URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Decembrie 2016, 08:01

Ilie Bolojan: "Sperăm ca în 2017 să auzim de lucruri bune pentru Oradea"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După doi ani în liga mare a politicii, de-a lungul cărora a condus oraşul mai mult prin telefon, primarul Ilie Bolojan a demisionat din funcţia de secretar general al PNL şi şi-a reocupat, de două săptămâni, biroul din palatul administrativ. Edilul spune că, în ciuda absenţei sale din oraş, a rămas conectat la realităţile locale, fapt pentru care nominalizează printre priorităţi încheierea procesului de reabilitare a sistemului de termoficare, dezvoltarea economică şi construirea unui pod nou peste Crişul Repede.

În concluzie, şi în 2017 orădenii vor slaloma printre săpături. Ca până acum...

Priorităţile oraşului

- Cum aţi găsit Oradea după o perioadă de prezenţă sporadică, în care aţi fost ocupat mai mult cu politica la Bucureşti?

- Nu, am fost în permanenţă conectat la oraş. Nu am lipsit cu săptămânile, ci doar cu zilele. Cunosc ceea ce se întâmplă în oraş şi cred că Oradea a avut şi anul acesta o evoluţie bună: fondul general de salarii a crescut cu 7%, iar proiectele europene au fost finalizate.

- Ce aţi fi făcut altfel decât colegii cărora le-aţi delegat competenţele şi cum?

- Colegii din Primărie au încercat să îşi facă treaba cât mai bine. Nu am ce să le reproşez în sensul că eu aş fi făcut lucrurile altfel. Când eşti coordonatorul unei echipe, răspunderea finală îţi aparţine.

- Care sunt astăzi priorităţile primarului Ilie Bolojan?

- Cea mai importantă problemă rămâne termoficarea. Pe de o parte, noua centrală pe gaz va trebui să treacă testul iernii. Pe de altă parte, este vital să continuăm reabilitările de reţele şi automatizarea punctelor termice. Aceste investiţii le vor asigura orădenilor apă caldă şi căldură fără opriri, precum şi un preţ acceptabil al gigacaloriei. Avem apoi proiectele de mobilitate urbană: extinderea liniilor de tramvai, asfaltarea de străzi, construirea unui pod rutier în zona fostului Centru de Calcul şi pietonalizarea zonei centrale. O prioritate importantă o constituie creşterea economică, prin dezvoltarea parcurilor industriale, politici fiscale pentru atragerea investitorilor, pregătirea forţei de muncă în şcoli profesionale, dar şi prin dezvoltarea Universităţii. O prioritate permanentă o mai constituie îmbunătăţirea serviciilor publice legate de reţelele de apă şi canalizare, curăţenia oraşului şi spitale.

Amânate pentru luna mai

- Dealul Ciuperca vine la vale, drumul rapid a rămas nefinalizat, iar turbina pe gaz se opreşte constant. Când şi cum se vor rezolva aceste probleme?

- Lucrările afectate de alunecarea de teren de la dealul Ciuperca vor fi reparate. Imediat ce vremea ne va permite, vom lucra în prima etapă la consolidarea dealului şi în a doua la refacerea aleilor. În luna mai, grădina publică Ciuperca ar trebui să fie funcţională. Pe drumul rapid urmează ca Primăria să ia în chirie porţiunea de teren aflată în administrarea căilor ferate astfel încât de la 1 mai drumul să fie deschis circulaţiei. În ceea ce priveşte turbina, aceasta funcţionează fără probleme de două săptămâni, după înlocuirea filtrelor.

- Primăria a rămas restantă cu publicarea unor date. La un an după închiderea proiectelor europene, care este suma atrasă efectiv de oraş din fonduri europene în precedentul ciclu bugetar?

- Nu ştiu să vă spun. O să vă anunţăm când toate procesele pe care le avem pe partea de corecţii financiare vor fi finalizate. Oricum, suma este consistentă: la 10 lei investiţi în oraş, 2 lei a dat oraşul, iar 8 lei i-a atras. Bun, poate în final partea oraşului o să fie între 1,8 lei şi 2,2 lei, dar cam acesta e raportul...

"Fiecare proiect putea fi făcut mai bine"

- Cum a fost anul 2016 din punct de vedere al administraţiei locale? Care sunt realizările şi care au fost eşecurile?

- Anul 2016 a avut două etape. Până la alegerile locale am fost concentraţi pe finalizarea proiectelor europene mari care trebuiau închise, de la turbina pe gaz şi pasaje la Piaţa Unirii şi Aquapark. După alegerile locale am început să pregătim proiectele pentru ciclul de finanţare 2014-2020. În plus, ne-am mai concentrat pe o colaborare cu Guvernul Cioloş  pentru a pune în linie dreaptă investiţii cum sunt noua sală de sport, legătura oraşului cu viitoarea autostradă, blocurile ANL de la ieşirea din Calea Aradului.

Desigur, în nicio activitate nu toate lucrurile merg bine. Nouă, de exemplu, nu ne-a ieşit din prima lucrarea la pavajul din Palatul Vulturul Negru, iar alunecarea de pe Dealul Ciuperca nu este nici ea confortabilă. Am dat doar două exemple, dar probabil că fiecare proiect putea fi făcut mai bine.

- La ce să se aştepte orădenii pentru anul viitor?

- Oraşul va fi săpat pentru înlocuirea magistralelor distruse cu altele noi. Vom moderniza punctele termice, vom asfalta noi străzi şi vom începe extinderea liniei de tramvai pornind din Calea Aradului de-a lungul pârâului Peţa. Vom începe proiecte mari, de doi-trei ani, cum ar construirea podului de la Informatica şi reabilitarea Pieţei Ferdinand, pentru ca zona centrală să arate cât mai bine. De aceea, mesajul meu pentru orădeni este unul optimist. Sperăm ca în 2017 să auzim de lucruri bune pentru ţara noastră şi pentru Oradea...


Vocea străzii

Ce vă doriţi pentru Oradea în anul 2017?

Locuri de muncă mai bine plătite, cu salarii care să înceapă măcar de la 500 de euro. Să nu ne mai chinuim în străinătate, departe de familie.

Toma Iosif

Să văd toate faţadele din centru renovate, nu doar la monumentele istorice. Sunt case cu faţade excepţionale, dar din păcate neîntreţinute.

Alex Tusan

Crişul să fie navigabil, precum Bega la timişoreni. Ar aduce bani, iar orădenii s-ar bucura de plimbări cu hidrobuzul. Garantez succesul!

Flory Garboni

Eu vreau ca anul viitor să se repare strada Vlădeasa, că îţi rupi maşina când mergi pe acolo şi este o arteră foarte circulată.

Marius Buzgău

Să se interzică circulaţia autovehiculelor în Piaţa Unirii. Cuburile de piatră se înnegresc de la scurgerile de combustibil şi arată foarte urât.

Francisc V. Both

Parcarea subterană din centru, sensuri giratorii fără tramvaie pe contrasens, mai puţin beton, lucrări gândite prima dată şi apoi executate.

Steve Nagy

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
25 Comentarii
Cine se scuza....se acuza !
HotNews nu a adus nici o rectificare in cazul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Oradea.Dr. Gheroghe Carp, managerul Spitalului Judetean,a gasit de cuviinta sa se disculpe si sa declare ca a fost o mare gresala ....Este normal,ca cel in cauza sa incerce sa se disculpe,numai ca,cei de la AADR nu prea gresesc.Intr-o sitiatie similara a reactionat si managerul de la Spitalul Judetean de Urgenta Braila,insa HotNews.ro a verificat in SEAP ,rezultatul fiind cel comunicat de AADR: Spitalul Judetean de Urgenta Braila apare in SEAP ca ar fi atribuit in data de 07.07.2014 un contract de 115884 lei fara TVA catre firma Hexi Farma.Vorba proverbului,cine se scuza se acuza ! Deci stirea era reala. Datele sunt reale si usor de verificat,la SEAP. Primarii aveau grija ca spitalele,care se afla in subordinea primariilor, sa achiziotioneze dezinfectanti de la cine trebuie? Hexi Pharma sau Hexi Farma,tot una.Nuuuuuuuuu !!!??? Nici usturoi nu au mancat,nici gura nu le miroase !! Intrucat spitalele sunt finantate din bani publici, practic fiecare cetatean oradean a contribuit ,prin taxele platite catre Primaria Oradea,la aceasta inginerie de achitionare a acestui dezinfectantant ,dovedit a fi de fapt apa de ploaie! Speram ca Institutii precum DNA si DIICOT,abilitate in cercetarea si santionarea unor astfel de acte de coruptie si frauda, sa-si poata desfasura ancheta,aflata in derulare,nestanjeniti si fara imixtiuni ale politicului,mai ales acum ...!Oricum,mingea este acolo unde trebuie sa fie: la DNA si DIICOT.
Postat 02 Ianuarie 2017, 23:28 de platona
Si de la cine vrei sa le auzi?
De la alții? Pune mana și fa treaba, ca de la PNL ai primit un picior în cur.
Postat 02 Ianuarie 2017, 11:36 de vasyion
platica
platona, Ce iti place sa manipulezi pe aici, de parca nu ar sti si altii sa se documenteze. Au declarat dupa aparita acelui top ca a fost o greseala faptul ca Spitalul Judetean din Oradea a aparut pe acea lista, asa ca mai inceput cu minciunile astea. Chiar si site-ul hotnews, care a publicat initial stirea, a facut corectarea ulterior: http://economie.hotnews.ro/stiri-telecom-21078266-top-20-spitale-care-cumparat-cei-mai-multi-dezinfectanti-medicamente-hexi-pharma-hexi-farma-ultimii-7-ani-peste-23-1-milioane-euro.htm. Articolul apare de altfel si aici, dar probabil tu faci pe prostul si speri ca nu l-a observat nimeni: ?mobile=no
Postat 01 Ianuarie 2017, 22:14 de hateretards
Parcarea in Oradea...
In ultimii 5 ani primaria a majorat abonamentele de parcare cu 50 de lei in fiecare an... Ca si contribuabil as vrea sa stiu de ce ? Salariile au crescut doar la bugetari... Am nevoie de masina deci platesc abonamentul... Ce mari investitii a facut primaria in parcari ?...dimpotriva, a facut parcari galbene peste tot in centru, dar eu NU vreau sa-mi las masina la 1 km de locul de munca ! ...probabil soferii din Oradea sunt cei mai fraieri din tara ! In Germania este mai ieftina si motorina si parcarea decat in Oradea ! ...NU de asta l-am votat pe Bolojan !...acuma imi pare rau, dar trebuie sa astept 4 ani !!! Iar TAMPENIA asta cu abonamentul de parcare care nu este valabil pe locurile galbene se va intoarce impotriva lui Bolojan ! Cum poti sa-mi bagi mana in buzunar de doua ori pentru acelasi serviciu ? Sunt contribuabil serios am abonament, dar daca am treaba prin centru, ori merg pe jos ori mai platesc odata parcarea ! RUSINE PNL ! ...uite asa castiga PSD votanti !
Postat 01 Ianuarie 2017, 18:24 de audiomax
"Sperăm ca în 2017 să auzim de lucruri bune pentru Oradea" - DEMISIA
Bolojan Ilie,un primar despotic,initiator de proiecte in beneficiul personal si in interesul unui grup mafiot de interese ,care au pus stapanire pe destinele urbei Oradea.Spitalul Clinic Judetean de urgenta Oradea, principalul factor poluant al paraului Paris, implicit al Crisului Repede,fapt pentru care a fost conceput proiectul Amenajare valea Pasteur la Oradea(intubarea paraului Paris),in tandem cu ABAC,Ministerul Mediului, Ministerul Fondurilor Europene.... pentru mascarea acestor deversari ilegale si penale.Deci,demisia de onoare,domnule primar Bolojan Ilie,ar fi lucrul cel mai benefic pentru oradeni,dupa tot raul pricinuit.Amintesc: Piata Unirii,Drumul Expres,Amenajare valea Pasteur la Oradea(intubarea paraului Pari),Intubarea paraului Adona, Intubarea paraului Salbatic,Dealul Ciuperca, Extidere retea canalizare menajera str.Doja,Bl.Z3,exproprieri fara noima,ura impotriva oradenilor cu opinie,cu simt civic si ai rasplati prin polite platite la nivel de administratie de primarie, praduirwea banului public...Spitalul Clinic Oradea,aflat in subordinea Primariei oradea, este in topul achizitiilor produselor Exim Farma :Cu pozitia din acest top nu se lauda nimeni ?????? TOP 20 spitale cu cele mai mari achizitii Hexi Pharma in perioada 2009-2015: 1. Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea: 32.453.697 lei 2. Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova: 15.294.237 lei 3. Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş: 7.067.986 lei 4. Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Bagdasar-Arseni: 5.469.332 lei 5. Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Bucureşti: 5.208.377 lei 6. Spitalul Judeţean Reşiţa: 4.326.740 lei 7. Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Brăila: 3.727.226 lei 8. Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Vaslui: 3.345.035 lei 9. Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Mavromati" Botoşani: 2.842.868 lei....................
Postat 31 Decembrie 2016, 22:23 de platona
LA CHILIA-N PORT 3
@VIA: Oradea nu a fost niciodata un oras " oribil " ! De regula arhitectura veche da valoare unui oras ! Ori, Palatul Vulturul Negru, Teatrul, Transilvania, Astoria, Corso-ul, Episcopia greco catolica, existau si in comunism ! Sa nu uitam ca fondurile europene se suprapun mandatelor lui Bolojan ! Cu alte cuvinte A AVUT BANI ! GARLA ! Evident ca in aceasta situatie se vad schimbari ! PROASTE ! In ruptul capului nu faceam P-ta asa cum s-a facut ! Ce avea un tunel auto pe sub Piata ? Bine macar ca a disparut obeliscul rasarit in capul lui...Emodi Tamas ! Sper si eu ca am fost inteles !
Postat 31 Decembrie 2016, 12:31 de TDS
REMIND!
@TDS. Probabil lucrurile puteau fi facute mai bine si mai transparent, n-am nici un fel de indoiala in acest sens, dar, sa ne amintim putin cum arata acest oras inaintea lui Bolojan. EU AM TRAIT ACELE VREMURI CU VARF SI INDESAT!!! Spre exemplu: gunoaie pretutindeni, caini vagabonzi in haite peste tot, prostituate si proxeneti defiland cu ostentatie prin centrul orasului... nemaivorbind de suburbii, aglomeratie si debandada totala in trafic, gropi si cratere in tot orasul, centura varza, podurile peste cris erau praf, hotii si talharii omniprezenti, bijnitarii la fel omniprezenti, draga TDS, in acest oras se juca alba-neagra la tot coltul cu politia langa ei, o birocratie si o bataie de joc inimaginabila in toate institutiile publice, coruptie la toate nivelurile in orice insemna stat, o dezorganizare si un haos perfect in care jmecherii, jmenarii, bijnitarii, proxenetii, etc., etc., prosperau si faceau legea (j-ul este intentionat). Pot sa continui in acest fel pana maine, fara sa ma repet. In fine, cred ca m-am facut inteles la ce m-am referit cand am spus ca Bolojan a adus acest oras din evul mediu in secolul 21. Din foarte multe puncte de vedere Oradea semana mult cu un oras din America de Sud innecat in coruptie si mizerie. Ne place sau nu, dupa mandatele lui Bolojan Oradea arata asa cum arata acum si nu altfel, iar eu imi amintesc vremurile in care Oradea era unul dintre cele mai oribile orase din tara... poate unii au uitat, eu n-am sa uit in veci, la fel cum n-am sa uit nici ce-au facut basistii! Din punctul meu de vedere, jmecherilor si 'orientatilor' din banda tatucului-lor basescu, in frunte cu el, ar trebui sa le fie aplicat acelasi 'tratament' precum nazistilor dupa al doilea razboi mondial. Dar... niciodata nu-i prea tarziu pentru dreptate si razbunare, nu-i asa?
Postat 31 Decembrie 2016, 12:09 de User anonimizat
LA CHILIA-N PORT 2
@VIA : Oradea este un oras frumos in sine ! Nu Bolojan l-a recreat ! In viziunea mea Bolojan L-A DISTRUS ! Piata Unirii a fost facuta praf doar pentru ca protejatii ( Anca Sas Grama, Lucian Popa ) sa-si traga jalnice terase ! Ai observat gratarele metalice RUGINITE din jurul copaceilor din fata Episcopiei greco-catolice ? Stii ce mi-a raspuns vicele Malan ? Ca asa au fost proiectate, sa prinda RUGINA ! Pe bune ? ( am probe SCRISE ). Dealul Ciuperca a fost frumos pana a intervenit dreapta lui Bolojan ! Bolojan si-a infiltrat LINGATORII AS (S) I peste tot ! Arina Mos, Eduard Augustin Florea ( adus PE PILE de Bolos in PMO cum SINGUR a recunoscut ), Dacian Salvator Palladi ( caruia i se face cadou Muzeul Masoneriei ), Lucian Popa ( Lord's ), Birta ( Distrigaz ), Adriana Aurora Lipoveanu ( cadou conducerea Institutiei Arhitectului sef fara a avea calitatea de arhitect ) ! Bolojan vrea sa puna LABA si pe Sorbonica si atunci tot ce e de stanga acolo nu e valabil ! Acest personaj de o MORALITATE indoielnica ( pentru Dragnea divortul e de rau, pentru el nu), minoritar din punct de vedere religios ( pentru el e OK, pentru Sevil Shhaideh e de rau ! ) VREA CU ORICE PRET SA O CONFIRME 100% PE LUCIA VARGA ! Drept pentru care am si eu URARILE mele pentru anul 2017 dar nu le fac publice ! In fapt URARILE mele se adreseaza trio-ului FILIP-BOLIS-BOLOJAN ! Repet, le pastre pentru mine ! Sper doar sa se implineasca...
Postat 31 Decembrie 2016, 11:08 de TDS
NIVELUL DE TRAI !!!
Sa ne intelegem si sa fim corecti! Oradea este acum unul dintre cele mai frumoase orase din tara iar acest fapt se datoreaza exclusiv pimarului Ilie Bolojan. Spun asta urandu-i din ficati pe basisti. Problema mea cu actuala conducere a orasului este faptul ca avem cele mai mici venituri din vestul tarii si, implicit, cel mai scazut nivel de trai. Acest lucru este un indicator ca ceva inca nu este ok. Domnule primar Ilie Bolojan, ati facut treaba buna pentru Oradea si oradeni, dar, acum, cred ca a venit timpul sa dati de pamant cu cei care permanent va baga batul prin gard (pnl-ii, adica basistii). Nu stiu ce dr@c vedeti la bijnitarii, mafiotii si analfabetii astia care ne-au terminat mai rau decat un razboi nuclear. Parerea mea este ca decat cu astia, infinit mai bine, independent. Succes in noul an si la multi ani!
Postat 31 Decembrie 2016, 10:43 de User anonimizat
@tsd Stai linistit, nu-i dracu-asa negru!
Hai sa vedem cum decurg lucrurile. In urma formularii plangerii impotriva ta ai dreptul, atat la instrumentarea probelor in cadrul urmaririi penale, cat si in fata instantei, daca se ajunge in instanta! Ai dreptul sa probezi cu inscrisuri, martori, sau orice alte probatorii prevazute de lege, faptul ca nu esti vinovat de savarsirea infractiunii de calomnie si ca cele aratate de tine. In cazul in care obtii achitarea, poti formula la randul tau impotriva celui care te-a reclamat, plangere penala conf.art.259 c.p. Asa ca nu-ti fa griji, nu te va ,,deranja" niciunul! Cum ar fi sa-ti faca plangere birtinezul pt. ca-i zici netrebnic (sau cum vrei!) deoarece tine blocat postul de arhitect sef al Oradiei de cinci ani?! Ce s-ar intampla daca instanta, la cererea ta, s-ar considera legal sesizata si s-ar pronunta si asupra legalitatii actelor semnate de o persoana care LEGAL nu putea ocupa aceea functie publica?! Asa, din gura, toti ameninta cu plangeri, procese, mii, milioane de euro despagubiri, doar ca in urma discutiilor cu avocatul pun batista pe tambal. Oare de ce?! Asa am zis si eu: DE FRICA AFLARII ADEVARULUI! La multi ani si sa ne mai vedem pe aici si la anul!
Postat 31 Decembrie 2016, 10:13 de pinonel
LA CHILIA- N PORT....DNA VEGHEAZA...
@pinonel : Sperantele in legatura cu DNA-ul local cred ca sunt desarte ! Exista " institutia autosesizarii " ! DNA - STO n-a auzit de ea ! E drept, se pot face plangeri ( cum a facut ala de la care s-a pornitul dosarul Dan Voiculescu...). Da, as puyea sa fac si eu ! Nu imi e teama ca in cazul unui NUP as putea fi acuzat de denunt calomnios ! Daca acuzi pe cineva de savarsirea unei infractiuni poti fi acuzat la randul tau de denunt calomnios in situatia in care, desi stiai ca nu e asa, ai facut plangerea ! Daca insa esti de buna credinta, in sensul in care tu crezi sibcer ca persoana reclamata a savarsit infractiunea, se schimba totul ! Totusi, DNA-STO, de ce nu va autosesizati in cazul REFUZULUI BOLOJANIST de a organiza concurs pentru postul de arhitect sef ! Sau sa cercetati TRANZACTIA ?! Eu observ ca DNA-STO este cam cu " nasu-n suflet " ( adica B.I.G. ) dar totusi ! Cineva este asteptat la " Chilia-n port / varianta statului de drept, Of maicuta mea..." ).
Postat 31 Decembrie 2016, 09:56 de TDS
Dle primar, gand la gand cu bucurie!
Si eu doresc tot binele din lume pt. Oradea si oradeni, doar ca realizarea acestui deziderat o vad altfel decat primarul. Ii doresc un an cu mult mai multa activitate, centrata pe polul coruptie din oras, reduta pnl(primaria). Urarea o adresez dna-ului si celorlalte parchete din oras. Sper ca dnii din coalitia aflata la putere, sa faca oaresce diligente pe la ministerul public, sa-i dea aia un imbold dlui procuror Ciprian Florentin Man! Asa vad eu inceputul binelui si al normalitatii pe aceste meleaguri. Si dlor de la putere, vorbiti cu guvernantii sa opreasca destrabalarea asta cu taxele locale! Stiu, nu se poate in 2017, dar incepand cu 2018! M-am saturat sa platesc tot mai mult si o ad-tie locala corupta si incoptenta sa-i ,,transfere" clientelei de partid. Vezi cazul ghilea-parcarea lacustra, vezi ,,giratia" cu tramvaiul pe contrasens, dealul Ciuperca, pasajul Vulturul Negru, ce mai, tot ce s-a facut in mandatele birtinezului.
Postat 31 Decembrie 2016, 09:34 de pinonel
VOCILE BIHORULUI
M-a pus dr..q sa buonez in seara asta ! Ajung la Digi Oradea ( unde ajung rar, extrem de rar ! ). Era o reluare " Vocile Bihorului "!. Nu stiu cand fusese inregistrata dar pentru ca s-a vorbit doar despre Sevil Shhaideh banuiesc ca era de dinainte de Craciun ! Ce am vazut in cele cateva minute? Un Ilie Gavril Bolojan " umflat " ( raman la parerea ca de medicamente ), aberand cu gratie ! Ba ca nu are treaba cu campania electorala a PNL, ba ca Sevil e dar nu e, ba ca Dragnea ar trebui sa fie dar nu e, ba CA CO nfesiunea nu conteaza ( desi pentru Sevil a contat, dar stim cu totii, CA POCAITUL nu-i niciunul ! ). GREATA dupa ora 23,00 ! Stii ceva, stimabile ? Pune ODATA arhitect sef in PMO, tine-i in frau pe Malan&Birta&Florea si poate iti iese ceva ! PS: uneori Dumnezeu trimite semne! Vezi incedndiyl de la mansarda casei coanei Florica C. ! A fost un semn pentru ea sau si pentru dumneata ! Vom vedea....
Postat 30 Decembrie 2016, 23:52 de TDS
*
Sa nu mai puta a c*** de la nutripork in Rogerius si Iosia. Mna.
Postat 30 Decembrie 2016, 19:21 de Iness
elev
Nu stiu tinere unde esti tu ..elev!Limbajul popular,tzaranesc pt unul ca tine este ..o-zero!Ca esti obraznic ..se vede!Toate gindurile mele bune pt tine !Biserica nu ma lasa sa ma rog pentru tine elevule...!Bravo,ai mai dat o...limba edilului!De mamika ta nu te mai intreb,evident nu stie ce poama a crescut...De anul nou un sincer..sictir!ps..nu vii la o bere ca vreau sa-ti fac cinste?
Postat 30 Decembrie 2016, 16:32 de grigore
@grigore
Mai grigore, mai grigore, da' multa glagorie iti mai lipseste, dragule! Ori ti-i lipsa pe moment, ori n-ai avut-o nicicand. Nu m-astept sa stii ce-i aia glagorie, dar cauta cu incredere in DEX-ul limbii romane c-ai sa-l gasesti. Curaj!
Postat 30 Decembrie 2016, 15:38 de User anonimizat
Speranţa “edilitară”, mai interesantă noaptea decât ziua.
Există o şansă mică ca domnul Bolojan să nu ştie limba română? Şi să nu înţeleagă nimic din ce se întâmplă în jurul lui? Că nu m-ar mira...
Postat 30 Decembrie 2016, 14:19 de eutanasiu
PRECIZARE
@elev : Uneori si eu folosesc regionalisme cu un anumit scop ! Deci?
Postat 30 Decembrie 2016, 14:08 de TDS
WHY?
Inca o data intrebarea mea obsesiva pentru Ilie Gavril Bolojan : DE CE? @ elev: din punctul meu de vedere te-ai exprimat...dubios ! Ce ai vrut sa spui cu...." NOASTA " ?!
Postat 30 Decembrie 2016, 14:06 de TDS
@grigore
Spicuiesc din vasta ta "creatie". NOASTA. Esti genial, e o "placere" sa te citim. La mai mare, la anul tot asa sa ramai, fara tine virtualul local e mai tern, mai anost, mai cenusit. PS Tern si anost nu sunt injuraturi asa ca nu umple tastatura de saliva, de furie.
Postat 30 Decembrie 2016, 13:54 de elev
@neica..
Tatika..iar bausi palinca de dimineata!Am inteles...iapa noasta cal o fost,uite asa o...a scos!Eiiii,asta la neica e din-comici vestiti contemporani!!!!!!
Postat 30 Decembrie 2016, 11:41 de grigore
Stire...
Eu am auzit ca va fi la la Mitropolie...cica stie tot...e priceput la giratii,dealuri care fug si cartele interfon la gunoaie la vedere si ascunse!!!!! ...Cum cine?Atotstiutorul Oradiei mari...Doamne apara si pazeste...iarta-ne Doamne...
Postat 30 Decembrie 2016, 11:39 de grigore
@sefu'
Lasa-ti Piata Ferdinand asa cum este! Nu aveti ce sa reabilitati de ea! Ori poate vreti sa taiati si bruma de vegetatie care a mai ramas???!!! Da si eventual niste porfir deschis la culoare sa aiba cauciucurile si uleiul auto ce innegri! Totul tern! Imi permit sa dau un sfat de care nu neaparat trebuie sa tineti cont: folositi banii in zone care necesita reabilitare. Nu cheltuiti banii numai sa fie cheltuiti! Daca banii totusi va prisosesc si nu aveti ce face cu ei, inseamna ca trebuie sa schimbati echipa de ganditori care propun proiecte.
Postat 30 Decembrie 2016, 10:46 de Kid
Da...
Ciuperca o sa curgă la deal și pe Crișul Repede va curge lapte si miere. Macar dacă a pierdut PNL-ul alegerile, Bolojan va avea timp sa-si facă treaba pentru care a fost ales de orădeni. In ultimele luni, Bolojan a condus Oradea prin intermediari si rezultatele s-au văzut rapid. Guvernul tehnocrat si ultimul an nu au adus nimic bun pentru Oradea.
Postat 30 Decembrie 2016, 10:39 de vasyion
Un primar bun de prim-ministru
Ilie Bolojan. Iata un om care ar fi un foarte bun prim-ministru pentru Romania. Garantez ca poate fi si primar la Oradea si, in acelasi timp, prim-ministru al Romaniei. Daca Boc, care nu se compara cu Dl. Bolojan, a putut ...
Postat 30 Decembrie 2016, 09:57 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON