a-vis de M.I.B. este sa demonstrez o chestie in legatura cu teza referitoare la bugetul comunitatilor locale ! Merg la sigur dar nu am un sot si e greu fara ! Femeile care trebuie ma iubesc , nici o problema!
Postat 31 Ianuarie 2016, 22:17 de TDS
farmacii non-stop in oras
Nu stiu daca Tds si Windos il cunosc personal pe Marcel,omul a lucrat in primarie inca de la aprox 19-20 de ani,eu personal l-am avut asistent la "gestiune financiara ", omu e f competent si cunoaste meserie,multe din fondurile europene atrase de oras i se datoreaza,a lucrat mult pt atragerea fondurilor,a fost facut de multa lume chiar homosexual,in fel si chip,dovezi evident nu erau. Pt toate acuzele aduse aici si citate pe forum domnilor trebe dovezi serioase si daca il vreti la puscarie mergeti la tribunal,nu pe forum ca niste frustrati. Si eu as putea zice aici ca Tds trebe dus la azil ,e dus cu capu,un om frustrat,arogant,mai face si pe desteptu,cel mai tare din parcare,le stie pe toate,ma mir cum Oradea a ratat sa aiba la conducerea ei un om asa competent si valoros ca Tds.Nu stiu ce femeie te iubeste pe tine Tds,dar daca este una sincer imi e mila de ea.Vedeti ca sunt vreo 3-4 farmaci non stop in oras care au medicamente pt probleme paranoice...sunteti putini zis groaznici...
Postat 31 Ianuarie 2016, 22:03 de suporter_oradean
@tsd O rugaminte !
Da-l incolo de p***t, ii stim (non)valoarea! Spune-ne ,,autobiografia" lui, aia reala, cum a luat-o el de jos, de la magazioner si cum, ASEMENEA MAJORITATII POLITICIENILOR, dupa revolutie a devenit subit alt om : din prost, destept, din sarac, bogat...
Postat 31 Ianuarie 2016, 21:54 de pinonel
Fondatorul unei direcţii din PMO
Filip avea două variante la un moment dat ... ori îl punea pe Boloş să plătească, conform raportului Curţii de Conturi, diferenţa neachitată de TVA a Administraţiei Imobiliare care ar fi însemnat declararea falimentului oraşului în mod oficial şi ruşinos, ori să desfiinţeze AIO şi să o reorganizeze astfel încât să se poată deduce acel TVA neachitat de peste 28.000.000.000 ROL din perioada anterioară, neplata fiind din vina genialităţii sistemului financiar+contabil aflat în subordinea structurii conduse de Boloş ca director general. Aşa că, în mod oficial, Boloş a fost demis de către consiliul local ... iar Filip l-a recuperat pentru că tocmai avea o lucrare de făcut pentru a deveni profesor universitar, iar haita de universitari ai celibului lucrau la asta. Aşa că, Filip l+a pus pe Boloş şef al Biroului Integrare Europeană din cadrul PMO, cu trei angajaţi în subordine şi care funcţiona aşa de câţiva ani buni. Pentru că nu se putea ca ditamai misonarul să conducă trei fete rătăcite pe acolo, s-a inventat Direcţia de Management Proiecte Europene cu un director general la cârmă şi vreo 6+7 angajaţi de umplutură care să învârtă hârtii cu aere europene. Aşa s-a fondat Direcţia, nicidecum cum se preyintă o situaţie de la o instituţie publică unde nu există decât un singur fondator, adică Consiliul local al municipiului Oradea, care a înghiţit găluşca şi l-a făcut pe Boloş om, în loc să-l trimită la puşcărie pentru gaura imensă din bugetul local !!!
Postat 31 Ianuarie 2016, 20:23 de WinDos
DECIZIA
@gigi1: Pai ori anti-conceptionale , ori vasectomie ( desi asta poate ar fi mai potrivita altcuiva , nu cumva sa-l lase insarcinat ! ba nu , ca el e P , cica...).
Postat 31 Ianuarie 2016, 20:07 de TDS
RE: DECIZIA
TDS, ajunge! Te rugăm să te potoleşti.
Postat 01 Februarie 2016, 11:16 de Moderator
@TDS
Esti reclama perfecta pt anti-conceptionale. Fa-ti o vasectomie sa nu propagi prostia.
Postat 31 Ianuarie 2016, 19:49 de gigi1
1
@anticomunist: Normal ! Locul 1 este adjudecat de parinte...
Postat 31 Ianuarie 2016, 18:56 de TDS
@TDS
Cu toata dragostea, fara suparare, dar ai reusit sa dovedesti, prin aceste postari, ca poti concura de unul singur si sa iesi pe locul doi.
Postat 31 Ianuarie 2016, 18:37 de User anonimizat
CE ZICI PARINTE ?
Din ciclul : COLEGII MEI , TEHNOCRATII ! "O parte dintre miniştrii tehnocraţi din Guvernul Cioloş au mai multe legături cu mediul de afaceri personal decât cu administrarea resorturilor pe care le conduc. Spre exemplu, Ministrul Finanţelor Publice, Gabriel Biriş, face parte dintr-o casă de avocatură care a obţinut contractul de reprezentare în instanţă a companiei clujene Farmec în procesul pe care îl are cu ANAF-ul. Ministrul Telecomunicaţiilor, Raul Bostan, a făcut parte din consiliul de administraţie a unei firme clujene, Lomb SA, din care făceau parte compania privată Impact şi Primăria Cluj Napoca. Scopul acestei asocieri era edificarea unui cartier de locuinţe în Dealul Lomb, însă firma a dat faliment şi nimeni nu a fost tras la răspundere pentru acest eşec. Marius Bostan a fost şi acţionar în cadrul grupului Impact. În septembrie 2008 a cumpărat 250.000 de acţiuni. Printre acţionarii Impact se mai numărau fondul american de investiţii Julius Baer (8,46%) şi banca americană de investiţii Lehman Brothers (3,08%). SC Impact şi Consiliul Local Cluj-Napoca au devenit parteneri în iulie 2006, în scopul construirii Cartierului Lomb, însă firma a fost afectată de falimentul băncii Lehman Brothers, iar acţiunile companiei care se tranzacţionau la Bursa de Valori Bucureşti au scăzut vertiginos. Impact a pierdut, în primele nouă luni din 2008 , trei sferturi din valoarea acţiunilor. Ulterior, Impact Developer&Contactor a dat în judecată municipalitatea pentru rezilierea contractului. Procesul este pe rol la Tribunalul Cluj-Napoca. Chiar dacă consilierii locali clujeni au votat angajarea unei case de avocatură pentru a-i reprezenta în procesul cu Impact, avocatul celor de la Impact are un nume mult mai cunoscut şi mai influent. El l-a reprezentat pe Costică Constanda în cel mai important proces de revendicare din România, parcul Bordei şi Satul Francez. Constanda a fost reprezentant de celebrul avocat Traian Briciu, conferenţiar universitar, care este şi avocatul Impact în proces cu Primăria municipiului Cluj-Napoca ". ( presa regionala / Cluj Napoca )
Postat 31 Ianuarie 2016, 18:13 de TDS
HAI
Parinte, astept represalii pe linie...SRI ! "....cu melcii vostri ! " ( " Senatorul melcilor " / Mircea Daneliuc
Postat 31 Ianuarie 2016, 18:09 de TDS
PORTRET M.I.B. 6
"Noua terapie de la Transporturi: exterminare psihică Pe data de 27 octombrie 2013, directorul general al AM POS Trasnsport, Marcel Boloş, a trimis un email către şase dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai săi din instituţie, cărora le propune o metodă diabolică pentru înlăturarea a unei directoare din subordinea sa. "Cătălin (nr. Costache Cătălin, director adjunct la AM POS Transporturi), acum când ai o nouă şefă (pe care sper să o terminăm psihic) te rog să nu uiţi de problemele actelor adiţionale şi de dosarul pentru domnul SS Donescu". Şefa pe care Marcel Boloş vrea să o termine psihic împreună cu Cătălina Costache este Liliana Georgeta Barna, directoarea adjunctă a Direcţiei Generale de Management a Fondurilor Europene (DGMFE) din Ministerul Transporturilor. Cum o putea teroriza psihic pe noua sefă a lui prietenului său Cătălin Costache? "Nu vreau să vă spun nimic despre aşa ceva care s-a petrecut anul trecut", a declarat Marcel Boloş pentru ZIUAnews. Boloş este scârbit de Ramona Mănescu În acelaşi email, Marcel Boloş îşi exprimă sictirul faţă de conducerea Ministerului Transporturilor de la acea vreme, adică faţă de colegii săi de partid, în frunte cu fostul ministru Ramona Mănescu. "Cu toate că sunt lovit de scârba ultimelor decizii luate de conducerea MT m-am gândit să mai fac un ultim efort pentru această declaraţie în caz că vom conveni cu toţii să apelăm la aprovizionarea cu bunuri materiale pentru salvarea decomiterii..." se confesează el către subalternii săi. "Era vorba de o decizia a conducerii ministerului privind numirea unei directoare adjuncte (nr. Liliana Georgeta Barna) pentru care eu nu am fost consultat. Cred că era normal să mă consulte şi pe mine", a precizat directorul general Marcel Boloş pentru ZIUAnews. Însă, şeful AM POS Transporturi nu a putut explica pentru ZIUAnews de ce trebuia să-i dea socoteală Ramona Mănescu, ministrul Transporturilor de la acea vreme, pentru numirea unei directoare, uitând că şi el a fost impus în fruntea acestei direcţii ca urmare a unei decizii politice şi nicidecum pe criterii profesionale." ( www.ziuanews.ro , Marcel Boloş, director general în Ministerul Transporturilor: "Sper să o terminăm psihic pe noua şefă Liliana Barna" )
Postat 31 Ianuarie 2016, 18:07 de TDS
PORTRET M.I.B. 5
" Numire controversată făcută de premierul Dacian Cioloş. Unul dintre noii secretari de stat numiţi de acesta, Marcel Ioan Boloş, a avut probleme cu ANI. Ajuns acum secretar de stat în ministerul Transporturilor, Boloş este un fost preot misionar găsit incompatibil pentru că a avut mai multe funcții în domeniul public. De asemenea, Boloş este şi un apropiat al actualului şef al SRI, Eduard Helvi, informează B1 TV. Marcel Ioan Boloş a deţinut funcţia de şef al Direcţiei Patrimoniu Imobiliar de la Primăria Oradea, şi fondator al Direcţiei Management Proiecte cu Finanţare Internaţională din cadrul aceleiaşi instituţii. Din 2012 acesta a ocupat funcţia de secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, iar în 2013 a devenit director AMPOST. Marcel Boloş a fost găsit de ANI intr-o situatie de triplă incompatibilitate, deoarece avut mai multe functii in sectorul public. Astfel, în mai-iunie 2012 Boloş a fost director în Primăria Oradea, la Finanţări Internaţionale şi, în acelaşi timp, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării. Apoi, între 1 ianuarie 2013 - 1 ianuarie 2014, Marcel Boloş a fost director al aceleaşi direcţii din Primăria Oradea precum şi director general adjunct în Ministerul Transporturilor. În octombrie - decembrie 2013, Boloş cumulase funcţiile de director general adjunct în Ministerul Transporturilor şi de director general al Institutului Regional pentru Cercetare, Educaţie şi Transfer Tehnologic SA, din sectorul public. Fostul ministru al Transporturilor Ioan Rus l-a numit pe Marcel Ioan Boloş în Consiliul de Administraţie al Tarom, în martie 2015. Într-o declarație dată jurnaliștilor în urmă cu 3 ani Boloș vorbea despre relaţia apropiată cu Eduard Helvig, care îl ştia de pe vremea când era europarlamentar." ( www.stiripesurse.ro , Preot găsit incompatibil de A.N.I., pus în funcția de secretar de stat în ministerul Transporturilor de către Dacian Cioloș )
Postat 31 Ianuarie 2016, 18:02 de TDS
PORTRET M.I.B. 4
"Marcel Boloş, fost directorul general al AMPOST este un personaj controversat ajuns la butoanele administrației centrale ca urmare a susținerii politice venite din zona PNL, în special a lui Eduard Hellving. Acesta este un preot misionar (foto), deci fără parohie şi fără salariu, care a slujit din pasiune o bună perioadă de timp la Biserica Sf. Duh Mângâietorul de lângă Sala Sporturilor "Antonio Alexe" din Oradea. El a fost hirotonit diacon în 2008, şi doi ani mai târziu a fost uns ca preot, pe vremea când conducea Administraţia Imobiliară Oradea. Ulterior, în 2012, a ajuns secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, condus atunci de liberalul Eduard Hellvig, iîn prezent ajuns director al SRI. Când acest minister a fost preluat, în 2013, de Liviu Dragnea, Marcel Boloş a fost ejectat de liderul PSD, dar imediat a fost recuperat şi pus de către Relu Fenechiu si pus în fruntea AM POS Transporturi. La ora actuala, el este acuzat de către Agenţia Naţională de Integritate de triplă incompatibilitate." ( sursa, www.b1.ro / Un preot misionar și o fostă ospătăriță, în conducerea companiei Tarom
Postat 31 Ianuarie 2016, 17:57 de TDS
PORTRET M.I.B. 3
"Doua firme cu datorii la stat, Impact Developer&Contractor si Destiny Wheel SRL, au format o noua firma pentru a putea accesa fonduri europene, respectiv Millenium Consult Invest 2002 SA. Mai mult decat atat, societatea Impact cere in instanta primariei Cluj-Napoca o datorie de aproximativ 60 de milioane de euro, iar societatea a avut anul precedent datorii de 5 milioane de euro. Caracatita Impact din interiorul Ministerului Dezvoltarii Regionale este realizata cu ajutorul directorului general care se ocupa de partea de finantare, Emilia Balau, arata o ancheta anterioara a Gazeta de Cluj. Directoarea este sotia fostului primar din Buftea de la PDL. Noua societatea Millenium vrea sa acceseze fonduri europene de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului pe un proiect care are mai multe probleme. Cea mai mare dintre ele este ca insusi drumul de acces catre respectivul proiect este anulat de catre o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila. " ( aceeasi sursa ca mai jos ! )
Postat 31 Ianuarie 2016, 17:51 de TDS
PORTRET M.I.B. 2
"“In luna mai 2008, pe ultima suta de metri s-a inscris in PD-L, urmand sa candideze pe listele acestui partid pentru Consiliul Local al Municipiului Oradea. In cazul in care candidatul la funcţia de primar din partea PDL ar fi caştigat funcţia, i s-a promis un post administrativ, acela de “city manager”. Pe ultimii 25 metri, realizand ca in nici un caz PDL-ul nu va obţine Primaria Oradea, s-a retras. Dupa validarea membrilor Consiliului Local şi a Primarului(iunie 2008)a fost menţinut in Primarie in funcţia de director executiv al Direcţiei de Management Proiecte cu Finanţare Internaţionala " (fragment din articolul Urmaritii penali ajutati din MDRT, presa regionala / Cluj Napoca )
Postat 31 Ianuarie 2016, 17:49 de TDS
PORTRET M.I.B. 1
" Un secretar de stat din cadrul Ministerul Dezvoltarii considera ca firmele care sunt urmarite penal si care au probleme de documentatie care au dus Romania pana la nivelul infringementului, Impact, pot accesa fonduri europene. Mai mult, el semneaza acte in locul actualului ministru, Eduard Helvig, prin care arata ca firmele acestea sunt acceptate la fonduri europene. Marcel Ioan Bolos, secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, are relatii vechi cu societatea Impact. De pe vremea cand acesta era director in primaria Oradea. Bolos a avut doua admiteri la facultate ratate in perioada 1986-1990: stiinte economice si geografie. El ar fi motivat ca a dorit de fapt sa urmeze teologia si ca ar fi fost respins din cauza faptului ca parintii sai erau membri de partid, insa acesta nu a furnizat niciodata dovezi in acest sens. El a efectuat stagiul militar in Motatei, Dolj, iar apoi a fost gestionar la cooperativa din Marisel, judetul Cluj. Ascensiunea sa a inceput in anul 1992 cand a absolvit Inginerie si Stiinte Economie, ambele la Universitatea Oradea, unitate de invatamant cunoscuta pentru modul usor in care se obtinea diplome in acea perioada." ( Fragment din articolul Urmaritii penali ajutati din MDRT, presa regionala/Cluj Napoca )
Postat 31 Ianuarie 2016, 17:46 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON